Modifikovane Amfibije

AMFI.jpg

Нисам одолео казаљкама које на Ибеју продаје тип под именом cvitochek2014:

srebrne.jpgzlatne.jpgcrne.jpg

Повољне - а боље од оних ''обичних'' данашљих које су равне и изгледају ''штампано''. Ове су мало рељефасте, и ове илуминентне белине у казаљкама су веће - што ми се такође свиђа.
Заправо су ове оригиналне као код старих Амфибија?

Све у свему - уживанција. Што и вама желим драги гледаоци. :dance3:

Dobro veče gospodo. Predstavljam vam moj prvi pokušaj modifikovanja Amfibije, sa idejom da napravim svoj idealan sat za nošenje na poslu.

IMG_20200711_190003.jpg

IMG_20200711_185954.jpg

Stara dobra sovjetska lepotica, kropus 119, rađena za zapadno tržište, ali ubijena i rasturena, doživela je svoju transformaciju pre mesečak dana.

IMG_20200711_190015.jpg

IMG_20200711_190020.jpg

Satić kupljen na pijaci do izbijanja korone i svog ovog haosa postaje moj "daily driver" ili ti "лошадка" uz jedan servis i par detalja.

IMG_20200711_191119.jpg

IMG_20200711_191122.jpg

IMG_20200711_191129.jpg

:)

Raffles-time / Ebay, има нове цифере у понуди за Восток манијаке:

raffles1.jpg raffles2.jpg raffles3.jpg

Svoju prvu modifikovanu Amfibiju sam kao takvu kupio i zato je nisam ovde predstavljao, ali sad imam moje ruke delo, pa mogu da je ovde prvo pokažem..........

Do nje sam došao slučajno i prosto je došlo samo po sebi njeno sređivanje.Ove godine sam se zaludeo satovima jednog drugog proizvođača i jedno desetak sam pazario, a ova amfibijica se slučajno zakačila prilikom jedne kupovine, jer mi je zbog male debljine bila veoma neobična.
Žao mi je što nije bilo "predumišljaja" i da sam slikao kako je izgledala kad sam je uzeo.

Kućište je bilo netaknuto -samo sam ga očistio od prljavštine i zasijalo je u punom sjaju kao što već rekoh veoma tanko u poređenju sa drugim amfibijama sa kojima sam se susretao - naravno proverom u "Svetom pismu" za vostok satove http://www.svetsatova.com/forum/f76/istorija-vostok-satova-amfibija-i-komandirski-5153.html video da se radi o kućištu tipa 020 (hvala komrad Sky)

Promenio sam samo oprugu , jedno dva tri dana polirao pleksi pastom za zube, bezel dobio uz kupovinu nove zelene "ministarke"- savšeno pasovao.... nakačio mesh narukvicu - divan satić za svaki dan

Mislim da je to 420 kućište.

b476f2d298f6a214ed89830ff3e3431c.jpg

cadet 01.jpg

Фавиновљеве ''џоинт триангл'' стају у Кадета... Казаљке од raffless-time су дуже - и неће стати, можда неком брату у лудилу буде информација од користи.
Бели сет од Фавинова је на путу. Смарао сам га 2 године за њих. :lol:
Поразговарао сам сам Костићем о својој болести, рекао ми је да нас има још. :cool:
Наручио сам и од igorIV мач-казаљке, продаје их на etsy сајту и watchuseek форуму, и тип ми је послао крш казаљке (лоше избушене, а минутара има огроман ожиљак, не могу да верујем да је то уопште послао), све непрепоруке за њега.

amfibijin kolaz 01.jpg

Мислим да ћемо се сложити да сада имам супериорно изгледајућу и вредну Амфибију с којом је могуће нпр. - подмитити градоначелника, или откупити живот због направљеног дуга локалном кокаинском лорду.

Хтео сам иконични изглед са доње слике да постигнем, али горепоменути лик ми је послао лоше ''мач'' казаљке па се то није остварило. За сада. :)

mw66629bfqs31.jpg

Ali, zašto datum na "pola pet", kad bi odlično izgledao na "tri".

Evo i moje modifikovane ministarke(710).

1fbcdefbe39354e36d6d31f164502e44.jpg

Obrušeni uglovi lugova, da bi kućište bilo ovalnije. Brojčanik i bazel sa Neptuna.

Last edited:
vstk.jpg

-720 безел са Меранома
-упецан нов цифер са старог СССР стока на Ибеју
-Фавиновљеве казаљке

Amfibija 150344
Za sad promenjen samo kais i korona.
Planiram da matiram kuciste, parcijalno i drugi kozni kais.
Inace ovaj brojcanik ujedno i sat je mnogo lepsi uzivo nego na slikama sa interneta.

Last edited:
View attachment 150867

Мислим да ћемо се сложити да сада имам супериорно изгледајућу и вредну Амфибију с којом је могуће нпр. - подмитити градоначелника, или откупити живот због направљеног дуга локалном кокаинском лорду.

Хтео сам иконични изглед са доње слике да постигнем, али горепоменути лик ми је послао лоше ''мач'' казаљке па се то није остварило. За сада. :)

View attachment 150868

Ипак, стигле су заменске мач-казаљке, видећу како ће се показати:

amfibijsko-kolažne aktivnosti.jpg

Ту је још један сајт у игри за модификовање Востока:

https://www.vostok-watches24.com/e-home/e-spareparts/e-zeiger/

Back