Najjeftiniji mehanicki chronograph ?

Vidim da na ovom forumu su jako podeljena misljena oko Seika. Neki su zestoki protivnici ovog brenda. Ne znam zasto?? Ljudi izgleda vole da plate vise za nesto, pa da se osecaju zadovoljni sobom.:'( Seiko je odlicna kupovina u bilo kom a ne samo u najjeftinijem segmentu.

^ ma, ne shvataj to mnogo ozbiljno - to ti je nas lokalni folklor, malo podbadnja na liniji omega - rolex - seiko. :laugh:

Mmm da videla sam da se to zna ozbiljno zakuvati a pricamo samo o satovima....pobogu. Ne valja ni jedan i svi su dobri. Ostavice te deci u nasledstvo prelepe satove koji bi i njih nadziveli ali deca ce verovatno skupljati salvete ili znacke...:):):):)

Ako se dvoumite izmedju omege i rolexa,uzmite seiko :top:
Odluka je pala,bacam se u poteru...

Ukoliko je neko ko ima pay pall voljan da mi pomogne,naravno uz adekvatnu nadoknadu,neka mi se javi pp

... moja dva seiko japanca ....

6139-04.jpg

2.jpg

... pa mi recite da su bezveze...

Meni su sasvim ok satovi, imao sam prilike da jednom vidim jedan model i mislim da je sasvim korektan sat. I kod njih postoje Poljot mašine sa 3133 mehanizmom link1.link2, kao i satovi koji koštaju više sa, Chronometer with certificate Sternwarte Glashütte.

Preporuka kod ovih satova je da se kao i Junkers satova kupovina obavlja na aerodromima, gde ne postoje bezcarinske zone, bagatelni su!

Kako im se krecu cene i ima li neki model da je posebno zanimljiv (odnosom kvalitet/cena) ?

Nije baš generalno najjeftiniji, ali jeste jedan od najjeftinijih satova sa ETA/Valjoux 7750, a po meni i jedan od najlepših, čitao sam komentare o njemu i kažu da je kvalitet završne obrade odličan.

Accutron Gemini

Attachments

• DSCF1066.jpg
    DSCF1066.jpg
    85.2 KB · Views: 186
  • IMG_1225.jpg
    IMG_1225.jpg
    127.3 KB · Views: 290
Prelep je @misko! KOja mu je cena? Mehanizam je jedan odlicni, toliko vec proveren 7750, tako da ako je povoljna cena, onda je ovaj sat odlicna kupovina.

Bio je ranije na Amazonu za oko 700$, video sam ga na još par sajtova za ~725-750$ ...

Još jedan povoljan 7750:

Christopher Ward C40 za oko 750$

Attachments

• DSC_1334crop.jpg
    DSC_1334crop.jpg
    95.2 KB · Views: 136
Last edited:
http://s1.postimage.org/v10nn318d/Omega_3133_2.jpg
View image: Omega&3133 5

Uf , nesto sam se zagrejao za ove ruske hronografe.
Ovaj sa slike je bas ekstra, ali prodat!

-hmmm i ja ih pratim i mislim da je bolje sačekati neki komad na domaćem tržištu. Na eBay imaju "jače" cene a i frenklina koliko hoćeš. Pola od ponudjenog nema ni slike mehanizama...itd...

Evo nekih zanimljivih sa eBay ,bar što se mene tiče...

POLJOT Russian WATCH Chronograph TACHYMETER ! | eBay

POLJOT CHRONOGRAPH Watch "Military" Komandirskie made 1990 USSR NEW!!! | eBay

Pilota i Strela ima, ali im cena (činimi se) jača...
Ima i na našem portalu "space" model ,napravljen u svemirskoj stanici...:no:

Back