Evo kad niko neće, ja ću, ali predlog uzmi sa rezervom, ima na forumu mnogo onih koji baš znaju da upare sat i narukvicu / kais, mada moraš da probaš da bi video kao izgleda i da li ti se dopada.
Što se tiče metalne brzletne, pravilo je da se sat kupuje sa njom, ako je moguće, pa se onda dokupi i kožni ili neki drugi kaiš. Teško (ali ne i nemoguće) da ćeš naći metalnu narukvicu koja će se složiti sa kućišem sata, ne po širini, nego po drugim karakteristikama, da li je npr. sjajna, mat i sl. da bi činili celinu.
Moj predlog je
nato/zulu strap, imaš i narukvice i primer, nasumično odabran, kao to izgleda.
Ove kaiše sam viđala po internet sajtovima, možda ima i kod nas.
Na kraju možeš u svakoj bolje opremljenoj časovničarskoj radnji kupiti i kožni kaiš.
Sviđa mi se kako naš član Walter upari sat i kaiš:thumbup:, evo i dve slike sa njegove teme (
Waltere, nadam se da je OK). Mislim da se ovi kaišići podvuku pod kućište i lako nameste, a verovatno ih ima u časovničarskim radnjama.
Možda dobiješi neku poruku na PP.
Nisi naveo iz kog si mesta, to bi olakšalo predloge za radnje u kojima možeš da kupiš narukvicu.
(sticajem okolnosti sve su "zebraste", možeš uzeti i jednobojnu i uskladiti sa bojom cifera)
Sat je lep, šteta da ga ne nosiš !
A kad namestiš kaiš slikaj da vidimo

.
Pozdrav
Edit : sat je
Sea Surfer Herrenarmbanduhr Solar 5570BL
http://www.amazon.de/Sea-Surfer-Herrenarmbanduhr-Solar-5570BL/dp/B000S4C614