Ova tema je dobar primjer kako ova moja "bolest" iz kroničnog prelazi u svoje akutne faze.
Naime, ovu temu sam započeo kao informaciju kolegama na forumu o tome da je Molnija obnovila proizvodnju satova sa svojim mehanizmom 3603, a sada evo javljam da sam postao ponosni vlasnik jednog od takvih satova.
Obzirom na situaciju oko dostave i plaćanja sat nisam kupio na Molnijinoj službenoj stranici nego preko stranice
https://www.nejpanskehodinky.cz/green-ray/molnija-green-ray-black/ inače vlasništvo Milana Illies, čovjeka koji je urar i ljubitelj starih satova. Kako mi je gospodin Milan „oprostio“ troškove dostave plaćena je samo cijena sata od 287 Eura.
Sat dolazi u zbilja lijepoj kutiji presvučenoj u kožu. Kućište sata promjera 44 mm je od čelika koje je lijepo i uredno napravljeno s Molnijinim znakom na krunici za navijanje. Sat je povećih dimenzija, ali su lugovi izvedeni tako da lijepo leži na ruci.
Neću vas zamarati tehničkim karakteristikama mehanizma Molnija 3603 koje su općepoznate, a možete ih vidjeti i na gornjoj stranici. Nakon 15-ak dana nošenja sat je i dalje u odstupanju od +nekoliko sekundi dnevno što me jako veseli.
Izgled sata je neka mješavina stare Molnije vašeg djeda ili oca i specifičnog „sovjetskog“ dizajna koji mi se inače sviđa. Ako pogledate brojčanik i kazaljke vidi se da su inspirirani dizajnom nekih Molnijinih džepnih satova. Posebno je to vidljivo kod varijante ovog sata s rimskim brojevima, ali ja sam se ipak odlučio za ovu s arapskim.
Mane ovog sata? Pa i nema ih baš... ili ih ja ne vidim, osim natpisa caliber 3603 na brojčaniku koji je suvišan, ali o.k. nek im bude.