Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

....ja se stvarno ježim čitajući temu. Pa čoveče, kako neko može dozvoliti da laže samoga sebe .
Ne može mi niko reći, da će utešiti svoju savest kupovine nekog "Role" za 50€ , zato što nema keša. U redu, slagaćeš slabo upućenu okolinu, ali kako slagati samog sebe, bre ,eeeejjjjjj !!!! Kako ćeš odreagovati, kada ti čak i ne upućen čovek kaže "uuhhh , pa to je lep, skup i dobar sat" jer je čuo tamo negde da je to dobar i skup brend. Pa šta ćeš ?!? Da ga slažeš, ili da kažeš da je kopija , a ?!? Pa ja bi bre u zemlju propao od samog sebe, ne od tog čove ili okoline.
Pa da nemam para `leba da jedem, naći ću nekog polovnog japanca u meni dozvoljenom finansijiskom "opružanju" , ali kad stavim na ruku sat, znam da je to TO zašta se i predstavlja svojim logom, narukvicom, mehanizmom,cenom, a ne tamo nešto , neko, stvar li je , sat li je ,šta li je...
Ma član Neša je lepo rekao (pišem po sećanju, ne citiram): "Replike su po definiciji DJUBRE , gde se može naći u malo oskrbljenijem kontejneru, bolji sat" . ... to je zaključna definicija replika i nema drugo, ili dalje...
Temu pratim samo da bih video koliko verna kopija može biti i da sam u stanju koliko-toliko uputiti drugare oko sebe (uštedevši im vreme odlaska do sajdžije i mlaćenje sa prodavcem).

Ma bez veze sam smorio, ali eto... bilo jače od mene.

Re: Original ili falsh?

Ma koja kopija,slažem se u potpunosti kolege da više vrijedi jedan polovni Japanac od svih kopija.Nikad je nisam imao niti je budem tražio.I ja bih volio Rolexa i Pateka đepnog u kolekciji,al ako budem mogao doć nekako do pravog dobro ako ne ništa i neću plakat već ću biti zadovoljan onim što imam.
Borimo se protiv kopija jer od njih nikakve koristi(ide mi na smijeh kad čitam oglase i kopije kad stavljaju za nekoliko stotina eura pišući kako je to vrhunska kopija sata,samo što nije originalan,koja glupa priča)
Zato otvorimo oči i pratimo što se događa na tržištu te pomozimo drugima otkrivajuć one koji prodaju kopije pod pričom da su jeftini originali.

.
Borimo se protiv kopija jer od njih nikakve koristi . Zato otvorimo oči i pratimo što se događa na tržištu te pomozimo drugima otkrivajuć one koji prodaju kopije pod pričom da su jeftini originali.

Jako lepo rečeno !!!

Repliku ne bih nosio na ruci cak i da mi neko pokloni... Nije samo fora u tome sto su replike bezveze nego sto moze od replika da se navuce i kojekakva alergija ili nesto gore jer ko zna od kakvih materijala ih kinezi prave. Ako je jedan model Fosill sata imao incident s narukvicom od loseg materijala koja je ispustala neke otrove, mogu misliti kakvu onda kontrolu kvaliteta imaju replike, pretpostavljam nikakvu.

A kinezi posto vecito imaju manjak sirovog materijala, koriste sve i svasta u proizvodnji i recikliraju stvari koje vam nikad ne bi pale na pamet.

Ma neka ima i Valjoux i safirno staklo, ako se izdaje za ono sto nije - dalje od mene!! (osim kao donor organa)

Jeste da sam za replike rekao ono što je naš drugar Backarelli već citirao, ali bih dodao još nešto - one govore o svom vlasniku koliko i jedan pristojan test ličnosti. Replike odmah ukazuju na komplekse i nešto što bih nazvao seljačizam. Vlasniku replike je ispod časti da nosi neku rusku raketu ili seiko 5. S druge strane, naš drugar Zmaj, koji ima dosta lepih, skupih i kvalitetnih stova, često nosi raketu koja košta i do sto puta jeftinije od nekih drugih satova. Imao sam prilike i da upoznam jednog istaknutog stranog naučnika, poznatog u mojoj struci, koji jedno gostujuće predavanje naplati četvorocifrenim iznosom u dolarima, a na ruci nosi seiko peticu.

Ukoliko vlasniku skupih i kvalitetnih satova ili onome ko svakako može da ih kupi nije ispod časti da nose jeftine (ali i dobre) satove, to ne bi trebalo da bude problem ni običnom đilkošu. Na mene će bolji utisak ostaviti onaj ko nosi originalni Q&Q, poljot ili casio, nego vlasnik roleHa, brajtLIGa ili šRafhauzena koji su napravljeni od dve konzerve piva i tri špenadle. Kod onih prvih se vidi da nisu isfolirani, dok se kod drugih to vidi iz aviona, uključujući i praziluk koji im viri iz dela tela na kome sede.

Last edited:

Nekada si na Zelenoj vockici mogao naci lepe primerke dzepnih i rucnih casovnika.
Sada od kineskog djubreta,gaca,baterija i fejkova ne mozes da zivis.
X puta sam administratorima sajta skretao paznju na fake satove (posto imaju strogu politiku oko fejkova) ali kazu da su nemocni jel ne mogu da dokazu da su to stvarno replike satova.
Najezim se kada procitam opis neke takve aukcije "Breitling, replika AAA kvaliteta,znaci nije Kineska vec Svajcarska replika"- WTF!!!, i pravi biser "Na aukciji jedinstveni Rolex,original naravno.Sat je bez nekih funkcija zato sto se ovaj dobija uz original tako da se original ne bi nosio svaki dan i eventualno izgrebao"- :cursing:
bad_rolex_Epic_Fails-s500x360-48810-580.jpg

Sve si u pravu osim ove slike ;).
Naime - vec smo raspravljali, cesta je pojava da proizvodjaci stavljaju IIII (4xI) umesto IV.

hmm... i ako ne pratim Rolex, mislim da se slika našla na pravom mestu, samo sa pogrešnim obeležjem na marker. Na slici zapravo jeste "fake" sat.

Navedeni sat se prodaje na popularnom sajtu, prodavac ima sve pozitivne ocene....Nakit, satovi i dragocenosti : Luigi Verga Milano, - ID 2719585 - Kupujem Prodajem
Sat sam naručio uz veliku ljubaznost prodavca :rolleyes: Naravno, najavio sam prodavcu da ću pogledati sat, na šta je on odgovorio "naravno, ako nisi zadovoljan, vrati sat"....i sat je došao, zavijen u celofan i zaštitnu plastiku sa vazdušnim mehurovima....kao prvo,odmah pri otvaranju ili je već bila otpala je kazaljka sa donjeg hronometra, kao drugo nekako mi je bio neobičan prostor između transparentog poklopca i mehanizma, koji je radio.....Kad sam pozvao stručnjaka, rekao mi je "hej druže, pa to nije ništa, jel sat radi?", kazaljku ćeš lako namestiti, to je boranija za svakog sajdžiju :banghead: Ja naravno, znajući lika iz AKS, dam kintu i ne budem lenj, sednem u kola i uradim što sam i inače nameravo, odnesem sat do "brke"....Čovek mi kaže da se cifer naduo, da je ili budžen mehanizam (najverovatnije china eta kopija) u originalno kućište, a ploča mehanizma samo što ne pukne, što se vidi i bez otvaranja.....I to je to....najverovatnije je reč o "frankenu" , kućište je lepo verovatno originalno, sat lepo izgleda i stoji, ali džaba originalni mehanizam je ko zna gde, zamalo ne nadrljah. Naravno vratim porudžbinu, uzmem kintu, a prodavac se izvini....kaže da on samo trguje, te nije svestan da su ga možda prevarili, i eto ga sat opet u prodaji.;)

Last edited:

Kakv bezocni prevarant!Trebao si sve da islikas i da postavis ovde slike,uz oglas koji si naveo!
400 evra!!!:angry:

Iskreno, nije mi baš bilo do slikanja, mada sam trebao....Inače me je fascinirala mirnoća i minimiziranje problema od strane prodavca, čak i kad sam vratio sat, bilo mu je bitno samo dali sam robu poslao nazad, nije se mnogo raspravljao, verovatno je fora APP.....stvarno :blink:

Hmmm... kakva šteta ! :( Sat stvarno extra izgleda... mislim što se tiče izgleda i modela. Ma ja definitivno ne kupujem više sa domaće berze, dok se ne nadjem sa prodavcem uživo i proverimo sat kod sajdžije. Sve sam go prevarant. Nego, odvratan taj osećaj, kad otvoriš "smotuljak" nadajući se najboljem, a ono ovako da se desi. Uhhhh... ali opet dobro da si povratio kintu bez cimanja, što reče Bajker.

Back