skydrummer
New member
I mene čudi, kako je moguće da tako loše izgleda posle godinu dana.
Da ne bi bilo, da krijem.. evo priložio sam fotografiju garancije .
Usput upravo sam dobio odgovor od Hamiltonove centrale u Biellu ,CH.
Za koroziju su rekli da odem kod Swatch-ovog ovlašćenog servisa u Skopju ( Božinovski) . Oni ne prodaju Hamilton, ali jesu oficijalni serviseri i distributeri za Grupu Swatch.
Evo odgovor za kaiš:
We would like to inform you that leather is a natural material subject to natural ageing. Depending on your wearing habit, the strap should be replaced regularly for reasons of safety (security of the watch on your wrist), as well as aesthetic and hygiene reasons. In normal, daily wearing conditions it has an average life of six to twelve months.
Po mome, bez veze odgovor, bla bla . Sat od skoro 500 EUR a kaiš se raspada posle jedne godine.
View attachment 126027
Da li si ikada tokom posedovanja sata oprao donju stranu sata? Pitam jer meni to lici na naslage prljavstine i nista drugo. Ne verujem da je kuciste korodiralo.Sto se kaisa tice dobio si vise manje ocekivan odgovor. Garancija ne pokriva kais verovatno ne pokriva ni npr. staklo koje kao i kod bilo kojeg sata mozes ogrebati vec prvog dana.
Zare, menja se ako je ostecena ne vidim drugi razlog. Evo sta bi mene brinulo da je moj sat u pitanju. Mislim da je minimalna verovatnoca da lokalni , neovlasceni, casovnicar ima orginalnu Casio krunicu. Drugo, ako je menjao krunicu zbog loseg dihtunga zasto nije promenio samo dihtung. Trece, ako je otvarao sat, a jeste, da li je promenio digtung poklopca? Dihtunzi poklopca se deformisu prilikom otvaranja i ako sat vec ima problema sa prodorom vlage bilo bi mudro promeniti taj dihtung.
Last edited: