Поздрав свима! Ово је мој први пост на овом форуму, а биће их још

.
За почетак, замолио бих ако неко може да ми да савет у вези мог сата. У питању је овај модел Ракете:

Недавно сам га купио на пијаци, јако ми се свиђа и хтео бих да га носим (а скоро десет година уопште нисам носио сат!), али има проблем. Дакле, када мирно лежи/стоји у хоризонталном положају (бројчаник окренут нагоре) ради одлично, свега 10-так секунди дневног кашњења. Али, када се носи кашњење бива много веће, мери се десетинама минута у року од неколико сати. Заправо, приметио сам да и када га одложим, али окренутог стаклом надоле, у врло кратком року долази до кашњења. У ствари, сат стаје повремено, па крене, када је у том положају, а и у неким бочним положајима. То је све невезано за покрете, јер и када ка јаче потресем, ако је у водоравном положају, он несметано ради. Такође, буни ме звук звецкања који се чује када макар мало продрмам сат, као да механизам није причвршћен унутра (не знам да ли је то нормално, с обзиром на то да сат има "противударни" механизам, можда зато звецка). Укратко, занима ме шта је ваше мишљење, да ли је овом сату одзвонило, или је у питању неки мањи квар који се може успешно отклонити?