popravka satova
pozdrav svima! imam neka 2 sata koji su, u ocigledno mojoj nepromisljenosti, pre nekoliko godina odneti kod jednog sajdzije koji ih je "dotukao". u pitanju je jedan sat kome je trebala da se promeni baterija. taj sajdzija je nekako lansirao oprugu koja je sluzila za alarm, te od tad ne zvoni (inace je alarm bio bas dobar, nije iritabilan kao kod mobilnih telefona). jos je ubacio manju bateriju pa se sat stalno resetovao i slogiravao, sreca pa mi je drugi sajdzija objasnio u cemu je problem. a drugi sat je marke raketa, model sa 24 sata na brojcaniku . taj sat mi je ispao i pao nekako nezgodno, pa mu se celo jezgro (mehanizam i brojcanik) pomerilo po precniku, tako da je jedan deo upao a drugi ispao iz kucista sata. i onda je sekundara udarala o staklo pa se i ta opruga pokvarila. medjutim, taj sajdzija je zakljucio da to ne moze da se popravi i krljao je po satu i izbio je celo jezgro, pa ono sad landara unutar kucista.... da li neko zna, da li je uopste moguce to popraviti, i ako jeste gde? takodje, da li moze da se namesti opruga na ovom prvom satu za alarm ili je i to pokvareno zauvek? hvala .