Trebao bi znati da li je sat kvasen u poslednje vreme.U principu susenje fenom ne pomaze mnogo.Imao sam slican problem sa Seiko 5,mehanizam 7009,naime,plivao sam sa njim i sve je bilo OK,medjutim kad sam izasao iz vode i obrisao ga,na ruci je poceo da magli.
Nedelju dana sam ga susio na neverovatnim temperaturama,ali nista.Cim ode o u hladovinu tokom noci zamagli.
Problem sam resio tako sto sam sacekao da zamagli,otvorio ga,izvadio masinu i prebrisao zamagljeno staklo,ostavio jos malo da se prosusi i dobro zatvorio sat.Nakon toga vise nisam imao problema sa magljenjem,sat radi perfektno.U svakom slucaju je bitno zatvaranje poklopca ukoliko sat nije kvasen,uostalom ne mora da bude kvasen moze biti nosen na znojavoj ruci i to ima efektna isto ukoliko poklopac lepo ne dihtuje.
PS.Sa tim Seikom 5 plivao sam 18 godina,uvek bez problema,poslednje godine bio je kod majstora na ciscenju i od tada pusta vodu.Ne treba zaboraviti da je Seiko 5 predvidjen samo za slucajno kvasenje vodom i nista vise od toga!