Jeste da sam bio zadovoljan kako je sat ispao posle poliranja ali sam znao da to moze jos bolje. Jeste i da realno mozda za to nije bilo razloga ali luda glava cini svoje

.
Citajuci druga iskustva dosao sam na ideju da pored vec pominjane akumulatorske busilice koristim stapice za usi za poliranje polir pastom. Stapice sam sekao na 2 dela zbog montaze u busilicu. Safe Cut za prvi prolaz a ova druga pasta za finis. Pokazala se bolje nego Farecla koju sam koristi kada sam radio rucno prvi put. Mozda zato sto je bas tecna i mnogo redja nego Farecla mada je Farecla G10 zavrsna pasta za auto lak ovde je dala losije rezultate. Dobra stvar kod stapica za usi je sto su savitljivi pa sigurno necete preterati sa pritiskom i ostetiti sat.
Kao sto se (nadam da se) vidi na slikama ipak je osetno vidljiva razlika izmedju rucnog i ovakvog (uradi sam) "masinskog" poliranja. Sat je dobio mnogo vise sjaja, skinuto je jos ogrebotina ali su ostale najvece za koje verovatno treba mnogo vise vremena koje narednih dana nemam.
Nisam uradio narukvicu jer me izdala baterija na busilici, uradjeno je samo kuciste, zato su samo njegove slike. Narukvica neki drugi put.
U prirodi, sat sa pola metra izgleda bukvalno kao nov a i iz blizine treba dobro zagledati da bi se videla ostecenja. Ja sam bas zadovoljan

.
Vec ranije je planirano da sat za 7-8 dana ide na kompletan servis jer je malo propustio vodu a i nije bio na servisu od 2000. godine. Ne bih ni znao da ga casovnicar nije otvorio i video kada je zadnji put radjen kompletan servis.
Posto sam ga vec ovako sredio videcu da zamenim i staklo. Znate li da li su stakla koja koriste casovnicari originali ili kopije? Koliko kosta original za Seiko 5 kod nas, ako neko zna? Ili koliko kosta kopija

?