Imam zanmljivo iskustvo sa poliranjem stakla.
Sat koji nosim vec nekoliko godina je na sebi imao solidnu ogrebotinu na staklu sa gornje strane koja se vidi i na slici.
Posto ga sad vec slabije nosim odlucio sam se da eksperimentisem sa njim da u domacoj radinosti ispoliram staklo. Nasao sam par upustava na netu koji su predlagali vodenu smirglu i dijamantsku pastu za poliranje. Posto mi se nije cekalo mesec dana da narucim dijamantsku pastu krenuo sam na posao sa onim sto ima da se nadje kod nas.
Prvo sam pokusao sa vodenom smirglom postavljenom na dremel i to jeste pocelo da uklanja ogrebotine ali nije bolo ravnomerno tako da sam na kraju operacije ostao sa smanjenom ogrebotinom i jednim poljem zamucenog stakla kao posledica dremela.
Probao sam rucno sa vlaznom vodenom smirglom ali to nije davalo nikakav efekat.
Zadnja solucija iz mi je bilo da probam suvom smirglom.
Postavio sam je na veci komad stakla posto je staklo na ovom satu pljosnato i bila mi je potrebna ravna povrsina za rad.
Prvo sam koristio 500 pa 800, 1000, 1500 i za finis 2000 (to sam imao kuci nisam trazio finije ali znam da im).
Konacan rezultat ocenite sami ali ja sam zadovoljan. Mozda nije procedura koju bi radio na nekom skupljem satu ali je ovde dala odlicne rezultate.