Poliranje sata

Da dam doprinos ovoj temi. Kupio Raketu pre nekoliko dana. Na pleksiju je bila jedna tačkica. I ja uzmem u ordinaciji abrazivnu medicinsku pastu, stavim četkicu u mašinu, smanjim broj obrtaja na minimum. Tačkica se manje vidi ali kad ono međutim. Pleksi matiran. Poludeo sam. Onda uzmem običnu pastu i krpicu i za dva minuta dobije sjaj. Epilog - tačkica na pleksiju je plića, nažalost još je tu ali makar se manje vidi. Ne diram više ništa.

Pleksi se vrlo lepo polira pastom za zube. Neka stara krpa, malo paste za zube, i trljaj, ja sam probao na nekom starom satu i rezultati su bili vise nego solidni. Da naglasim doduse da je pasta malo gadna za ciscenje... idealno raditi ako mozes da sat posle operes

Zakasnio si s pitanjem tacno pola godine :P

Jos - eto, sto ti je kad nije bilo sudjeno :dontknow: - zadnja dva pakovanja potrosih na nesto potpuno lijevo, sto sa satovima nema nikakve veze, pa, povrh svega, jos i neuspjesno. :(

Pozdrav svima! Dobio sam zanimljiv predlog od prijatelja da promenim izlged moje narukvice sata Tag Heuer. Model sata je WAY2110.BA0928. Ono sto bi mi izgledalo zanimljivo je da brusene linkove koji se nalaze u sredini narukvice ispoliram da izgledaju kao efekat ogledala. Da li je to moguce, i ako jeste, ko to ovde najbolje radi? Naravno mislim da su za to potrebne masine.

..gle, svaki majstor koji se bavi poliranjem moze to da ti odradi. Samo moras znati jedno, kada se ide na taj "visoki sjaj" uz efekat ogledala dobiti ces jako osetljivu povrsinu na kojoj ce se sve videti tj.,najvise ostaju otisci prstiju i cim dotaknes pojavljeje se jedna vrsta matiranog otiska. Tako da ces morati stalno prebrisavati ako zelis da bude uvek cisto.

Ja bih ti savetovao da probas da prvo kupis kod kineza skroz poliranu narukvicu tog izgleda za 4-5e. Onda mozes sam da matiras linkove sa kraja i da vidis da li ti se taj izgled svidja.

Reših danas da moj SEIKO SNZ15 (blasted) pretvorim u SNZ13 (brushed).

Počela užurbano da niču oštećenja po satu i iskreno bode mi oči!

Ja prezadovoljan kako je na kraju ispalo.

bb830936cfe9dcec3991f3459a62ba15.jpg

5d667d81eabc2be50a514642ddca4ef4.jpg

5a1669b6af00874b6ac60d558ca77473.jpg

4ccd51fa2703309bf257ffef204a6da9.jpg

22bccc01925d9e043d412a35b709170d.jpg

c8ba81ebc6a6d8f9d0bf1f8b1b046f78.jpg

9595fa94465bd4ce0032e9f42339f5c7.jpg

8e4a05f013eb6ada1acd34199548a955.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pozdrav, imam cerruti sat, malo izgreban sa strana. Ko prodaje te krpe od vas za poliranje da probam sam rijesiti,prije nego sto potrazim strucnu pomoc :)

Pozdrav iz Bijeljine

Dobar dan ja sam novi clan pa bih vas upitao mogu li ja nekako bar da saniram ogrebotine na svom satu( G-Shock)? Moze li pastom za zube posto sam cuo sa ona skida ogrebotine?

Ako mislis na kucistu sata, to je plastika, tu nema sanse. Ako mislis na staklo, koje je opet neka plastika, mozda i ima sanse da se ispolira da se ne vidi. Zavisi od dubine. Pasta za zube - ne znam. Deluje mi da bi trebalo bi skinuti staklo ako bas hoces lepo da ispoliras.

Okaci neku sliku.

Last edited:
Naš član maki69 se ne pojavljuje na Forumu već tri godine.
Predlžem da mu pošalješ privatnu poruku ili da sačekaš da ti se neko drugi javi.

Back