Posto sam nasla na internetu da je supra i sopra isto ja sam mislila da posto se ovde spominje sopra ima neke veze. Malo ce biti nejasno posto je prevod preko google translate: "Хирсцх, Ахил, Ла Цхаук де Фондс: - Историја: Компанија каже да је основана 1875 од стране Акиле Хирсцх (1847-1927), Ахил Хирсцх створио часовничар у Ла Цхаук де Фондс око 1900, са невероватно број брендова, као будни, Тоска, нормално, Уницум, Сопра, Стентор, Посао, Антоан, климакс, Омнибус, Велок, Цорона .... и инвар.Године 1902 Акиле Хирш је био један од првих компанија у Швајцарској за производњу ручне сатове.
У 1902 компанија је постала будна Гледајте фабрика и 1904 Компанија дес МОНТРЕС инвар.
Награде (инвар) Лил, 1902 сребрна медаља. Милан, 1906, Медалла д'Ор. Брисел 1910, Дипломе д'Хоннеур Гранде.
Компанија је за производњу и тако производи сопствене ебауцхес (покрети). Сат је ваша "тањир 19 лигнес", што значи 19 лигнес танке.
У 1914 компанија је водио децу Акиле Хирсцх и узети име Хацхилле Филс Хирсцх & Цо У то време компанија је специјализована за ручни сатови са брендовима као што Ултониа мало.
Инвар је примљен у 1920 са хронографа и цхронометерс. У 1930, СА Усинес дес филс де Акиле Хирш & Цие, Ла Цхаук-де-Фондс је наведен у 'Ле Ливре д'Оре д'Хорлогерие "као произвођача будилнике и 1925, као што је приказано ватцх произвођачима 8 дана. itd...