Pomoć oko kupovine

Nisi dobro shvatio :). Ako se sat ostavi duže vreme u mraku, na primer odloži u neku fioku, on se automatski ugasi posle određenog vremena radi čuvanja energije. I ima rezervu snage dovoljnu za 6 meseci neizlaganja svetlosti. Ne gasi se sam u ponoć. Čim se izloži svetlosti on se uključi, sinhronizuje vreme preko radio signala i to je to.

Klasični radio controlled sat.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Poštovanje kolege,

Želim da kupim prvi automatski sat, do sada sam nosio samo kvarcne.
Gledao bih da se uklopim u budžet cca 300e, i kupio bih isključivo novi sat.
Za oko mi je zapao ovaj Seiko u tom budžetu, e sad bih voleo da čujem i Vaše predloge.

Šta mislite, da li je dobra kupovina, šta biste Vi uzeli za taj novac?

Unapred hvala na odgovorima!
01bfa797df07d19d0bfec89ed739c5a8.jpg

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

Last edited:
Poslednjih godinu dana Seiko brljavi sa kontrolom kvaliteta. Moras proveriti sat, al pogledaj isto Citizen i pogotovo Orient. Vidim da ti se svidja pepsi model kao i meni. Ima ih i Orient.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednjih godinu dana Seiko brljavi sa kontrolom kvaliteta. Moras proveriti sat, al pogledaj isto Citizen i pogotovo Orient. Vidim da ti se svidja pepsi model kao i meni. Ima ih i Orient.

Nekako više volim da sat vidim uživo pre kupovine, zato se premišljam za Orient, jer ga nema kod nas u radnjama.

Za seiko proveri obavezno uživo, pogotovo što uzimaš nov sat, da li su poravnate crtice na brojčaniku, prstenu oko brojčanika (ispod stakla) i bezelu.

Ja bih ti preporučio ovaj, u radnji hoće da daju 15% popusta ako pitaš.

https://bomar.rs/citizen-promaster-marine-ny0086-16le

To sam video ovde na forumu za popust, ali mi nije jasno. Po cenu da zvučim glupo, kako da pitam za popust, samo uđem u radnju i pitam?
Nije mi logično da daju popust na taj način.

Ma da. Ranije si na sajtu mogao da vidiš popust, sad ga nema. Ja jutros otišao da vidim neki Citizen u Bomar i pitao, "znam da je ranije bio popust 15% na citizen, ima li još uvek?" Devojka reče da može da da i sad.

To sam video ovde na forumu za popust, ali mi nije jasno. Po cenu da zvučim glupo, kako da pitam za popust, samo uđem u radnju i pitam?
Nije mi logično da daju popust na taj način.

Da, samo trazis dodatni popust. Ja sam recimo uzeo Citizen i trazio bas taj, otvoren, zelim njega i dajte mi popust jer je otpakovan. Lagano. Vise ti njima trebas nego oni tebi. Nemoj zuriti, udji u radnju i pogledaj. Udji u Bomar, predji do Berica, BPM, probaj na ruci sta ti stoji. Imas dovoljan budzet da uzmes prvi automatik, samo polako.

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

Ako ti se dizajn svidaj i ne bezis od ruskih satova (iako se oni sad valjda prave u nemackoj), mogao bih da pogledas Molnija, Vostok i Strele na https://www.poljot24.de/

Kad sam kupovao pre 10ak godina, dobio sam cenu bez PDV-a jer smo van EU, iako su mi sat slali na EU adresu kod prijatelja, pa mi onda doneo, tako da mozes i to imati u vidu. Ali da, tesko da ih mozes probati, to je ozbiljna mana.

Evo ja trebam pomoc oko kupovine.
Dva aviatora, oba imaju mehanicki navijac 3133
Poljot Aviator koji je tradicionalan i istorijski jer je nosen u svemir, drzi svetski rekord u broju dana provedenih u svemiru i neprekidnom radu
bf150b7c81cc0f1a8ebea8ac4a69a7f4.jpg

Ili Junkers Aviator sa istim mehanizmom, odlicna istorija kompanije. Prednost mu je i nemackoj izradi, safirno staklo umesto poklopca mehanizma i silikonska narukvica. Junkers je ukinuo svoje tradicionalno ime i zovu se Iron Annie i postoji mogucnost da budu trazeni za nekoliko godina vise nego sad.
2342d39c3914388d42421b268e05269a.jpg

Izmedju dva identicna sata, dve identicne cene, dva identicna mehanizma sta izabrati. Tradiciju ili izradu!?

Ako ti se dizajn svidaj i ne bezis od ruskih satova (iako se oni sad valjda prave u nemackoj), mogao bih da pogledas Molnija, Vostok i Strele na https://www.poljot24.de/

Kad sam kupovao pre 10ak godina, dobio sam cenu bez PDV-a jer smo van EU, iako su mi sat slali na EU adresu kod prijatelja, pa mi onda doneo, tako da mozes i to imati u vidu. Ali da, tesko da ih mozes probati, to je ozbiljna mana.
Ne bežim od ruskih satova, čak dizajn mi je odličan, samo bih stvarno voleo da probam nešto pre nego što uzmem.

Brate nema lepse nego da udjes u radnju i da isprobavas satove. Uzivaj, voleo bih da sam sad na tvom mestu.

Evo ja trebam pomoc oko kupovine.
Dva aviatora, oba imaju mehanicki navijac 3133
Poljot Aviator koji je tradicionalan i istorijski jer je nosen u svemir, drzi svetski rekord u broju dana provedenih u svemiru i neprekidnom radu
bf150b7c81cc0f1a8ebea8ac4a69a7f4.jpg

Ili Junkers Aviator sa istim mehanizmom, odlicna istorija kompanije. Prednost mu je i nemackoj izradi, safirno staklo umesto poklopca mehanizma i silikonska narukvica. Junkers je ukinuo svoje tradicionalno ime i zovu se Iron Annie i postoji mogucnost da budu trazeni za nekoliko godina vise nego sad.
2342d39c3914388d42421b268e05269a.jpg

Izmedju dva identicna sata, dve identicne cene, dva identicna mehanizma sta izabrati. Tradiciju ili izradu!?

Uzmi oba!!! :dance3:

Samo sam te cekao, a pazi kad sam znao. Jos htedoh da napisem, ako biram srcem uzecu rusku tradiciju, ako biram glavom uzecu nemacku izradu, ako biram kako mi kazu drugi koji znaju koliko zaradjujem UZECU OBA!!!!

Ako je sve isto kao sto si I naveo, ja bih prednost dao cirilici.
Vidim da te ima svuda po svetu I bas mislim da je cirilica dobra fora. Inace sam rodjaku koja radi u City-ju ubedio da kupi Amfibiju sa cirilicom I svi joj je primecuju.

Last edited:
Back