Pozdrav,
Saznao sam sve sto se tice carine i ostalih dazbina, kada je se sat salje iz inostranstva putem poste.
Dakle ovako:
1. Sve sto je do 100 dolara vrednosti ili 70 eura se ne carini, mada mora da se ima odgovarajuci racun jer se sve proverava, cak mi je i zena koja radi u Posti (odelenje carina) rekla da je najbolje da se ostavi link gde je kupljen predmet i racun kupljenog predmeta. Tako npr. ukoliko pokusate da podvalite racun od 99$ na robu preko 100$ a oni to provale bicete drasticno kaznjeni dodatnim troskovima.
2. Ukoliko je roba polovna i ona takodje ima svoju vrednost, racuna se pola od trenutne cene samog proizvoda, sve ako imate racun ili link o placenom proizvodu do 100$ nece vas cariniti.
3. Ovo je mozda i najbitnije!!! Dalkle ukoliko vrednost robe prelazi vise od 100$ carina vas kosta 28% od vrednosti robe. Posilka stize na adresu koju ste naveli ili na koju vam je paket poslat i tu se placa carina. Ukoliko vas ne nadju ostavljaju vam podatke gde mozete podici paket u narednih 15 dana, i svaki dan se naplacuje 11 dinara lezarine

Nadam se da sam pomogao bar malo i zaista ne pokusavajte da podvalite... Obecao sam i slike sata tj. nove kolkcije ali za sada imam samo jedan koji je dosao iz daleke Amerike, kupljen je na Amazonu
Ingersoll Watches Bison No.12
Fine Automatic Timepiece, Caliber 520, Luxurious Bison Watch Case, 20 stones, Water Resistant 10 ATM
Case Diameter: 45 millimetres
Case Thickness: 17 millimetres
3 year manufacturer warranty :thumbsup: