Pomoc oko on-line kupovine satova

U cetvrtak sam narucio sat sa Buy Watch Online, Seiko watches Casio Citizen Watch Mens Chronograph Automatic Diver Kinetic Eco Perpetual Calendar Aqualand Premier Arctura Sportura Protrek g shock Promaster Womens Watches, pisalo je da je sat in stock, skinut novac, ali jos uvek, ni posle 4 dana koliko vidim, sat nije poslat. Na tracking order pise registred shipping (i to mi je malo nejsano sta tacno znaci). Juce sam im poslao mail, ali jos uvek nisu odgovorili. Da li je neko imao slicna iskustva sa njima? Koliko im treba da posalju sat otprilike?

Pozdrav,
Interesuje me sledec. Posto paket sa satovima zelim da mi poslju regularnom postom (ne FedEX) i tada stize za otprilike 2 nedelje ili najkasnije mesec dana. Zanima me kako se i da li se carini ta posljka? Koliko moze da me kosta sve to ukoliko ukupna vrednost satova iznosi 450$? I ima li neko ima bolji nacin ili neki savet za sve ovo?

Pozdrav,
mogu ti reci da su ljudi imali raznih iskustava, stvarno ne mozes znati da li ce ti sat ocariniti ili ne, tu si prepusten na milost i nemilost :) i mislim da oni to rade po nekih svojim nahodjenjima. Roba se carini tako sto se na ukupnu vrijednost doda carinska stopa (10 % najcesce) i stopa PDV-a (17% jos uvijek kod nas u BiH mada govore da ce ici na 23% :blink:). U svakom slucaju da si isao preko FedEX-a imao bi jos dodatnih troskova koji, prema iskustvu drugih ljudi, znaju da budu jako veliki. Nadam se da sam ti barem malo pomogao..

Na carinjenje ne mozes da utices. Kad paket stigne u postu, ako procene da podleze carinjenju, oni ga automatski proslede na carinu. Jedino ako u posti imas nekog ko bi urgirao da se ne salje na carinu :)

Hvala na pomoci dobri ljudi:D... A ako je kod nas sve tako sumnjivo i promenljivo, mozda je bolje da paket posaljem kod rodjaka u Svedsku, tamo mozda bolje prodjem? Ako je iko imao slicna iskustva dobro bi dosla pomoc. Recimo moj ortak je narucio neke stvari preko amazona i nisu mu carinili knjige itd... Ali su neke robne stvari ocarinili da mu je bilo zao sto je narucio!!!:nono: To je meni cimanje. Mozda je i najbolje da se informisem na samoj carini? Ako i oni uopste znaju kako to ide :laugh::man_in_love::banghead:

Velika je verovatnoca da ce te ocariniti, mene recimo nisu, ali posiljalac je bio privatno lice, pa mozda i to ima veze.
Sto se tice Svedske i tamo imaju carinu, a moja ti je preporuka da ne saljes sat tamo, vec da tamo odes ako imas mogucnost.

Tacno kao sto su ti rekli - velika je verovatnoca da ces platiti carinu i PDV i to ukupno oko 30% vrednosti posiljke. Za utehu - isto ce biti naplaceno, pa mozda i vise (zbog veceg PDV-a) i bilo gde u Evropi. Racunaj na ekstra trosak svakako, a ako budes imao puno srece, ostane novca za jos neki sat ;).

Hvala puno na sugestijama, savetima i pomoci! Koliko mi se svidjaju ti satovi idem na to da mi posalju direktno, pa kako bude!!! Na kraju krajeva bolje je i malo Patriotske ljubavi i carine:D nego da hranimo Svedsku, koja ima i previse... A ovako ce satovi biti pre u mom vlastnistvu:dance3: Hvala vam jos jednom i kad stignu postavljam link sa new kolekcijom i iskustvima sa carinom!!! A jos cu i dodati da mi je drago sto sam clan ovakvog drustva!!! Zivi bili svi kolekcionari:D;):lol:

Pozdrav,
Saznao sam sve sto se tice carine i ostalih dazbina, kada je se sat salje iz inostranstva putem poste.
Dakle ovako:
1. Sve sto je do 100 dolara vrednosti ili 70 eura se ne carini, mada mora da se ima odgovarajuci racun jer se sve proverava, cak mi je i zena koja radi u Posti (odelenje carina) rekla da je najbolje da se ostavi link gde je kupljen predmet i racun kupljenog predmeta. Tako npr. ukoliko pokusate da podvalite racun od 99$ na robu preko 100$ a oni to provale bicete drasticno kaznjeni dodatnim troskovima.
2. Ukoliko je roba polovna i ona takodje ima svoju vrednost, racuna se pola od trenutne cene samog proizvoda, sve ako imate racun ili link o placenom proizvodu do 100$ nece vas cariniti.
3. Ovo je mozda i najbitnije!!! Dalkle ukoliko vrednost robe prelazi vise od 100$ carina vas kosta 28% od vrednosti robe. Posilka stize na adresu koju ste naveli ili na koju vam je paket poslat i tu se placa carina. Ukoliko vas ne nadju ostavljaju vam podatke gde mozete podici paket u narednih 15 dana, i svaki dan se naplacuje 11 dinara lezarine :D Nadam se da sam pomogao bar malo i zaista ne pokusavajte da podvalite... Obecao sam i slike sata tj. nove kolkcije ali za sada imam samo jedan koji je dosao iz daleke Amerike, kupljen je na Amazonu Ingersoll Watches Bison No.12
Fine Automatic Timepiece, Caliber 520, Luxurious Bison Watch Case, 20 stones, Water Resistant 10 ATM
Case Diameter: 45 millimetres
Case Thickness: 17 millimetres
3 year manufacturer warranty :thumbsup:
81Od2fuWAxL._SL1500_.jpg 2012-04-15 00.58.11.jpg 2012-04-20 18.26.45.jpg 2012-04-20 18.27.53.jpg 2012-04-20 18.28.54.jpg

Potreban mi je savet iskusnih članova oko online kupovine.
Hteo bih da naručim svoj prvi automatik i odlučio sam se za Seiko Orange monster, ali imam par pitanja:
1) prodavnice 21jewels.com i creationwatches.com imaju najpovoljnije, koliko su pouzdane za naručivanje prema vašim iskustvima?
2) 21jewels.com prodaje satove bez kutije, nju posebno naplaćuju; koliko je sigurna pošiljka bez kutije da ne dođe do nekih oštećenja u transportu tj. da li je neophodno plaćati je dodatno jer mi ovde nije potrebna?
3) drugi sat koji mi se jako dobao je SKZ325K1 koliko je bolji od OM, da li vredi štedeti za njega?
Hvala unapred

Back