Pomoc u izboru sata !

Seiko SNZG13K1

SNZG13K1-145x200.jpg

Tek prije 2-3 mjeseca sam poceo da citam i da se interesujem za satove i kupio svoj Victorinox prije nepunih mjesec a vec sa poceo da skupljam novac za novi sat:)
E sad me zanimaju ova dva proizvodjaca Steinhart i Hamilton tj njihovi pilotski modeli koji su makar meni laiku veoma slicni.
To su konkretno ova dva modela

Hamilton Men's H64715885 Khaki Pilot Grey Dial Watch: Watches: Amazon.com

Nav B-Uhr 44 automatic , B-Type - Pilot Watch - Steinhart Watches

Koji od ova dva sata je bolji koji biste vi radije uzeli i koja je razlika u mehanizmima.
Hvala

meni je Hamilton lepsi, prednost mi je sto prikazuje i dan i datum (Steinhart nema ni datum) i izmedju ostalog Hamilton mi je poznatiji i pouzdaniji brend (nista lose jos nisam cuo o Steinhartu ali tradicija je na strani Hamiltona).
jedino sto nije mala razlika u ceni!?!

Last edited:
Kod Hamiltona mi se ne dopada zastita krunice i providno zadnje staklo koje bas ne prilici pilotskim satovima,precnik je za 1.4mm veci od Steinharta , cena mnogo veca.

Steinhart definitivno moj izbor.

ma uzmi seiko!!! :) i nemoj da se mucis vise! neverovatno kakvi satovi!!! a kostaju kao kutija kikirikija! :)

Ponovo sam na slatkim mukama dobio sam nesto novca na kadionici i pogodite sta mi je palo na pamet da kupim, sat:D
Posto dobitak nije dovoljan za Hamiltona jos uvijek postoje ova dva modela koja gledam vec duze vrijeme.
U pitanju je jedan Citizen i jedan Seiko
SeiyaJapan | Grand Seiko | G-Shock | Seiko Spirit | Prospex | Marinemaster | Citizen | SEIKO 5 Sports SARZ005 Movt 4R36
CITIZEN Eco-Drive Global Radio Controlled CB0011-51L Mens Watch

Znam da nemaju bas veze jedan sa drugim ali ovaj Seiko bih mozda uzeo ako bi Seiya prihvatila Visa karticu umjesto PayPala
jer je 70 e jeftiniji nego na creation-u
S druge strane Citizen ima ovu radio controled opciju i safirno staklo ali je quartz a vec imam dva quartz-a kuci.
Bas ne mogu da se odlucim, sto vi mislite sta biste uzeli

Hvala na brzom odgovoru. samo si mi prosirio potencaijalnu listu :banghead:
Najvjerovatnije cu sacekat sa Seiye da mi odgovore pa bih vjerovatno uzeo onaj Seiko, a do tada da razgledam moguce opcije
Sto mislis konkretno o njemu

Oba modela predstavljaju sjajnu kupovinu.Divni su.
Apsolutno je nemoguce porediti ova 2 modela sata,tako da u to ne bih da ulazim uopste.
Ponavljam,oba vrede i daju vise nego sto kostaju.Dakle,sjajna kupovina.
Ja bih licno pre uzeo ovu divnu Seiko 5-cu.Ne zato sto je automatik (ja sam kvarcas,jedini uz Hadzija ovde) vec zato sto izgleda prokleto mocno!!!Mislim da Serb ima tu 5-cu.
Inace,Seiyo je jako pouzdan sajt na svetskom nivou,kao sto vec verovatno znas.

Da cuo sam to SEIYA sajt da je veoma pouzdan i mene privlaci izgled kod Seika a i cijena mi je veoma povoljna
Jasno je da se ne mogu porediti ali su mi nekako bas oni zapali za oko. Ovaj Citizen sam planirao da kupim kada sam uzimao Victorinox-a cini mi se da mi je bas clan Zenith i tada rekao da predstavlja odlicnu kupovinu

Ima nas jos;), Quartz is not dead!
nego trenutno ne mogu da priustim ono sto bih hteo(9FXX, A660...), pa ne forsiram previse.

Upravo mi je stigao odgovor od Higuchi-ja da je cijene Seika SARZ005 oko 167e to mi se cini kao dobra cijena samo da se dogovorim oko nacina placanja

Back