Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Samo komentar u zahvalnost onih koji ovde redovno odgovaraju na upite. Ja bih razum izgubio posle drugog Rolex-a sa krivo nalepljenim uvećanjem datuma i krivim ojedenim kućištem i ciferom, i drugog Breitling-a sa poklopcem na kom je izlivena automobilska ratkapna pomoću plastelina i kutlače iz heroinske komune. Da ne pričamo o Patek-cima koji su i liveni, i krivi i ojedeni. Opšti deficit zdravog razuma, pa, ljudi, takvu proizvodnju i finalnu obradu ne treba očekivati ni na šrafu od 20 dinara.

Eto jedne slike Sata Orienta koji želim da kupim,ako je moguće u što kraćem roku da mogu da obavestim prodavca
Hvala Unapred2 orient.jpgimage.jpg

Re: Kako prepoznati kopije (replike) satova

Izgleda kao pravi a i cena je takva...a ima i papire i kutiju.Sa obzirom da prodavac nema ocene, samo licno!

To naravno, licno...
Ovaj sat original nov je oko 3000eura pa mi se cini da je nekako malo polovan, s tim sto se cena moze oboriti jos.

Last edited by a moderator:

U cenu se ne mešam, ali kod ovakvih satova je zlatno pravilo da se prvo ide kod časovničara. Verovatno da u pitanju nije kolekcionar koji često prodaje satove ili preprodavac, već vlasnik koji želi neki drugi sat ili mu je potreban novac.

Xman, mislim da je sat orginal. U pitanju je službeno izdavan sat britanske vojske, iz perioda Drugog svetskog rata. Vrednost zavisi od očuvanosti, proizvođača itd. Najbolje je pogledati po stranim berzama i forumima pošto su prodavani takvi satovi. Takođe, treba uzeti u obzir da na našem tržištu uglavnom važe niže cene.

Jeste, tonje taj, samo je ovaj moj izgleda bio u ratu. :)
Hvala na odgovorima. Ako neko zna cenu neka javi i ako nekoga zanima da kupi posto ja ne sakupljam satove.

Back