Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Samo komentar u zahvalnost onih koji ovde redovno odgovaraju na upite. Ja bih razum izgubio posle drugog Rolex-a sa krivo nalepljenim uvećanjem datuma i krivim ojedenim kućištem i ciferom, i drugog Breitling-a sa poklopcem na kom je izlivena automobilska ratkapna pomoću plastelina i kutlače iz heroinske komune. Da ne pričamo o Patek-cima koji su i liveni, i krivi i ojedeni. Opšti deficit zdravog razuma, pa, ljudi, takvu proizvodnju i finalnu obradu ne treba očekivati ni na šrafu od 20 dinara.

Eto jedne slike Sata Orienta koji želim da kupim,ako je moguće u što kraćem roku da mogu da obavestim prodavca
Hvala Unapred 2 orient.jpgimage.jpg

Sve najbolje, za te pare, cak i za mnogo vece nista bolje ne mozes da kupis, ni priblizno orientu!

Ak ti se svidja, uzimaj.

Sent from my mobitel koji imam koristeći Tlapatlaka

Nije original, ovo je iz zmajevog gnjezda, medicina...med-in-cina.

Re: Kako prepoznati kopije (replike) satova

Izgleda kao pravi a i cena je takva...a ima i papire i kutiju.Sa obzirom da prodavac nema ocene, samo licno!

To naravno, licno...
Ovaj sat original nov je oko 3000eura pa mi se cini da je nekako malo polovan, s tim sto se cena moze oboriti jos.

Last edited by a moderator:

U cenu se ne mešam, ali kod ovakvih satova je zlatno pravilo da se prvo ide kod časovničara. Verovatno da u pitanju nije kolekcionar koji često prodaje satove ili preprodavac, već vlasnik koji želi neki drugi sat ili mu je potreban novac.

Replika svakako nije, jer samo se novi satovi falsifikuju. Prva slika se loše vidi, ali pretpostavljam da je u pitanju sat sa sledećeg linka:
Antiques Atlas - WW2 Cyma GSTP Pocket Watch

Ne znam šta da kažem za cenu ali se nadam da će se neko javiti.

Xman, mislim da je sat orginal. U pitanju je službeno izdavan sat britanske vojske, iz perioda Drugog svetskog rata. Vrednost zavisi od očuvanosti, proizvođača itd. Najbolje je pogledati po stranim berzama i forumima pošto su prodavani takvi satovi. Takođe, treba uzeti u obzir da na našem tržištu uglavnom važe niže cene.

Jeste, tonje taj, samo je ovaj moj izgleda bio u ratu. :)
Hvala na odgovorima. Ako neko zna cenu neka javi i ako nekoga zanima da kupi posto ja ne sakupljam satove.

Back