Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Lici na klasican alix sat od 5$. Najbolji deo mi je sto su napravili crno prozorce za balance wheel na 7 sati, a balance wheel je na 9 sati, daleko od prozorceta.

Dedin još jedan sat.
Orient je u pitanju, automatic, 21 jewels.
Ne znam koji je model u pitanju.
Zna li neko?

Da li može da se polira cifer ceo? Ima par malih ogrebotinica, jer nema staklo. Očito da brat koji ga je uzeo nije čuvao.

Evo slike:

20220403_000930.jpg

20220403_000930.jpg

20220403_000851.jpg

Cifer se ne polira, nažalost. Ali možeš da mu staviš staklo. Mineralno bi trebalo da je oko 2000 dinara.

Ova oznak pozadi OS469... je model sata, probaj po tome da nađeš nešto. Meni deluje kao neki Orient Star (zbog zvezdica na brojčaniku)

Lep sat. Ja bih mu odradio servis, stavio staklo i nosio :)

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Tata mi poklonio njegov sat.
Kao ni deda nije voleo da nosi satove, ali ih je čuvao.
Drmam ga, ali neće da se pokrene nešto mehanizam.
Moram sutra kod časovničara.
Koji je model u pitanju?
@eee al' smo aktivni u ovoj temi. 😁 Ima i Fossil jedan upakovan, njega ću posle slilati.

Slike:

20220403_131454.jpg20220403_131506.jpg
20220403_131544.jpg

Tata mi poklonio njegov sat.
Kao ni deda nije voleo da nosi satove, ali ih je čuvao.
Drmam ga, ali neće da se pokrene nešto mehanizam.
Moram sutra kod časovničara.
Koji je model u pitanju?
@eee al' smo aktivni u ovoj temi. ������ Ima i Fossil jedan upakovan, njega ću posle slilati.

Slike:

View attachment 155094View attachment 155095
View attachment 155096

Nema potrebe da ga drmaš, nego da zameniš bateriju.
https://www.tissotwatches.com/en-hk/t1014104406100.html

Ja najviše volim kad dođem kod dede da rovarim po fiokama.
Još kao dete sam to obožavao.
Inače deda svašta ima, počev od satova, markica, bedževa, šahovskih tabli, olovaka, šahovskih satova onih starih, znački.
Ima jedno 10 punih knjiga koje su popunjene značkama. Mogu da slikam to.
Deda je inače bio predsednik opštine Savski Venac i direktor Beograd vode.
Tako da je deda svašta dobijao, a on je kao sve te stare generacije sve to čuvao.

Hvala na odgovoru. Bitnija mi je originalnost a vrednost čisto da ga ne pretplatim. Sat je od mog dobrog druga i hoće da mi učini da ga prvo nosim kod časovničara jer negde oko 10 godina ga nije nosio. On kaže da nije ni probao da mu stavlja bateriju da vidi da li radi. Ako se ispostavi da ne radi neznam da li ti kvarcni mogu da se popravljaju i kod kog časovničara bi najbolje bilo da ga nosim.

Colt :man_in_love:.... kvarcni mehanizam u njemu je odličanj i popravljiv, naravno najbolje je nositi ovlašćenom časovničaru ...ako je ovo ĆU Ćuprija, časovničar u Paraćinu je korektan i svakako neće dirati mehanizam ako je neki problem koji nije banalan, a nije ni skup sve preporuke za njega.
Što se originalnosti tiće i meni se čini da je korektan primerak mada sve zavisi od mehanizma.. kad sajdžija potvrdi originalnost i ispravnost mehanizma uzimaj... slažem se sa Mihajlom u pogledu cene (kod nas može i bolje da se prođe, prijatelj je pre godinu dana dao na kp oko 700 -na metalnoj narukvici), stim što mi je njegova metalna narukvica odlična i prelep je sa njom ...

Hvala kolega, jeste Ćuprija. Ako nije problem koji je to časovničar u Paraćinu, znam za onog u glavnoj kod pijace, mada kod njega nisam bio sigurno desetak godina.

Back