Re: Predlog za zenski sat do 100 eura
Pre koji mesec sam tražio sat za suprugu. Nisam imao striktan limit, ali moja supruga ima dosta specifičan ukus, pa sam imao dosta problema da nađem odgovarajući sat. Uglavnom joj se ne sviđa dizajn "ženskih" satova. Cirkoni i čudni oblici nisu bili opcija. Tako da sam bio u potrazi za "muškim" satom manjih dimenzija ili "ženskim" satom sa milnimalističkim dizajnom. Indirektno sam došao do toga da joj se sviđa Nomos Minimatik, ali to je na žalost izvan mog budžeta.
Gledao sam Seiko, Tissot automatike, Fosil, modne marke... Ali nisam našao ništa što mi je zapalo za oko. Onda sam počeo da pratim oglase za polovne satove i posle par nedelja sam naleteo na Omikron navijač iz šezdesetih. Sat je bio u perfektnom stanju, bez ikakvih tragova korišćenja. Na pleksiju je bilo par vrlo blagih ogrebotina, koje su mogle nastati i prilikom pakovanja. Sve u svemu, sat je izgledao kao da je nov, iako je star pedesetak godina. Malo sam se dvoumio oko kupovine, ali sam na kraju ipak uzeo sat.
Platio sam ga 7000. Redovan servis 1500 i narukvicu 1500. Sve u svemu, uključujući i pakovanje, sat me je izašao tek nešto iznad 10000.
Ovo je krajnji rezultat:
Ja sam prezadovoljan kupovinom, a što je još važnije, i ona je zadovoljna. Pored sata koji izgleda fino, ima nešto što je par decenija starije od nas samih, što ga čini posebno interesantnim.
Ako bih cepidlačio, bilo bi još bolje da je sat manji neka 2mm, da se nešto lakše navija i da je za nijansu tiši. To ću verovatno dobiti kada jednog dana pazarim Nomos Minimatik.
Sve u svemu, sa budžetom do 100 eura, jedna opcija može biti i stari, očuvan sat. Takav sat nije lako naći i mislim da je potrebno dosta vremena da naletite na nešto dobro. Osim toga, kupovina starog sata nosi i određeni rizik. Ipak, možda je nekom ova opcija zanimljiva.