Predlozi za kupovinu sata do 100 EUR

Pala je odluka:
G-Shock Ga-100-1a1er
83c7de3f2c6967c43aa57b9693d7a0e8.jpg

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Pozdrav svim članovima, kupio bih Casio Edifice Ef-129d-1 preko KP kod Vladimir-a iz Zrenjanina, mislim da sam negde na forumu video preporuku za ovog prodavca, ali rekoh ipak da proverim još jednom, što se odabira sata tiče, gledao sam i one skuplje modele, ali su nekako prenatrpani za moj ukus pa sam se zbog toga odlučio za ovaj model.

Ili da idem na EF-328D-1AVEF, ali preko Satovi Kruševac, isto KP, jeftiniji je kod njih?

Last edited by a moderator:
Nikoolar dobro došao na forum.

Kupovao sam od Vladimira iz ZR i sve je bilo ok. Ima još forumaša koji su sa njim sarađivali.

Po meni nema dileme pri odabiru mehanički naspram kvarcnog mehanizma.... ipak bih stavio digresiju da se radi o dva sata izuzetno različitih gabarita EF je nekih 45mm a seiko snke01 37-38 mm ako ga nisi uživo video sat je baš malih dimenzija.... pravo rešenje u tvom slučaju bi bila moja omiljena petica (ne računajući fantoma) SNZG13 sa cenom u sense-u od 130e možda je malo preko cene ali usporedbom cena kod nas SNZ je jeftiniji :blink: (zbog prodavca naravno) Takođe neko od kolega je u nekom skorijem postu rekao da se sa njima može dogovoriti o načinu plaćanja .... inače lep review ovde na portalu je uradio Marko789 http://www.svetsatova.com/forum/f66/seiko-snzg13k1-4662.html pa pogledaj

Pozdrav, potrebna mi je mala pomoć ako ima raspolozenih. Treba da kupim sat za poklon i budžet je do max 100€ i jedini parametri su mi da nije ispod 40mm i da cifer ceo ima luminaciju. Našao sam Lorus RXF41AXZ za koji nalazim da je prečnika od 35-40 kako gde piše i Lorus RXH005L9 koji je valjda 40. Ako imate možda još neki predlog i komentar na ova dva modela bio bih zahvalan

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Probaj na sledećem linku:
Muski

Pogledaj Casio, pošto za taj novac daje dosta. Odaberi muške satove, a onda pogledaj serije koje te zanimaju, tj. da li hoćeš neki klasičnog oblika, sportski itd. Kada ih budeš gledao, klikni na cenu da bi ti se modeli prikazali po tom parametru.

Lorus je sasvim OK, pa ukoliko ti se sviđa i neki njihov model, takođe nećeš pogrešiti.

Gledao sam casio ali nisam našao ništa sa ciferom tog tipa
Ovako nesto kao na slici
27c0e55d378bda12402267afe5ef024f.jpg

strasno dva puta odgovaram.... zato ovaj put skraćena verzija :( jer žurim.....
dakle takvi satovi kao ovaj Lorus koriste Seiko lumibrite tehnologiju koju jos pored naravno seika koristi i Citizen i druga firma ćerka Pulsar....
U tvom cenovnom rangu i veličini imaš nekoliko pulsara evo ja ti dajem dva primera ali na netu nađi vise kombinovanjem ova dva pojma npr https://www.creativewatch.co.uk/pro...stainless-steel-leather-chrono-px5005x1-watch, Men's Pulsar Lumibrite Chronograph Watch (PT3425X1) - WATCH SHOP.com?....
Citizen je bolji ali je i dosta skuplji (ima dobar automatik ali izgleda da nema gde da se kupi ne nađoh ga ) ...... ja kada bih kupovao i kad bih ovo želeo, a da nije zmajev fortis za oko 140 e bih uzeo
https://www.skywatches.com.sg/reviews/orient-mako-automatic-lumibrite-dial-diver-watch-cem75005r.htm

toliko od mene pozdrav

PS he he sad mi reče prijatelj ja nisam gledao izgleda da ni ovog orijenta više nema nalegeru.....

a evo i citizenov satić Promaster NY 00400-09wb

Last edited:
Orient je kao lutka ali mi je mnogo za poklon, Pulsar mi je na oko simpatičan pogledaću ga malo detaljnije pošto je baš povoljan
Hvala puno na predlogu
Edit @popovac 76 ima ga na eBay-u moguće i Amazon 160-200$ gledao sam ga skoro za sebe

Last edited:
Jel moze samo pojašnjenje oko Timex-a, oznaka indiglo je da ima "ovetljenje" ili je za nešto drugo?

Tek sada vidim da ovo kod Timex-a nije lume kao na kazaljkama što sam trazio već pozadinsko svetlo koje se aktivira pritiskom na krunicu

Silesile ; Ne znam cime se bavi osoba kojoj uzimas sat,ali iluminacija celog cifera moze imati i kontaefekat,zato sto mnogo bode oci.Neko moje razmisljanje.

Sto se Timex-a tice,prave dobre satove za ulozeni novac,a indiglo je slag na torti,jer pruza svetlo kad treba,a ne stalno.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

@VLADAN P
hvala, jako koristan i interesantan tekst, sad mi je jasnija situacija kod Timexa
@Nenad Arandjelovic znam da je tražio nešto od 40 do 44mm sa iluminacijom celog cifera (valjda mu se to svidja) pa mi je bez veze da ga sad ubeđujem, slažem se da je možda praktičnija varijanta kao što ima Timex
Zanima me ovo što rade Pulsar i Lorus da li je isto kao i Timex ili klasična iluminacija odnosno ono što ja jurim?

Back