Predlozi za kupovinu sata do 500 EUR

Max pain,mozes li bar neke osnovne smernice da navedes,kakav sat trazis?Pretpostavljam da vise vuce na diver,ali me zanima koliko kuciste imas na umu da stavis na ruku i da li bi zeleo mahaniku ili quartz.[/QUODa, svidjaju mi se diver satovi, nikako ne bi uzeo quartiz, vec automatic...Voleo bih sat od nekik 42-44mm u precniku.

Nazalost, nisam nasao za tako male...Kosta 1450, ali moze na 10 rata bez kamate:)

Imaš Oris 47mm
Koliko god da si "velik" 44mm bi ti odgovaralo. Sve je stvar navike.

Ovaj....
Jako lep sat ali to prelazi moje finansiske mogusnosti, to je sat koji je ovde kod mene u fr oko 1900e...:banghead:

Last edited by a moderator:
Spomenu se novi Sumo....mislim da se ne isplati čekati. Novina može biti safirno staklo ali će onda biti i skuplji(cijena između Sumo i Shogun).
Ovaj Sumo je extra ali se može desiti da dođe greškom npr broj datuma se ne poklapa u prozoru kako treba i sl.

Meni se jako svidja sumo,ali to sto nema safir,narukvica tanka i kopca koja je kao kod nekih jeftinijih modela,malo mi se ne daje 560e za njega...Gde vise da cekam ako ne kupim sat do kraja godine poludecu,olaksavajuca okolnos je ovde u fr sto se satovi mogu uzeti na rate bez kamate,jos sam nasao neke radnje u centru pariza koje prodaju polovne satove do 20 mesecnih rata bez kamate tipa breitling,rolex,omega..

Max pain,msm da ces jako tesko naci diver automatik sa kucistem 42mm,a da ne lici na Rolex Sub,44mm takodje se nalazi malo teze,mada,gledao sam Deep blue satove i imaju divere od 44-45mm,koji se uklapaju u cenovni rang,meni jedino smeta Miyota,jer sam pristalica Seika.Takodje sam gledao Seiko Sumo,u plavoj varijanti,ali taj "Rolex look" cifer mi nekako smeta.Mozes da pogledas divere od ovih brendova:

Steinhart
Deep blue
Vostok-europe

Posedujem Vostok-Europe N1 Rocket sa Seiko masinom i prezadovoljan sam.

Iskusniji clanovi ti mogu reci nesto vise o Steinhart Triton modelu,a Deep blue takodje pravi super divere sa tritijum cevcicama koje extra svetle cak i posle nekoliko godina.

Toliko za sada.

Gledao sam vec steinhart,oni su prekopirali rolex sub na modelu ocean 1.Vodstok i ovaj mikro brend deep blue mi nije u sveri interesovanja...Hvala u svakom slucaju:D

Verovatno cu preskociti ovu cifru od 500e i to debelo:lol:

Last edited by a moderator:
Re: Movado series 800

Pozdrav svima!
Gledao sam ovaj sat i mnogo mi se svidja
Movado Series 800 Chronograph Silver Dial Stainless Steel Mens Watch 2600111
Da li neko zna njegovu redovnu cijenu u evropi, jer, ako razlika nije velika, ne bih narucivao.
Takodje, korisno bi bilo i neko misljenje o kvalitetu sata.
Hvala!
Cackao sam internetom i nasao ovo
Movado Series 800 Chronograph Silver Dial Stainless Steel Mens Watch 2600111 | eBay
Sa troskovima dostave 439$, sto mi se cini dosta povoljno, obzirom da mu je cijena u hrvatskoj (gdje sam nasao najblizeg prodavca) 7.179 kn ~ 1.00€. Naravno, sve pod uslovom da sat valja, jer ja nisam uspio nista da nadjem na netu.
Treba mi brz odgovor, pa molim ako neko zna nesto o ovom satu da napise sto prije.
Hvala!

Taj prodavac je čuveni Jomashop sa kojim je većina imala OK iskustva mada je bilo i malo negativnih ili nezgodnih. Movado je ranije bio jako cenjen bend (i sada je recimo u USA). Mislim da je pomenuta cena sasvim OK za njih mada ih ti ja savetovao da pogledaš Certinu, Hamilton, Victorinox. Mislim da u tom cenovnom rangu nude više a i lakše se prodaju/menjaju ako promeniš ukus.

Imaj u vidu da ces ako porucis sat iz USA imati dodatne troskove. Na ukupnu cenu sa troskovima slanja ide 10% carina i 20% PDV, tako da ce te sat izaci oko 580$.

Odnosno - PDV je 22% je u HR ako se varam? Ne znam kako se računa carina iz USA u HR...

Hvala na brzim odgovorima!
Ja sam iz cg. Ovdje je PDV 19%, mada je to manje bitno.
Sat je sa troskovima shippinga 439$ + 9% carina + 19% PDV sto sve izadje oko 570$ ili 450€, sto je za mene prihvatljivo, ponavljam, ako je sat dobar.
Certina je konacno dobila predstavnistvo za cg, ali nisam nasao neki ovako "cist" model. Jedan model Hamiltona je u igri, ali je kod ove ponude za 200$ skuplji, a i malcice (meni) ruzniji.
Sto se tice preprodaje, tesko da cu se time baviti. Kad dosadi, poklonicu nekome.
Koliko sam uspio da izguglam (citav dan sam za racunarom), sat ima neki eta mehanizam, koji se ugradjuje u neke dosta skuplje modele, tako da kontam da je sigurno ok, mada se ne razumijem puno u te stvari.
Imam do sjutra da razmislim, pa cu vidjeti...
Pozdrav i hvala!

Tissot - pomoc strucnjaka.. :D

Hteo bih da kupim ovaj model od Tisota, medjutim problem je sto oni sad proizvode samo novi model ovog sata. Pokusao sam da kontaktiram Tissot u Swiss i da vidim da li je moguce naruciti preko njih ako ga imaju u nekoj svojoj radnji u EU. Njihov odgovor je bio da se obratim njihovom uvozniku u BG Absolut time koji mi nisu pomogli uopste. Pa me zanima dal ovde neko zna gde bih mozda mogao da nadjem sat ili online da ga narucim? Unapred hvala.

Tissot Men's T17152652 PRC 200.jpg

Re: Tissot - pomoc strucnjaka.. :D

Ako se ne varam, kad se otvori fotka u desnom donjem uglu ima i ref. broj. Onlajn sigurno negde moze da se naruci (cini mi se da ima na Amazonu, ali je pitanje da li salju ovamo). Vec neko duze vreme nisam u toku cega gde ima, pa ce se, nadam se, javiti neko da te uputi.

Pozdrav ljudi... U velikoj sam dilemi oko 2.sata :)

8fRznd4.jpg

Vs
dxjPiZb.jpg

Ovaj drugi bude automatik, koji je po vama bolji mehanizam? Itd :) razlika je oko 100e :) malo mi je glupo sto lici na submariner (koji mi je prelijep sat) nego kao da je kopija rolexa :/

Back