Predlozi za kupovinu sata do 500 EUR

Re: Preporuka za kupovinu sata (do 500e)

Моја грешка, нешто сам се занео па рекао аутоматски....

Tako znači, finta telom...:D
Taj Citizen koji si pomenuo je i više nego dobar. Pogledaj recimo i Candino modele ,npr ovaj.

Model:c4408 2,
candino.jpg
imaju ih u BPM watches, ili recimo Seiko SND253P1
SND253P1.jpg
ili Seiko SND371P

SND371P.jpg
Oba Seika i mnoge druge ćeš naći ovde Seiko satovi
U principu ako hoćeš kvarcni ja bih se držao Seika, Citizena, Casia, Candina ( ne mora ovim redom :)) možda još nekog ali ovo ti je sasvim dovoljno za razmatranje. E da pogledaj i Vostok Europe ( Muški satovi - Vostok - Poklon Dućan ) vodi računa mnogi prikazani modeli su automatici.
Pozdrav i dobro došao !
Toliko od mene.

U okviru od 500 EUR uvek mozes da potrazis i neku Certinu, posebno ovaj Big Podium:
C001.617.22.057.00.jpg

Izuzetno cenjen proizvodjac, a ovaj konkretan model poseduje i odlican mehanizam!

Last edited:

Ja sam definitivno odustao od mehanickog hronografa, prvenstveno zbog cene (pri kupovini + troskovi odrzavanja i servisa).
Drugo, mnogo je vecih dimenzija-deblji od nekog kvarcnog modela.

Kako japanci nemaju obicaj da koriste safirno staklo, odabrao bih nekog "svajcarca", e sada najjeftiniji, ovaj G10 mehanizam kao kod PRC200, mozda i nije tako los izbor, jer tu nema popravke, samo se zameni citav mehanizam koji i nije nesto skup, dok ovi sa vise rubina su i skuplji, a oni se kao popravljaju, pa kako ispadne.

To je neko moje razmisljanje.

interesuje me vase misljenje o Viceroy i Cerruti 1881 satovima.
Neznam tacne modele, ali me interesuje generalno misljenje o jednim i drugima, i koji mi je izbor bolji.

hvala unaprijed,
V

Znaci ne preporucujes Tissot kao marku ? Pogledao sam malo Steinhart satove na sajtu, i nema ih bas puno za moj ukus. Ukoliko bih uzimao Nemca vise mi se dopaju Stowa ili Junghans. Ali oni su nesto skuplji i trebaju se cekati ...

A ne mora za tu sumu , moze i za manje, pogledacu malo satove i kada skoknem do Srbije. U Salzburgu skoro da ne postoji kategorija koja me trenutno interesuje, neki satic od 200-300e za svaki dan, u prodavnicama po trznim centrima su uglavnom marke satova dizajnera odece, a u casovnicarskim radnjama su otprilike Tag-ovi sirotinjski satovi.

Ma ne, nisi razumeo, volim ja Tissot i sam imam jedan, ali mislim da je u tom cenovnom rangu Steinhart najbolji. I iskreno volim satove koje ne nosi gomila ljudi.
A po meni je najbolji Tissot dress sat Visodate, ne znam da li se tebi svidja?
tissot_visodate.jpg

Slazem se za satove koji se ne nose tako masovno, i meni se vise dopaju. Malo sam detaljnije pregledao Steinhart sajt i nasao sam Marine 38 koji mi se svideo, a posle pretrage na forumu sa video da ga je jedan clan osvojio na nagradnoj igri :)

Victorinox-Airboss-Mach-4-241381.png

Cijena - oko 500 eura

Model year 2011
Case diameter 45 mm
Case thickness 12.5 mm
Case material Stainless steel
Material type
Anti-reflective sapphire
Band material Leather
Band widht 23 mm
Band color Brown
Dial color Black
Movement Manual Winding
Water resistant 330 Feet/100 m

241444-1.jpg

Cijena - oko 450 eura

Model year 2011
Case diameter 45 mm
Case thickness 12 mm
Case material Stainless steel
Material type Anti-reflective sapphire
Band material Calfskin
Band widht 23 mm
Band color Black
Dial color Black
Movement Quartz
Water resistant 330 Feet/100 m

victorinoxwhite.jpg

ne mogu navodit specifikacije (dusa mi) oko 450

victorinoxswisswatch1.jpg

oko 350

Takodje

To je po meni do 500 eura best buy

Attachments

• Victorinox-Airboss-Mach-4-241381.png
    Victorinox-Airboss-Mach-4-241381.png
    314.4 KB · Views: 53
Tissot Visodate

Case material
Stainless Steel
Water resistance 3 bar (30 m / 100 ft)
Sapphire Crystal
Bracelet material Leather
Movement caliber 2836-2
Movement type Automatic Mechanical
Case diameter 40mm
Price ~ 450$
image720png_T019_430_16_031_01_png.jpgimage800png_T019_430_16_051_01_png.jpgimage800png_T019_430_36_051_01_png.jpg

Sat koji ne bi trebalo zaobici kad su u pitanju dress satovi u ovoj kategoriji

Steta sto je Visodate u Identicu preskup.
Slazem se da ga nijedan ljubitelj satova ne sme zaobici,pogotovo ne onaj koji se bavi ozbiljnim poslom.
Ako se ne varam on i nema luminaciju (i ne treba mu jer je savrseno citljiv) sto doprinosi da zaista bude pravi,pravi poslovni i dress sat u svakom mogucem smislu.
Nema sta,legendarni model cuvenog Tissota.Uvek volim kad ga vidim ovde. :)

Немојте људи више о visodate-у... Поготово са сликама! Добијам аритмију, чука ми прескаче и почињем да халуцинирам :ohmy:

Automatic do 500e - predlozi

Pozdrav svima!

Odlucio sam da otvorim novu temu kako bih Vas zamolio za pomoc u izboru kvalitetnog sata. Budzet mi je do nekih 500e, a uslov da sat bude sa automatskim mehanizmom, koji ce da traje. Moze i kozni i celicni kais.

Evo par satova na koje sam naisao:

- Vostok Europe k3 Submarine

vostok-europe-k-3-submarine-carbon-plated-ss-case-and-bracelet-olive-dial-2432-0344102b-671-p.jpg

- Vostok Europe N1 Rocket
41rciWRhAzL._SL500_SS500_.jpg
- Seiko Sportura automatic (top pik, ali nisam nasao cenu)
- Roamer Rockshell Mark III (mnogo lep sat, ali kvarcni mehanizam)

4570474_max.jpg

Dajte bilo kakve predloge i HVALA unapred!

Back