dragon
New member
Pozdrav svima, po prvi put sam ovde i veoma mi se dopada, mene zanima posto posedujem jedan dzepni sat firme "BUCHERER" na njemu pise: 17jewels swiss incabloc. dali je ovaj sat nesto vredan i ako da koliko otprilike tj. koliko bi kod nas moglo da se realno trazi za taj sat.
View attachment 6355 View attachment 6356
Pa ako nije u pitanju pozlata verovatno da je reč o vrednijem satu ali ako se radi o pozlati onda bih rekao da mu je vrednost ispod $200! Mehanizam ti je pozlaćena ETA 6497-1 i samo taj mehanizam na tržištu košta preko 100e ali NOV! Ove informacije uzmi sa velikom rezervom jer ja nisam upućen u tematiku džepnih satova a to je ono što na ovom forumu najviše i nedostaje, znalac iz oblasti džepnih i starih satova. Moj ti je savet da odeš do zlatara ili časovničara kako bi utvrdio da li se radi o pozlati (najverovatnije) ili ne a zatim i da kontaktiraš samog proizvođača sa pitanjima koja te interesuju.
Inače, za sat ćeš dobiti onoliko koliko je zainteresovan kupac spreman da ga plati, može da bude malo a može da bude i mnogo.
Pozdrav