Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Re: Zenski sat Omega iz 1965.

Hvala.
Ovde je plexi dosta izgreban cifer je u dobrom stanju a mehanizam u odlicnom radnom stanju.

Snapshot of me 12.jpg

Pozdrav...
Obzirom da sam nova i netako iskusna zamolila bih za pomoc oko procene ovog sata ,ili pomoci kome bih mogla da seobratim u Beogradu..precnik celog sata bez dela za navijanje je 33 mm,oyster-perpetual( officially certified chronometer)18k zlato.
Hvala unapred..

Last edited by a moderator:
Layla verujem da je Moderator mislio na ovaj link...uslikaj svojim aparatom sat iz više uglova ili zamoli časovničara da otvori sat i uslika mehanizam sata.

Ako se radi o Rolex-u 18K GOLD Oyster Perpetual Chronometer znaj da taj sat košta zavisno od očuvanosti nekih 800-2000€.
Kolekcionaraski je primerak jer datira iz vremena 60-tih godina. Kod nas u srbiji postoji par mesta gde bi mogla da proceniš sat ali nažalost samo u njihovu korist ne u tvoju.
Moja ti je preporuka da izložiš sat na inostranim sajtovima, verujem da ćeš linkove dobiti od članova ovog foruma čim okačiš, prikažeš slike sata u ovoj temi.
Ako su ti potrebni kontakti ljudi koji se bave kupovinom kolekcionarskim primercima javi mi putem privatnih poruka ostaviću ti par telefona ali ja iskreno ne bih.

Izvinjavam se Moderatorima što sam nastavio sa temom i ako je zatraženo od člana da dopuni svoj post!

Nema potrebe da me bilo ko ispravlja, mislio sam upravo na onaj link koji sam i postavio a koji vodi do poruke u kojoj su lepo ispisane smernice namenjene ovoj temi.

Prilikom zahteva za procenom vrednosti sata obavezno postavite Vaše slike Vašeg sata u ne manjoj rezoluciji od 640x480 piksela. Poželjno je da veličina slike bude 800x600 piksela i da slike budu kvalitetne.

Procene vrednosti satova bez postavljenih slika se neće raditi.

Ne razumem kako bilo ko može da očekuje da se odredi orijentaciona vrednost sata ako se postave slike na kojoj se isti taj sat NE VIDI.

Što se mene tiče, gledajući sat sa postavljene slike mogu samo da kažem da ne vredi ni jedan jedini dinar i to samo zato što se, kao što napisah, na (mutnoj) slici ne vidi ništa. Barem ja ne vidim.
Jednostavnije, ukoliko se radi o originalnom Rolexu, vredi zaista mnogo a ako je reč o re*lici vredi onoliko koliko sam i napisao.

Pozdrav

Niko ne može da proceni sat sa slika, slika je jedno dok je sat u ruci drugo. Procena časovničara je jako bitna naročito kod ovako starih satova. Mehanizam na slici je super, orginal ali unutar bumm, sve u raspadu. Ovde mogu da se dobiju smernice procene okvirno koliko sat vredi, a da budem iskren nikada se toliki iznos ne dobije.

Ja nisam hteo nikoga da ispravljam, samo sam hteo da pomognem članu. I u pravu ste, sat sa slike sa tom fotografijom vredi, ništa!

Re: Omega Speedmaster Professional mark III kalibar 1040

sta mislite kolkava ce biti cena za ovoj sat

SDC13252.jpg

Last edited by a moderator:
Izvinjavam se svima...posebno moderatorima,nisam bila u mogucnosti za bolje slike,odnecu kod casovnicara i uslikati mehanizam,sat je original definitivno...
Hvala svima na odgovorima...

Re: Zenski sat Omega iz 1965.

Imam i ja slicnu Omegu,samo sto je tvoja bolje ocuvana. Vredi od 100 do 150 eura odprilike,bar se za toliko prodaju kod nas. Pozdrav.

Omega Geneve Auttomatic-Sta mislite?

Volim,ali se ne razumem,oduvek volim satove,ali nisam neki veliki poznavalac,znam samo sta mi je lepo...a ovo mi je lepo,vredi li 300e?Na papiru stoji da je servis placen 200e!!!

Attachments

• 94_322099645.jpg
    94_322099645.jpg
    25.3 KB · Views: 185
  • 94_-40509757.jpg
    94_-40509757.jpg
    20.6 KB · Views: 181
  • 94_-1735401279.jpg
    94_-1735401279.jpg
    18 KB · Views: 155
Re: Omega Geneve Auttomatic-Sta mislite?

Pa ako ti je bas lep onda da, ali mozes ih naci i jeftinije kod nas. Preko je to sve skuplje. Pozdrav i dobro dosao.

Re: Omega Geneve Auttomatic-Sta mislite?

Meni se ova Omega baš sviđa. Jel može neki hint gde loviti ovakve primerke kod nas?

longines dzepni sat

Pozdrav svima ,imam sat longines `milan t stefanovic beograd` sa grbom srbije pozadi.Jel zna neko nesto o tome koliko vredi i tako to.Hvala

Re: longines dzepni sat

Možeš li da ga slikaš u visokoj rezoluciji sa obe strane, a po mogućnosti i mehanizam? Ovde ima mnogo ljudi koji će ti svojski pomoći, ali je teško reći bilo šta na osnovu ovakvog opisa.

I naravno - dobrodošao na forum.

Re: longines dzepni sat

Možeš li da ga slikaš u visokoj rezoluciji sa obe strane, a po mogućnosti i mehanizam? Ovde ima mnogo ljudi koji će ti svojski pomoći, ali je teško reći bilo šta na osnovu ovakvog opisa.

I naravno - dobrodošao na forum.

Hvala.postavicu slike sutra.

Re: Omega Speedmaster Professional mark III kalibar 1040

Pozdrav svim clanovima,
Interesuje me procena vrednosti ovog sata, Aero watch Neuchatel, svajcarski mehanizam, ispravan i ocuvan, sa obe strane je porcelan, oslikan.Hvala unapred.Svajcarski-sat-Aero-watch-Neuchatel.jpgslika-3011690x640.jpg

slika-3011690x640.jpgSvajcarski-sat-Aero-watch-Neuchatel.jpg
Pozdrav svim clanovima,
Interesuje me procena vrednosti ovog sata, Aero watch Neuchatel, svajcarski mehanizam, ispravan i ocuvan, sa obe strane je porcelan, oslikan.Hvala unapred

Oslikani porcelan u zlatu su radile kompanije poput Breguet, Patek Philippe i slični njima za kraljeve, pisce i ostalu elitu jer je taj način izgled sata bio prepoznatljiv jako luksuznim kompanijama.
Ono što bi jako pomoglo je da uslikaš sat jasnije, ne izdaleka, prikažeš mehanizam i ono što je najbolje i najbitnije da odneseš sat na procenu jer je možda vredan 30 ili 300€.

I danas proizvode dzepne satove sa Unitas mehanizmima poput ovog, link.

Back