Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Re: старт

I ja sam jedno bio u slicnu situaciju kad se jedan tip hvalio da nosi originalni Philipe Patek, hvalio se kako mu je sat poklonjen od strane nekog zvanicnika sa diplomatskog kora, i da st najmanje vredi od 20 000 do 30 000 hilada eura onako bio je pun sebe i 100 % uveren da mu je sat originalni onda su mu rekli da izvadi sat sa ruke da ga pogledaju kad ono jedan ga tip gleda pa mu da komentar "Jeli druze je si ti video u zivotu malo kvaliteniji sat" Ponosni gazda "Pateka" pita "Zasto" a ovaj na to mu odgovara "Da si ti video sat koji kosta 100 eura ti ovo u zivotu ne bi stavio na ruku pa ovo nema P od Philipe Pateka ! Onda ovaj okrene sat napoacke i pokaze ga nama koji smo stojali i gledali i sta da vidimo sat oliteo oko poklopca nikel ispao ono ne da je bila kopija nego je bilo katastrofa ! Gazda sata na to odgovara ako mene lazu "Diplomati" onda ja lazem vas ! Smesna je bila to situacija !

koliko je vrednost ovog sata i da li je orginal....

slikaCITIZEN-QUARTZ-WR-50-CHRONO--4433979v80h60.jpg

slikaCITIZEN-QUARTZ-WR-50-CHRONO--4433981v80h60.jpg

slikaCITIZEN-QUARTZ-WR-50-CHRONO--4433983v80h60.jpg

[h=1]CITIZEN-QUARTZ - WR 50 - CHRONO[/h]

Re: Raymond Weil tango Automatic

šta mislite o ova dva Ruska džepna sata
nisu ispravni, stajali su dugo u fioci moga oca pa sam ih iskopao i rešio da priupitam za mišljenje stručnijih od mene
veći nema krunicu, pa ne može da se navije a drugi ima krunicu ali neće da se pokrene kao da je navijen do kraja
manji je Raketa, a ovaj veći ne mogu da protumačim, nešto kao Marica
oznaka na mehanizmu Rakete je 2809.HA a ovog većeg 3602 18 kameni i 829443
evo i slika

poštovani poznavaoci satova, tek juče sam otkrio ovaj forum, pročitao gotovo sve upise sa ove teme. molim vas da mi pomognete oko procene vrednosti ovog sata schaffhausen, koji je već dugo u porodici. nije nošen, dugo vremena je proveo zaboravljen u fioci. proizveden je sredinom pedesetih godina, prodat sredinom šezdesetih.
od časovničara sam dobio serijske brojeve mehanizma i poklopca kućišta, podatak da je 18. karatno zlato, kalibar 89, ima tzv. "žablje krake". prečnik je 36 mm, koliko se sećam podatka koji sam čuo.

video sam da su potrebe i fotografije, pa je časovnik sniman kod profesionalca.

Re: Najjeftiniji Jaeger-LeCoultre sat

cao ljudi, .
moj muz ima neki JLC sat samo sto ne znamo koja je oznaka (ne znam gde to da procitam ne vidim nigde da pise). radi na puls valjda. Crni kozni kais, providna poledjina (vidi se mehanizam), u donjem delu sata pokazuje vreme u nekim gradovima sveta. jedino sto znam da je 24 rubina (valjda su rubini u pitanju). Sve u svemu interesuje me koliko mogu da ga prodam :))
Hvala unapred.

Ako zaista radi na puls-onda za velike pare.:)
Pretpostavljam da misliš na automatik mehanizam.Svejedno,fotografija sata je obavezna jer bez nje ne znamo o kom satu pričamo.

Pozdrav natasa i dobro dosla! Tvoje pitanje je postavljeno cini mi se u adekvatniju temu - gde procenjujemo vrednost satova.

Najbolje da postavis slike jer JLC ima mnogo modela iz razlicitih razdoblja. Cena nece zavisiti samo od modela vec i od stanja sata, zatim da li ima papire itd.

Pozdrav,
Vlada

Re: Raymond Weil tango Automatic

šta mislite o ova dva Ruska džepna sata
nisu ispravni, stajali su dugo u fioci moga oca pa sam ih iskopao i rešio da priupitam za mišljenje stručnijih od mene
veći nema krunicu, pa ne može da se navije a drugi ima krunicu ali neće da se pokrene kao da je navijen do kraja
manji je Raketa, a ovaj veći ne mogu da protumačim, nešto kao Marica
oznaka na mehanizmu Rakete je 2809.HA a ovog većeg 3602 18 kameni i 829443
evo i slika

http://imageshack.us/photo/my-images/845/dscn4094l.jpg/
U pitanju su Molonja i Raketa.
Nisi postavio pitanje pa pretpostavljam da te interesuje njihova vrednost i da li se isplati popravljati ih.
Ovi satovi se kao ispravni i dobro očuvani mogu kupiti za 10-20 evra.
Gledano iz tog ugla-ne isplati se popravka.
Sa druge strane,ako za tebe ovi satovi imaju neku vrednost koja se ne meri evrima-Naravno da ih treba popraviti,a cenu popravke ćeš saznati od časovničara.Nije preskupo :)
Možeš pozvati bilo kog časovničara sa našeg spiska servisa-http://www.svetsatova.com/svetsatova/servisi

poštovani poznavaoci satova, tek juče sam otkrio ovaj forum, pročitao gotovo sve upise sa ove teme. molim vas da mi pomognete oko procene vrednosti ovog sata schaffhausen, koji je već dugo u porodici. nije nošen, dugo vremena je proveo zaboravljen u fioci. proizveden je sredinom pedesetih godina, prodat sredinom šezdesetih.
od časovničara sam dobio serijske brojeve mehanizma i poklopca kućišta, podatak da je 18. karatno zlato, kalibar 89, ima tzv. "žablje krake". prečnik je 36 mm, koliko se sećam podatka koji sam čuo.

sudeci po fotografijama, sat je u odlicnom stanju.
iako je vrlo nezahvalno i neozbiljno davati procene na ovaj nacin, recimo da kada bi hteo da ga prodas u "nasim krajevima", ne bi dobio vise od 500-600 eur, dok bi "preko" mogao da trazis izmedju $1.500 i $3.000.

Koliko bi kod nas moglo da se dobije za zlatnu Omegu De ville sa kvarcnim mehanizmom u mint ili odlicno ocuvanom stanju. Kupljena 90-e za oko 5000dem. Ima koznu narukvicu, 36mm?

Koliko bi kod nas moglo da se dobije za zlatnu Omegu De ville sa kvarcnim mehanizmom u mint ili odlicno ocuvanom stanju. Kupljena 90-e za oko 5000dem. Ima koznu narukvicu, 36mm?
postavi prvo slike jer ja sam u filadelfiji 1986 uzeo omegu deville kvarcni mehanizam izuzetno tanak sat sa koznom narukvicom od krokodilske koze za 1850$ posle 3-4 godine prodao sam je jedva za 1000 dem

Seiko 5

Cao svima ja sam nov clan od malopre i ono sto mene trenutno zanima je sat seiko 5 da li neko moze da mi pojasni koliko vredi na trzistu.Sata je polovan koji radi,kupljen u Iraku 1982god a radi normalno.Ni jedna popravka nije radjena osim sto je ciscen<br><br>

Re: Seiko 5

Nažalost, nećeš moći mnogo za njega da dobiješ. Cene im se kreću 15-20€, ali se ne može ništa reći bez slike sata u visokoj rezoluciji. Najbolje je da ga ne prodaješ, jer teško da ćeš moći da izvučeš i cenu čišćenja. AKo ga zadržiš za sebe, imaćeš dobar i pouzdan sat koji će te godinama služiti.

Re: Seiko 5

Zdravo Zeljkokg i dobro nam dosao!

Nije mi sasvim jasno - da li zelis da kupis ili prodas sat. Bilo bi dobro da postavis slike konkretnog sata, po mogucstvu sto kvalitetnije.
U svakom slucaju - Seiko 5 satovi obicno nemaju previse veliku cenu, a vise ce ti pomoci clanovi kad postavis slike.

Inace - tvoje pitanje sam premestio u temu koja je bas i namenjena proceni satova.

Pozdrav,
Vlada

Dragon sa duznim postovanjem opcija sa Ebay-om je samo neka vrednost sata a i to je relativno a vrednost i konkretna moguca cena (dobivena za sat)je nesto drugo,i mi zivimo u Srbiji i konkretno za ovakve transakcije oko satova namecu, se trzisne vrednosti shodne uslovima i okruzenju u Srbiji,Jedno je kada sat prodaje ili kupuje sto bih ja rekao obican "' (smrtnik)'' a drugo ljudi koji se bave kolekcionarstvom citav svoj vek za ove druge nije vazno gde su na planeti i samou tom slucaju bi OKVIRNO mogao da posluzi Ebay ali nikako eksplicitno Prijatan pozdrav iz Kikinde

@reggacci - nisi naveo citat - na koju tacno poruku mislis. Naravno - uobicajeno je da se eBay, Chrono24, Berza polovnih satova portala "Svet satova" (;)) koriste samo kao reference. Cene dodatno, a to se i dragon i ostale kolege uvek ograde, zavise od stanja sata, potraznje za istim itd.

Pozdrav,
Vlada

Back