Pa nezahvalno je pausalno davati procene sata. To da li je bio u zlatnom kucistu ili nije takodje je pitanje, mada vidim da poseduje oba srafa koji ga drze za kuciste. Obicno njih nem akada se sat prepakuje jer se ti otvori na kucistu ne poklapaju.
Evo jednog mejla na koji ces da posaljes slike i eventualni broj za kontakt. To je mioj prijatelj koji se bavi time, uglavnom dzepnim satovima
majelar@open.telekom.rs
pozdrav!
...........
Vas Seiko je jako lep i tih godina bio je pravi hit a i bio na ceni. Danas se "petice" kupuju za male pare.
Cena se do pre dve godine kretala oko 30e mada je prosle godine pala na 20e. Ja posedujem jedan perfektan u celiku, pokazuje dan datum sa rimskim brojevima i sve u originalu... platio sam ga 1800 din... stvarno smesno.
Postoje neki redji modeli koji vrede vise, kod nas prodavci na sajmovima jos uvek drze neku cenu oko 50e ali to je mnogo.
Bolje cuvajte ovaj sat kao uspomenu jer nikada necete moci da zaradite na istom... Uvek ista prica kad izadje iz prodavnice Seiko je papren a posle 10-15 godina samo lepa uspomena.
Da ste kupili IWC-a e to je druga prica....
pozdrav!
..........
Pozdrav svima, nedavno sam nasledio ovaj sat, nista ne znam o njemu osim toga da je zlatan. Zanima me ako neko zna koja je njegova cena i jos bitnije ako neko ima predlog gde bih mogao da ga odnesem na popravku jer ne radi, kada se izvuce tockic sa strane kazaljke se ne pomeraju. Svaka informacija je korisna.
Hvala i srecna nova godina
View attachment 15828View attachment 15829
Ukoliko je mehanizam sata "pravougaon" kao i sam oblik sat rec jeo satu koji datira pre 1940 godine i moze se reci da je vredan.
Sta to znaci... ako ga stavite na ebay uzece te neku stotku dolara a ako ga stavite na neki od nasih sajtova za prodaju uzece te par hiljadarki ali dinara....
Kompanija osnovana 1860 ( Jacques Didisheim-Goldschmidt osnivac fabrike njegov sin se seli u Le Chaux-de Fonds, Bernard sledi oca i osniva Juvenia brend) u svoje satove su ugradjivali Venus mehanizme ( poznati calibar Venus 15015.j kao i Venus 179 20j i njihov kalibar 612 17j) poznati su po neobicnom dizajnu satova... modeli "Mystere" (1940) "Trigone" (1950) "Arithmo" (1945)
Takodje poznataq po najmanjem kalibru 1914 godine sa precnikom od 9.5mm i visinom od 2.5mm
Koliko ja znam ova firm aje 1988 presla u ingerenciju Asia Commercial Ltd. Hong Kong
Da bi nesto vise znali o ovom satu moramo pogledati mehanizam sata ikoji kalibar nosi.
U svakom slucaju cuvajte uspomenu jer je ovo stara munufaktura.
Pozdrav.