Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Re: Procena vrednosti omega sata

Evo kako izgleda razgovor sa preprodavcem:

a) kada želite da prodate svoj sat

- Dobar dan, imam da ponudim omegu geneve...
- Auuuuuuuuu [zavija k'o gladni vuk ispred pečenjare], to ti ništa ne valja, servis će me koštati bar 100€, vid' serijski broj je nejasan, [otvara kućište perorezom kojim je upravo sekao parizer], auuuuuuu [opet k'o vuk ispred pečenjare], ovde mu fali đunta sa sitnim nutom, a cincilator mora da se šteluje na fufcanglama i frcfonglama, fale ti štange-bange na drndilatoru... Evo ti 200 dinara.
- Ali, taj sat vredi mnogo više!
- Eeeeeeeee, kriza u'vatila, ja to ne mogu da prodam ni za deset evra, a imam ženu i desetoro sitne dece, prodaću ga za tri meseca, možda i kasnije, nemam od čega da živim, nema narod para da plati... 'Ajde za 300 dinara!

b) kada želite da kupite sat

- Dobar dan, koliko košta ovaj sat?
- Trista evra.
- Kako trista, pa zar to nije malo mnogo?
- Auuuuuuuu [još jedno zavijanje], pa ti ništa ne znaš, taj sat je nosio lično Šon Konjeri kada je dolazio ovde da glumi Terminatora, sat je nosio samo dva dana u toku snimanja filma, i to na svečanoj večeri i prijemu, a u pitanju je ograničena serija od samo 100.000 komada, pogledaj kaiš, pravljen je od kože sa testisa najvećeg nilskog krokodila specijalno ulovljenog za tu priliku, sat je čišćen kod Hansa fon Fafenfufenhofena, najvećeg švajcarskog časovničara koji mu je ručno i napravio mehanizam, a inače nikad nije ni otvaran, ja sam ga platio duplo više, ali sam sad u finansijskim problemima pa ti ga dajem po minimalnoj ceni, inače bi te koštao bar 5.000€, vid'o moj sestrić tu cenu na onom i-bau-bau, a kum je našao isti takav u Nemačkoj za 10.000€ u Vukojebenbrikenu... Ja ti ovo dajem sa velikim popustom jer si mi k'o najbolji prijatelj i brat.

Drugar me zamolio da postavim oglas, zeli da proda sat, ali nemam pojma koliko moze uopste da se dobije pa cu postaviti slike i reci ono sto znam a vi mi dajte predlog:
Sat je Seiko, mehanizam kinetik. ne znam koliko je tacno star jer ga je on dobio na poklon i nosio ga je 10 godina. Pre mesec dana je zamenio narukvicu (kupljena kod Vitanova za 80 eura) ali mu je medjuvremenu sat stao i pretpostavljamo da je u pitanju akumulator! nije zeleo da daje novac za novi akumulator (ja sam mu rekao kad je vec dao za narukvicu tolike pare da doda jos za akumualtor i servis i da ce sat biti kao nov) vec je kupio novi Seiko automatik.

Evo slika pa preporucite neku cenu:

Attachments

• IMG_3157.JPG
    IMG_3157.JPG
    277 KB · Views: 100
  • IMG_3159.JPG
    IMG_3159.JPG
    277.4 KB · Views: 86
  • IMG_3160.JPG
    IMG_3160.JPG
    248.1 KB · Views: 72
  • IMG_3161.JPG
    IMG_3161.JPG
    229 KB · Views: 80
  • IMG_3162.JPG
    IMG_3162.JPG
    158.3 KB · Views: 81

Jagodanbg
Stvarno sumnjam da će neko biti spreman da kupi sat čiju ispravnost ne može da proveri.Ako se neko i upusti u taj rizik-to će biti za cifru mnogo manju od vrednosti narukvice.
Ako nema nameru da sat pokloni,moraće prvo da ga popravi.

Jako je tesko proceniti sat koji ne radi. Jos gore je sto je covek ulozio znatna sredstva u sat (narukvica), a sat nije dobio na vrednosti. Cini mi se, kupovinom novog akumulatora i ako bi sat radio, ne bi izvukao ulozene pare za narukvicu i akumulator!
Moj savet je da sredi sat i da ga ostavi sebi.
Drugar me zamolio da postavim oglas, zeli da proda sat, ali nemam pojma koliko moze uopste da se dobije pa cu postaviti slike i reci ono sto znam a vi mi dajte predlog:
Sat je Seiko, mehanizam kinetik. ne znam koliko je tacno star jer ga je on dobio na poklon i nosio ga je 10 godina. Pre mesec dana je zamenio narukvicu (kupljena kod Vitanova za 80 eura) ali mu je medjuvremenu sat stao i pretpostavljamo da je u pitanju akumulator! nije zeleo da daje novac za novi akumulator (ja sam mu rekao kad je vec dao za narukvicu tolike pare da doda jos za akumualtor i servis i da ce sat biti kao nov) vec je kupio novi Seiko automatik.

Evo slika pa preporucite neku cenu:
^
80 evra ?? Pa ovo nije strasno, ovo je pljacka!

Bas si me nasmejao :lol:

Evo kako izgleda razgovor sa preprodavcem:

a) kada želite da prodate svoj sat

- Dobar dan, imam da ponudim omegu geneve...
- Auuuuuuuuu [zavija k'o gladni vuk ispred pečenjare], to ti ništa ne valja, servis će me koštati bar 100€, vid' serijski broj je nejasan, [otvara kućište perorezom kojim je upravo sekao parizer], auuuuuuu [opet k'o vuk ispred pečenjare], ovde mu fali đunta sa sitnim nutom, a cincilator mora da se šteluje na fufcanglama i frcfonglama, fale ti štange-bange na drndilatoru... Evo ti 200 dinara.
- Ali, taj sat vredi mnogo više!
- Eeeeeeeee, kriza u'vatila, ja to ne mogu da prodam ni za deset evra, a imam ženu i desetoro sitne dece, prodaću ga za tri meseca, možda i kasnije, nemam od čega da živim, nema narod para da plati... 'Ajde za 300 dinara!

b) kada želite da kupite sat

- Dobar dan, koliko košta ovaj sat?
- Trista evra.
- Kako trista, pa zar to nije malo mnogo?
- Auuuuuuuu [još jedno zavijanje], pa ti ništa ne znaš, taj sat je nosio lično Šon Konjeri kada je dolazio ovde da glumi Terminatora, sat je nosio samo dva dana u toku snimanja filma, i to na svečanoj večeri i prijemu, a u pitanju je ograničena serija od samo 100.000 komada, pogledaj kaiš, pravljen je od kože sa testisa najvećeg nilskog krokodila specijalno ulovljenog za tu priliku, sat je čišćen kod Hansa fon Fafenfufenhofena, najvećeg švajcarskog časovničara koji mu je ručno i napravio mehanizam, a inače nikad nije ni otvaran, ja sam ga platio duplo više, ali sam sad u finansijskim problemima pa ti ga dajem po minimalnoj ceni, inače bi te koštao bar 5.000€, vid'o moj sestrić tu cenu na onom i-bau-bau, a kum je našao isti takav u Nemačkoj za 10.000€ u Vukojebenbrikenu... Ja ti ovo dajem sa velikim popustom jer si mi k'o najbolji prijatelj i brat.

jednu stvar bih da dodam. niko od nas nije ogranicen da proda sat u srbiji. ima nekoliko stranih foruma na kojima moze da se ostavi oglas. medjutim, treba znati sledece:

placanje ce verovatno morati western unionom
slanje ce verovatno morati fedex ili ups.

naravno, tu dolazimo i do stavke ko ce da snosi troskove fedex-a i western uniona? kupac ili prodavac. ako se kupac slozi, cime automatski povecava cenu sata u krajnjem zbiru - super. al realniji scenario je da ce to prodavac morati da pokrije a onda dolazimo i do isplativosti takve transakcije

Po mom misljenju ovo bi verovatno bilo isplativo za satove od par hiljada evra pa navise. za sve ispod toga mi se cini da nije isplativo i da je veliko cimanje

Zasto western union?? Niko sa stranih foruma ti nece poslati pare preko njih.

Moze i transfer preko banke ali i to je smaranje za onoga ko salje. Bojim se da dok ne dodje PayPal nema ozbiljne prodaje preko neta.

Kako smaranje ? To je njima u normalnim zemljama tri klika misem...Meni svi tako placaju :) A i ti kao prodavac nisi apsolutno zasticen preko Paypala, a kupac jeste.

Pa mora da popunjava SWIFT kodove, broj racuna itd. pa ako jos ima posrednicka banka sve to jos jednom i to ako ne pogresi umesto da jednostavno unese email kao kod PayPala. I onda cekanje par dana da banke obave trasfer pa da prodavac posalje sat. A logicno je da kupca treba zastiti posto on placa a da nije video robu. Ako saljes sa tracking brojem kupac ne moze da kaze da nije primio sat.

Last edited:

Uuuuu strasno :) kopira iz mog maila 3 reda projeva i podatke moje. :) Naravno da kupac treba da bude zasticen, a prodavac ne mora? Pa recimo, kupac plati Paypalom, ja mu posaljem sat, sa TRACKING brojem, on dobije sat, ulozi dispute kod paypala da sam mu poslao peglu mesto sata ili kopiju a ne sat koji sam reklamirao, meni paypal blokira pare, dok se ne resi situacija. A kako ce se resiti situacija, ti mi sada objasni, prosvetli me. Ja sam u Srbiji, a kupac u UK, USA. On tvrdi da je dobio peglu a ja tvrdim da sam mu poslao sat koji je i kupio....

On ce da vrati to sto je dobio a PayPal ce njemu vrati pare. E sad, ako ti stvarno vrati peglu onda se stvari komplikuju. Verovatno ce PayPal da presudi u korist kupca posto u normalnoj trgovini oduvek vazi izreka "musterija je uvek u pravu".

Bravoooo, i sada ti meni reci kada je dobijem nazad peglu ili kopiju sata koju nisam poslao, ostao sam bez para i bez sata:) Jako mi je taj Pay pal dobar. Najvaznije u trgovini su reference i reference i samo reference a ne kakav Paypal.

To su rizici kupovine preko neta. Isto tako se moze gledati sa strane kupca koji salje pare na nevidjeno. Obe strane pristaju na jedan ili drugi oblik placanja koji im odgovara.

Ima Dukes pravo, paypal je veoma zeznut za prodavca. Skoro sam bio nesto narucio sa ebay-a, ja u Srbiji prodavac u USA i nije mi stiglo u zagarantovanih 45 dana. Otvorim dispute, on okaci dokaz da je posalo predmet a ebay od njega onda trazi dokaz da sam ja primio. Naravno, ja nisam ni primio ali je zez sto je to islo preko usps-a i mogu i da primim i opet nema dokaz da je primljeno jer se kod tog nacina slanja ni ne potpisuje prijemnica. Sve u svemu, meni vrate pare.
Ono sto je zez- posle toga se istraumiram i sad zahtevam slanje sa potpisivanjem prijema jer nikad nisam nekoga veslao a ovo mi je bilo extra ruzno jer prodavac nema nacina da zna da li sam ga ja prevario a ja znam da je on poslao. A sta da je slao sat velike vrednosti?
Net je pun horor prica prodavaca, ali i kupaca koji su bili nasankani (paypal kao poklon placanje, bankarski transfer i sl) i svi su mnogo, mnogo oprezniji sto utice i na cenu. Npr znam coveka koji kupuje penkala po Srbiji i prodaje preko ebay-a u Nemackoj ali na svakih desetak komada mu otvaraju dispute i mora da vrati novac za nesto sto je uredno poslao. Naravno, da prima uplate preko bilo cega sem paypalla i licitirani iznos bi mu bio mnogo nizi a jos ako je postarina visoka- svi bi ga zaobilazili ko kuznog. Jeste da ih proda skuplje (i to jos radi u okviru eu pa nema carina i zezanja za kupca) ali dosta toga i vrati na ebay dispute-y. Bilo bi mu najlakse kada bi nasao nekoga u USA da vrsi prodaju, ali za sada to ne uspeva a i pitanje je kako bi reagovala usa carina da naleti na vecu kolicinu penkala u njegovom prtljagu.
Sve u svemu, nije ebay kako mnogi misle da se to okaci, dobije cena i to je extra. Ima mnogo dodatnih troskova koje kupci ni ne znaju.
Inace, skoro na jednom ex-yu forumu za satove videh da je jedan clan drzao dugo satove na prodaju pa ih je na kraju okacio na ebay. Cene koje je postigao nisu bile odgovarajuce onome sto je inicijalno trazio. Jednostavno, nece amer i tako lako da kupuje iz evrope.

Može li malo pojašnjenje i to hitno! Znači li to da ja kao kupac mogu blokirati isplatu narućenog sata plaćenog putem paypala i u kojem roku od prijema sata UPS? Naime,kupio sam sat preko Asforta,ali su mi poslali drugi model (naravno jeftiniji), a dok se sada ne javljaju na moje e-mailove, u cilju rješavanja nastalog problema, pa bi blokiranje isplate bio način pritiska na njih da riješe nastalu situaciju. U ovom slučaju ja sam oštećen,pošto sam platio cariju i porez od 200 eur (cijena sata kojeg sam dobio ne vrijedi toliko), a neman nikakvog načina da se zaštitim od očigledne namjere prodavca da me prevari, jer su mi prilikom kupovine odmah odovorili na e-mail (znam da odlazim u of-topic,ali svakom je njegov problem najpreči).

Kupujuci preko ebay-a, ebay uzima procenat za prodaju i jos paypall uzima svoj procenat. Sta prodavac radi van ebay-a ne utice na njegovu reputaciju na ebay jer je poenta da ljudi kupuju preko ebay-a a ne van tog sistema. Samim tim nemas mnogo mogucnosti sem da komunikacijom sa prodavcem pokusas da nesto ucinis, ili da odes na wus i pokrenes pljuvacinu i nadas se da im njihova reputacija nesto znaci te da ce reagovati na tvoj topic. Ne vidim neke druge mogucnosti.

Našao sam ovakav Buran za kupiti, pa me zanima koliko bi vredelo dati para za njega. Evo slika, blago je pozlacen. Ima 3133 u sebi.

originalslika-7027138.jpgoriginalslika-7027139.jpgoriginalslika-7027140.jpg

^ pa, ja bih rekao da je ona cena koju je prodavac stavio prilicno realna, pod uslovom da je sat zaista servisiran.

Cao svima. Nova sam na ovom forumu, volela bih da mi procenite ovaj sat, htela bih da ga prodam, ali ne znam ni okvirno koja je cena, jer je dobijen na poklon.. Marka sata je Vacheron Constantin Geneve/ automatic.. Evo nekoliko slika..
IMG_20120207_205925.jpgIMG_20120207_210045.jpgSlika0350.jpg

Unapred hvala..:)

Back