Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Re: Procena vrednosti omega sata

Mali savet, valjalo bi da napraviš bolje (oštrije) fotografije, kao i da navedeš da li poseduješ kutiju, garanciju kao i serijski broj i papire za ovaj sat, te da li si ga ikad nosila kod sajdžije, čisto da proveriš da li je reč o originalu.

Pa nemam kutiju ni garanciju, teca je kupio ovaj sat na Tajlandu. Trebalo bi stvarno da odem kod sajdzije cisto da proverim da li je original. U slucaju da jeste, jel znas bar o kojoj ceni je rec, onako okvirno?

Rec je o Patrimony Auto modelu. Koliko vidim sa muljavih slika ima, za tu vrstu kopija, standardni Asian 2824-2 25J mehanizam. U Shenzhenu - Kina se prodaje za 50-tak evra. Na Tajlandu nemam pojma :)

Inace, evo primera patrimony serije i posebno pogledati dekoraciju rotora:
http://www.thehourlounge.com/thread...ony-traditionnelle-automatique_6904_6904.html

Smesno je da Kinezi uopste pokusavaju da kopiraju VC kad oni imaju in-house mehanizme. I sta sad, kako da nalepe na patrimony unitas 6498 sa automatic modom :D Zato i prave ovakva resenja. Naravno, mnogo im je lakse kod modela koji koriste 7750, 2824 i jos par eta mehanizama koje su kinezi iskopirali, ali za VC ide malko teze.

Last edited:

Tajland ne zvuci ohrabrujuce, sa ovih slika je tesko bilo sta reci ako je original vredi mozda i par hiljada eura ako je kopija ne vise od 30 -100 eura

Ni loše slike ne mogu da prikriju ovu kopiju. Vrednost sata je nula, a gledajući naš popularni sajt za aukcije, vidim da slični satovi uglavnom dostižu cenu 30-50e.

E sad, nije bas nula. Samo mehanizam vredi par desetina evra i extra je stvar za sve koji vole da se igraju satovima al ne bi da se obucavaju na necem skupljem.
Sta ima lepse nego uzeti alat, raspakovati ga, rasklopiti i opet sastaviti :)

Pozdrav ljudi,nov sam na forumu.
Imam jedno pitanje za Vas.
Dobio sam 2 sata od jedne zene i sad me zanima koliko oni vrede.Jedan je ceo srebrni, a drugi pozlacen,i jedan i drugi imaju zig.
Ovaj pozlacen je marke Bifora i ispod tog pise 17 Rubis , a drugi srebrni je Gevea 17 Rubis Incabloc.
Evo i slike jednog i drugog :

Ovo je srebrni Gevea 17 Rubis Incabloc.

IMG_0254.jpg

A ovo pozlaceni Bifora 17 Rubis

IMG_0242.JPG

Pozdrav svima,
zanima me da li neko ima neku informaciju o ovom satu posto nisam uspeo nista da nadjem na internetu konkretno o ovom modelu.

Ovo su neki podaci koji pisu na njemu

Longines Hour Angle Lindbergh
L.674.7
L2 602 5

Hvala

a1.jpga2.jpga3.jpg

Jedna od Longinesovih varijacija na Linberg temu. Stvarno ga nema mnogo na netu:
Rakuten: [quality DS KATOU] LONGINES Jin Ron Lindbergh hour angle L2.602.5 chronograph back スケオートマ white clockface [pawnshop branch] [used]- Shopping Japanese products from Japan
Orologi & Orologi ||| Longines Lindbergh Chrono Day Date Hour Angle
Procena vrednosti je nezahvalna jer ga kod nas nije bilo, ali ima u sebi 7750 sto u startu znaci nekih 1000 evra, a obzirom da se pominje i Lindberg, mozda i vise. Verujem da bi se mnogo lepse prodao u inostranstvu nego kod nas. Proveri kod ovog italijana koliko on ceni svoj koji je NOS.
Evo,sad videh na dva mesta da ga prodaju u srebrnoj verziji:
Orologio Longines
Longines Lindbergh Crono COMPLETAMENTE ORIGINALE - Abbigliamento e Accessori In vendita a Milano

Last edited:

Prelep sat kao prvo, brend sa tradicijom i jedinstven po ovom modelu.
watches 003.jpg ovaj model manjeg precnika 38mm (postoji i u varijanti 47.5mm) bez originalnog kaisa i kopcom prodao se za 650e.... (bez popusta 700e)
longines_lindbergh_hour_angle_vintage_watch2.jpgovo je izvorni oblik sata koji je tada konstruisao sam Carls Lindberg, njegova cena je oko 2000-2500e
sve posle ovog modela su takozvani reprinti koji su na odredjeni broj godina jubileje i tome slicno radjeni.
Longines Lindbergh Chronograph Front.jpg ovo j elimitirana serija L674.8 Valjoux 7750 i cena je oko 1800e

Imajuci u vidu da je stoperica u pitanju sa originalnim kaisom i kopcom tvoj sat vredi 1000e
Moja procena da bi cena od 1200e bila realna. (lonzinov Hidro Conquest sa etom 2824-2 kosta 1010e nov, isti model u stoperica varijanti eta 7750 kosta 1590e nov, tvoj je dok lindberg atlantic voyager staje 4.390e)

Bifora vredi ali je pitanje da li za nju ima potraznje, tj. da li ima musterije zenski satovi se slabo prodaju a i cene za iste su male Bifora 15e A srebrna Geneva... ovako stavis je na vagu i izmeris puta gram srebra (oko 250din/gr) u otkupu plus 10e za mehanizam.

Last edited:

Cao svima. Nova sam na ovom forumu, volela bih da mi procenite ovaj sat, htela bih da ga prodam, ali ne znam ni okvirno koja je cena, jer je dobijen na poklon.. Marka sata je Vacheron Constantin Geneve/ automatic.. Evo nekoliko slika..
View attachment 18257View attachment 18258View attachment 18259

Unapred hvala..:)

da je malo bolja kopija vredeo bi 100e a ovako vredi sigurno 20e a ako uspes da nadjes nekog ko voli replike i uziva da se ponosi da su original onda mozes i da dobijes 50e

Pazi ovako, vidi se da si nov.
Stvarno je glupo postaviti sat na vec navedenom sajtu (nije pozeljno reklamirati iste) vec si mu odredio cenu.
A sad pitas koliko vredi... da bi bio ovde morao bi da volis satove a ne samo evre... znaci mi smo fanatici a tebi treba malo kesa...
ne znam ali decko promasio si mesto... sta sad ti nas kao proveravas.

Savet... saberi se i razmisli da li zelis da budes ovde radi stvarne potrebe i zelje da naucis puno toga novog ili samo da proveravas koliko kosta dedin sat.

Sat kosta 10000e eto! pardon cudo... posto IWC nazivas cudom... ikonu svajcerskog casovnicarstva.
eto cuo si nas!

p.s. ovo nije upuceno samo tebi nego i svima onima koji ovako postupaju!

Sa opisom kakav je dat ne verujem da će ga neki poznavalac kupiti. Ukoliko je u pitanju mehanički sat, za koji se lako može utvrditi da li radi, svako bi izbegao ovakav oglas, jer deluje kao da se opisom nešto prikriva. Ukoliko ga kupuje neko iz drugog grada, rizično je slati sat bez stakla, jer se cifer i kazaljke mogu oštetiti. Uostalom, staklo se može kupiti ili izraditi, što bi bio plus za sat.

Nije problem uporediti cene čak i na istom sajtu, ali dok je opis nekompletan, a mogla bi i neka bolja slika da padne, procena je izuzetno nezahvalna. Da se razumemo, sat svakako ima neku vrednost, ali takav kakav jeste, oglas deluje kao mačka u džaku. Ukratko, bez obzira na to koliko može koštati, za bilo koga ko duže dolazi na ovaj forum, ovako oglašen sat ne vredi ni dinara.

Auuu,skroz si me pogresno razumeo,al ajde nema veze...:)

Inace veceras sam malo guglao u vezi procene satova,i naisao na ovaj forum. Pa reko ajde da se registrujem i lepo pitam u odgovarajucoj temi,i stvarno ne kontam sta sam pogresno uradio!?:blink:

Sa opisom kakav je dat ne verujem da će ga neki poznavalac kupiti. Ukoliko je u pitanju mehanički sat, za koji se lako može utvrditi da li radi, svako bi izbegao ovakav oglas, jer deluje kao da se opisom nešto prikriva. Ukoliko ga kupuje neko iz drugog grada, rizično je slati sat bez stakla, jer se cifer i kazaljke mogu oštetiti. Uostalom, staklo se može kupiti ili izraditi, što bi bio plus za sat.

Nije problem uporediti cene čak i na istom sajtu, ali dok je opis nekompletan, a mogla bi i neka bolja slika da padne, procena je izuzetno nezahvalna. Da se razumemo, sat svakako ima neku vrednost, ali takav kakav jeste, oglas deluje kao mačka u džaku. Ukratko, bez obzira na to koliko može koštati, za bilo koga ko duže dolazi na ovaj forum, ovako oglašen sat ne vredi ni dinara.

Ja koliko znam,sat ne moze da se navije,nema staklo,onaj mali mesingani zupcanik je iskrivljen prema gore,i nesto oko osovinice je puklo.

Mene je iznenadilo sto dosta ljudi hoce da ga kupi u takvom "neispitanom stanju".

Ljubitelji satova su ljudi koji gaje odredjene simpatije prema istim i ukoliko oni poseduju odredjenu broj istih mogu se nazvati kolekcionari.
Postoje kolekcionari rucnih kao i dzepnih satova.
Ljudi koji tebe zovu ocigledno spadaju u drugu kategoriju.
Ljubitelji satova su u sustini dobri i druzeljubivi i zele da pomognu svakom ko ih lepo pita za nesto sto nezna.
Ti si se setio ovih ljudi tek kada si postavio ovaj sat... dobro to nisi znao ali sad znas.
Ovde se registruju ljudi koji uzivaju u satovima i ako prodaju ili kupuju iste ali baza je voleti satove.
Uclanjivanje samo zbog jednog sata ili pitanja je po mom misljenju smesno.
Ukoliko zelis da postanes clan i doprineses nesto ovom sajtu moras da volis gore pomenute satove.
Cenu si formirao neko ti je reko i mislim da je taj neko bio ou pravu... a mozda i malo preterao sa obzirom da je sat neispravan...
200e mozda i mozes d adobijes jer je slican takav prodat za 300e ali u odlicnom stanju.

Cenu si formirao neko ti je reko i mislim da je taj neko bio ou pravu... a mozda i malo preterao sa obzirom da je sat neispravan...
200e mozda i mozes d adobijes jer je slican takav prodat za 300e ali u odlicnom stanju.

Pa ja sam po njihovim ponudama i procenio koliko moze da vredi,vecina nudi oko 150 evra (od 130 do 170),tako da sam i ja pomislio da je oko 200 evra realna,a 230 evra je stavljeno zbog cenkanja:).

p.s. stvarno se izvinjavam ako se neko uvredio zbog mog razloga za registrovanje na forum,i nacin na koji sam ispisao svoj prvi post.

Back