@
anbeast, backarelli
DKućište ovog prikazanog modela veze sa brušenim čelikom nema, to se vidi... već je naknadno "presvučeno" , gde poliranje može biti i nemoguća misija...
Zašto sam rekao da mislim da je "pakovan" ... ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali kućište kao i kazaljke nisu njegove (nisam siguran) ...takodje mu ne dostaje i sekundara štoperice. Moguće je da se nije mogla uklopiti sa ovim kazaljkama. To samo predpostavljam, ali činjenica je da sekundare nema ! Čini mi se da ni zadnji poklopac nije njegov , jer je na krajevima maksimalno "izujedan" kleštima ,šrafcigerom , britvicom za lukac ili ko zna čim i nekako prilepljen za kućište.
Kuciste je od mesinga, pa niklovano. Cak i ako je nikl poceo da se skida, nije problem niklovati ga ponovo, pa da bude kao novo! Cena niklovanja je oko 500-600 din. Naravno, mnogo je bolje da je kuciste od celika jer je sva prilika da ce se nikl ponovo skinuti kroz nekoliko godina. Ali, sa rujama je tako, nazalost, kucista su na ogromnoj vecini satova prilicno nekvalitetna!
Koliko vidim, mada su slike lose, poklopac jeste originalan - ako se ne varam, to je bila Poljotova serija Buran; imao sam isti sat, i poklopac je bio isti, a video sam jos nekoliko slicnih primeraka i svi su imali Poljotove poklopce.
Kazaljke jesu njegove - i satna i minutna (sto je i najlepse na ovom satu, po mom skromnom misljenju), i ove male kazaljkice na podbrojcanicima, ali je
backarelli u pravu - nedostaje mu takoreci najvaznija kazaljka - kazaljka stoperice! Sad, ne znam koliko ju je tesko naci, ali verujem da nije.
Sve u svemu, mislim da bi kompletno sredjivanje ovog sata kostalo oko 50-60 eur (nemojte me drzati za rec, buduci da je sve na osnovu dve lose slike), tako da ja ne bih za njega davao vise od 35-40 eur na licitaciji.
Na kraju, moram da dodam, krajnje pristrasno, da je model prelep i da mislim da ga vredi srediti!