Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Simo , u pravu si... pored kazaljki, poklopca i kućište je njegovo. Evo i slike...

1649027.jpg ...moja greška icon_redface.gif, mada nisam ni bio siguran. Evo sredjenog modela po ,naravno, većoj ceni...

originalslika-7027138.jpg originalslika-7027140.jpg

Slava je ženskog roda i kao što je d1d nekada dolazio do Ruskinja za male pare i ova slava se prodaje za jednu do dve črvene.
:)

Eterna_matic reveil

Poz. Imam polovnu eternu, zanima me kolko se u srbiji moze dobiti za ovaj sat i da li se isplati prodati ga, oznaka ja iza zata 8510.41 i iza providnog poklopca pishe swiss 31 jewels, pretpostavljam da je original, recite mi vi ja se ne razumem najbolje u satove, dobio sam sat na poklon

Re: Eterna_matic reveil

^
Dobro dosao na Forum.
Taj sat sa tom oznakom je Eterna 1948 Reveil. Da bi ti neko procenio njegovu vrednost, moras postaviti fotografije tvog sata kao i da kazes u kakvom je stanju, da li imas papire, kutiju, garanciju..... Kada je kupljen, da li je servisiran ili ne..... itd.

Pozdrav, nov sam na forumu, imam Seiko Quartz 7M22-6A30, i dobro bi mi dosla pomoc u procenjivanju njegove vrednosti. Sat je u odlicnom stanju. Ocekujem odgovor. Pozdrav
21022012031.jpg21022012034.jpg21022012036.jpg21022012039.jpg21022012041.jpg

Re: Eterna_matic reveil

Ok, nije servisiran. Dobio sam ga na poklon pre 2 meseca, sat je u odlicnom stanju, malo je ogreban najverovatnije zbog nosenja, kutiju i papire nemam, to je otprilike to, nije sada neka matematika shta ja znam, sat kao sat, slike cu postaviti uskoro cim budeo bio u mogucnosti, srdacan pozdrav.

dzepni Omega

pozdrav svima,
prijatelj mi se pohvalio kako ima lep stari sat i mogu vam reci da me je prijatno iznenadio kad mi je pokazao o cemu se radi.
dzepna omega, prakticno nova, nema nikakve tragove koriscenja i naravno ispravna.
nije siguran da li bi da ga prodaje ali ga zanima koja bi bila vrednost ovog sata?
hvala unapred

Attachments

• IMG_2222.jpg
    IMG_2222.jpg
    80.6 KB · Views: 68
  • IMG_2221.jpg
    IMG_2221.jpg
    81.6 KB · Views: 74
  • IMG_2220.jpg
    IMG_2220.jpg
    86.6 KB · Views: 77
Re: dzepni Omega

pozdrav svima,
prijatelj mi se pohvalio kako ima lep stari sat i mogu vam reci da me je prijatno iznenadio kad mi je pokazao o cemu se radi.
dzepna omega, prakticno nova, nema nikakve tragove koriscenja i naravno ispravna.
nije siguran da li bi da ga prodaje ali ga zanima koja bi bila vrednost ovog sata?
hvala unapred

Pozdrav!
Omega je jako lijepa.sad bi još trebalo vidjet mehanizam i zadnji poklopac te ustvrdit od čega je cifer jel keramika il metal pofarbani.Od tih sitnica zavisi dal sat vrijedi 100€ il nekoliko stotina.Ako je i vrijedniji sat cijena za prodaju trebat će bit dosta spuštena jer potražnja đepnih satova u ovim našim krajevimaa je nikakva,isplati se možda neka dobra razmjena s nekim tko voli đepne satove( ja inače volim mijenjat se s ljudima dajem ručne satove,mobitel kad imam i slično za đepne satove koje obožavam i mogu kazat da je to možda danas jedini način za realno nešto dobit za đepni sat).
Eto poslikajte još malo Omegu pa ću rado još pomoći koliko mogu!
Lp!

:thumbsup:

Pozdrav

Pre par dana postao sam clan vaseg foruma u nadi da cu saznati neke informacije koje me zanimaju. Naime pre neka dva meseca sam dobio sat marke "Longines" na poklon. Osoba koja mi je poklonila sat rekla je da je sat veoma vredan, pa vam se javljam u nadi da ce te mi tu informaciju potvrditi ili demantovati. Serijski broj kucista je "L.2.688.4" Na satu postoje meseceve mene koje do sada nisam pronalazio na seriji "Evidenza" istog proizvodjaca. Ubacicu i neke fotografije sata koji posedujem. unapred zahvalan... IMG_9217.jpgIMG_9224.jpg

Re: Pozdrav

Zdravo BojanSerbia i dobro dosao na forum!

Za pocetak - tvoje pitanje sam posatvio u temu koja je bas namenjena ovakvim pitanjima. Sto se tice tvog sata - najverovatnije se radi o autenticnom satu Longines Evidenca sa mehanizmom Calibre L.678 (ETA Valjoux 7751 - sa mesecevim menama). Cini se da ima dosta kopija ovog sata ali koliko znam - kinezi jos uvek nisu uspeli da kopiraju Valjoux 7751 a u tvom slucaju - zaista poseduje ovaj mehanizam. Vrednost sata zavisi da li je sa papirima (1500-1800€) ili bez istih (<1000€). Naravno - vise detaljnih slika bi moglo da pomogne.

Pozdrav,
Vlada

Re: Pozdrav

Lepo receno i veoma tacna procena o satu sa papirima i bez papira. Sta vise, licno nikada ne bih kupio polovni sat bez papira jer stvarno ne volim da razmisljam da li je sat vlasnistvo ili je kraden.

E da, sad videh pa da dopunim- kinezi su iskopirali sve mehanizme za koje se kod njih izradjuju delovi sto ukljucuje i 7751. Evo primera:
Master Chrono SS Black Dial Black Leather Strap A7751 Valjoux
DAkle, bez dobrih slika mehanizma tesko je reci da li je kopija ili original.

Omega Constellation

Pozdrav,

Potrebna mi je procena vrednosti sata sa slike. U pitanju je Omega Constellation. Ponudjen mi je sat bez papira, kutije... Vlasnica mi je poznanica i garantuje legalnost. Spremna je da napravimo ugovor kojim bi u slucaju problema preuzela odgovornost. Navodno ga je i ona dobila i proverila je njegovu originalnost. Ne zna dali je ikada bio servisiran. Interesuje me vrednost ovog sata u Srbiji, ne na amazonu i e-bay. Unapred zahvalan

Attachments

• IMG_1970.jpg
    IMG_1970.jpg
    57.5 KB · Views: 84
  • IMG_1966.jpg
    IMG_1966.jpg
    65.3 KB · Views: 95
  • IMG_1972.jpg
    IMG_1972.jpg
    66.3 KB · Views: 76
Re: Omega Constellation

trebalo bi da navedes dimenzije sata i mehanizam.meni lici na mali (zenski)kvarcni sat

Pozdrav, nov sam na forumu pa se iskreno nadam da cete mi pomoci. Dobili smo porodicno nasledstvo i u njemu se nalazio sat marke:,,HAMILTON WATCH COMPANY''. Znamo da je vrijedan jer je od zlata ali nemamo predstavu o vrijednosti ili starosti(znamo samo da ga je poslao rodjak iz amerike pre sezdesetak, sedamdeset god.). Sat je ispravan i radi kao nov. ima neke brojeve na zadnjem polklopcu i mehanizmu ali ja nemam pojma sta znace. Npr. na zadnjem podlopcu pise:,,DUEBER SPECIAL 5857454''. Prilozicu nekoliko fotografija sata pa ako mozete da mi malo pojasnite model, godiste ili vrijednost sata, eventuano da me uputite na nekog ili mesto gde bi znali da mi kazu nesto vise.

Unapred HvalaIMAG0628.jpgIMAG0635.jpgIMAG0636.jpgIMAG0639.jpgIMAG0640.jpgIMAG0641.jpgIMAG0642.jpgIMAG0646.jpgIMAG0647.jpgIMAG0648.jpgIMAG0650.jpg

Re: Omega Constellation

Slika je sada malo losijeg kvaliteta zbog ovako ubacenih dimezija. Nisam siguran za mehanizam ali mislim da je kvarcni. Moze li mozda i procena i za autimatik i za kvarcni? Puno hvala

Attachments

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    78.3 KB · Views: 96
Back