Restauracija vintage satova

Kada je sve sklopljeno i kada je posao sređivanja bio pri kraju sat je izgledao ovako...

Međutim, časovničar nije bio zadovoljan svojim radom pa sam morao da se strpim još malo. Meni lično i nije bilo jasno šta tu nije bilo dobro urađeno ali ok, čovek ima svoje standarde te sam morao da ga ispoštujem, teška srca. :laugh:
Između ostalog, dogovorili smo se da se staklo zameni te se dao u potragu za novim i na moju veliku radost, pronašao je originalno Seiko staklo za ovaj model sata. :) Da budem iskren, kompletan proces je malo potrajao jer sam ja čoveku rekao da ne mora da žuri i da radi polako što je očigledno bila dobitna kombinacija jer je rezultat na kraju sat koji izgleda ovako...

Seiko_Bell-Matic_4006-7002_14.jpg

Sat je perfektan i prosto prelep a da nema malog, okom gotovo neprimetnog oštećenja brojčanika koje se nalazi na obodu sekund skale, ovaj Bell-Matic bi izgledao kao da je juče izašao iz Seiko radionice.
Ostatak slika možete videti u temi...
http://www.svetsatova.com/forum/f95/seiko-bell-matic-sat-2262-10.html#post28046

Na kraju ću još samo dodati da se zahvaljujem Vladanu što mi je izašao u susret i omogućio da dođem do ovog sata i časovničaru Simoviću koji je uspeo da povrati puni sjaj ovom lepotanu. :)

Last edited:
Dakle, dragone, odlicna prica i sjajne slike. Kao sto smo vec zakljucili na pomenutom tajnom sastanku - odlicna kupovina :top:!

Re: Restauracija stare Rakete

Svaka čast Dragon,i ja imam par Seiko satova kojima bi bas prijala ovakva restauracija!svaka čast za new skin...

Dragon-e gotovo je, primio si se na budilnike! ;)
Samo da mi je znati koji je sledeci :questionmark:

Zna li neko gde ima da se kupi krpica za poliranje satova? Jedino što sam našao je neki oglas koji se pojavljuje na svim znanim mestima (al' je mali ovaj svet oglašavanja), kaže da ih dostavlja, ali samo ako uzmem više komada. Lik živi u jednom prigradskom naselju, tako da moram da tražim dalje.

Pošto je ovde zabranjeno reklamiranje, molio bih da mi naziv radnje pošaljete na PP.

Kakve su to "krpice za poliranje satova"? Ja koristim mekanu microfiber krpu, koja, čini mi se, daje dobre rezultate... a košta 40 dinara... :) Ne znam šta bi više mogla da uradi ta specijalna krpica? Osim ukoliko može da "izvuče" ogrebotine sa pleksija... :)

Nisam još probao, ali ću uraditi to ovih dana. Ženski deo porodice se oduševio efektom na srebrnoj gvožđuriji, a ja ću probati sa satom za vikend, pa javljam.

Kada je sve sklopljeno i kada je posao sređivanja bio pri kraju sat je izgledao ovako...

Međutim, časovničar nije bio zadovoljan svojim radom pa sam morao da se strpim još malo. Meni lično i nije bilo jasno šta tu nije bilo dobro urađeno ali ok, čovek ima svoje standarde te sam morao da ga ispoštujem, teška srca. :laugh:
Između ostalog, dogovorili smo se da se staklo zameni te se dao u potragu za novim i na moju veliku radost, pronašao je originalno Seiko staklo za ovaj model sata. :) Da budem iskren, kompletan proces je malo potrajao jer sam ja čoveku rekao da ne mora da žuri i da radi polako što je očigledno bila dobitna kombinacija jer je rezultat na kraju sat koji izgleda ovako...

Seiko_Bell-Matic_4006-7002_14.jpg

Sat je perfektan i prosto prelep a da nema malog, okom gotovo neprimetnog oštećenja brojčanika koje se nalazi na obodu sekund skale, ovaj Bell-Matic bi izgledao kao da je juče izašao iz Seiko radionice.
Ostatak slika možete videti u temi...
http://www.svetsatova.com/forum/f95/seiko-bell-matic-sat-2262-10.html#post28046

Na kraju ću još samo dodati da se zahvaljujem Vladanu što mi je izašao u susret i omogućio da dođem do ovog sata i časovničaru Simoviću koji je uspeo da povrati puni sjaj ovom lepotanu. :)

a nama iz sindikata koji smo bili tu???

Dragone tek sada vidim kako je sredjen Seiko. Sat je prelep, a tek ovako sredjen je bombonica. Cestitke i za majstora! Nadam se da cu i ja imatu uskoro o cemu da pisem ;)

Danas je moj Zenith Defy automatic 28800, Iz Skoplja otputovao za Novi Sad kod casovnicara Simovica dogovorena je celosna restauracija. Zenith Radi, na satu je sve originalno ali kuciste staklo i narukvica kao i skazalke su u prilicno losem stanju treba im pravo osvezenje,verujem da ce G-din Simovic da se potrudi da sat koliko toliko vrati u neko normalno stanje, za pocetak evo nekoliko fotki u kakvom je stanju sat bio pre putovanja za Novi Sad
PICT0001.jpg

PICT0021.jpg
PICT0034.jpg

PICT0039.jpg
PICT0038.jpg

Last edited by a moderator:
Moj Zenith Defy 28800 automatik , pre nekoliko dana doputovao je iz Novog Sada gde je bio na restauraciji. Restauraciju je radio Damir Simovic, iz Novog Sada, posao je uradio vrhunski moram istaci da je vodio racuna za svaki detalj sata, evo neke slike kako je sat izgledao pre i posle

ovo su slike pre restauracije
IMG_1119.jpg
[/IMG]
IMG_1120.jpg

IMG_1121.jpg

IMG_1123.jpg

evo kao sat izgleda sada
IMG_1158.jpg

IMG_1155.jpg

IMG_1157.jpg

IMG_1154.jpg

DSCN3635.jpg

Walter,sve čestitke i tebi i Simoviću.
Da li je bilo oštećenja na samom brojčaniku?

Walter drago mi je da ovako lepo sredio Zenith-a. Prelep je, i zasluzio je ovako sredjivanje. Naravno cestitke Simovicu, odlicno je odradio posao, kao i uvek do sada.

Back