Tek sad sam video poruku, pa da odgovorim koliko mogu. Pravo mesto za početak je forum Savršeno brijanje, a evo i linka:
Forum Savrseno brijanje - Index
Kolega koji se tamo potpisuje kao Britva ih često ima na prodaju, a ponekad i Nuur, koji je aktivan i kod nas na forumu pod nadimkom Jonbri. Možeš se obratiti tamo na berzi, pa će biti verovatno i više ponuda.
Što se tiče cena, ja sam svoju platio 40 €, kupio sam je od Britve, a čovek mi je pokazao i kako da je koristim i dao dosta korisnih saveta. Postoji i jeftinija varijanta britve koja se naziva šaveta (shavette), a to je zapravo britva u koju se stavljaju obični žileti, samo presečeni napola. Šavetu ne preporučujem, jer je lakša od prosečne britve i teže je da stekneš osećaj, a ume i da stvori iritaciju ako je koristiš za lice.
Ukoliko hoćeš da probaš, imaj u vidu da se upotreba britve uči. Ako si dešnjak, prvo njom rukuješ samo desnom rukom i briješ desnu polovinu lica, tj. obraze, koji su najlakši za brijanje, a tek kasnije krećeš sa levom polovinom lica, vratom i brkovima. Brijanje britvom ume da traje duže, mada efekat ume da bude odličan. Osim toga, potrebno je da dobro pripremiš lice, tj. da se briješ posle tuširanja, dužeg umivanja toplom vodom ili držanja toplog peškira, a sapun ili krema za brijanje treba da imaju odgovarajuću gustinu, masnoću i klizavost. Najveći problem je veština, koja se stiče vežbom.
Ovo je samo na brzinu, a na internetu ima i video-tutorijala o brijanju britvom.
Slobodno se učlani na forum koji sam spomenuo jer ljudi su veoma voljni da pomognu i dosta podsećaju na našu ekipu.