Safety razors ("masinice" tj. britve za brijanje)

Pre neki dan naleteo na ovaj sapun i uzeo.

https://rs.loccitane.com/cade-sapun-za-brijanje,127,2,72810,787902.htm#s=72993

Stvarno mi se svideo. Brzo se napravi pena, nema neki miris (mada, moj nos slabi registruje mirise).

Jedino je nezgodna veličina, stavio sam ga u činiju za musli :).

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Predivan sapun za brijački merak! Tvrd, ne znam koliko puta mleveni, beskonačno traje. Miris - kedrovina.

Meni je od Lositana vlažni san njihova metalna posuda za sapun:

cadeeee.jpg

Doduše, ima vrlo nepopularnu mi cenu, pa se zato još snebivam.

Deluje mi da će dugo da traje. A posudica jeste skupa. Oko 30ak evra, tako nešto, već sam zaboravio. Prvo sam mislio da je sa sapunom i za malo da je uzmem :)

Safety razors ("masinice" tj. britve za brijanje)

Uspeo sam da nađem sasvim dobru a jeftinu posudicu. U Veru sam kupio grčko kiselo mleko koje se prodaje u zemljanim kružnim posudicama, koštalo je stotinak dinara, a posudica ostaje za stalno. Prečnik je valjda 8 cm, a zgodna je jer se lako pere, dovoljno je duboka za pravljenje pene, a još i pojedeš kiselo mleko ;)
f77f55627ebb680460fe8c8dc0ab03c6.jpg

Re: Safety razors ("masinice" tj. britve za brijanje)

Hahaha, razmišljao sam o toj posudici :).

Dva slim adjutable-a Gillette u rotaciji,par cetkica od svinjske dlake,nivea krema i nezamenjivi Feather zileti,ko nije probao,topla preporuka.Probao sam jednom dedinu solingen britvu,ali to je ipak za muskarcine :rolleyes:.Znam samo dok sam ziv,nikad elektricni i ove nove fensi trostruke petostruke brijace necu uzeti u ruku.

Pitanjce - sintetika ili prirodna dlaka?

Imam trenutno dve četke, jedna je prirodna dlaka druga sintetička.

Sa prirodnom se napravi dobra pena za 10ak sekundi.

Sa sintetikom isto bude brzo ali nikad dovoljno gusta. Kao da ima previše vazduhaz takav mi je osećaj. Što bi rekao jedan moj kolega - previše flafasto (od fluffy).

Kakva su vaša iskustva? (Braon četka je sintetička)
cf3bbcbd74add33d08a83fca90b484da.jpg

Meni prakticnija sintetika, mada iskreno najvise koristim Omegu prirodnu.
Ali sintetika naravno nije ista kod svih, neke su bolje neke losije, prican o dobroj sintetici da mi je bolje.

Meni se ova nikako ne sviđa. Kao sapunica od deterdženta bude. A sa ovom drugom baš dobro ispadne. Isti sapun.

'ću da tražim dalje :)

Takodje, maltene 99% koristim sintetiku i zaista je najprakticnija. Nema potapanja, napravi pjenu brzo, od svake iole pristojne kreme ili sapuna napravi dosta pjene, svaka preporuka.
Naravno govorim o magardu, omegi, turnNshave-u i jos par kojih sam probao. Takodje, omegina sintetika koja oponasa svinju mi je isto bila odlicna.
Prednost je sto je i ekonomicnija u pogledu potrosnje sapuna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pored toliko drugih "robovanja" necu da robujem jos i cetki sa prirodnim dlakama. Treba da je kvasim 15 min, susim, perem samponom, regeneratorom, cesljam, bajem... Dobroj sintetici ne fali bas nista sto se tice pravljenja pene a ne moras da radis nista od gore pobrojanog :D.

Ja sam poslednjih godinu i po dana odustao od brijanja potpuno. Masinom skratim bradu i to je to. Ne pamtim kad sam se obrijao zadnji put.

Pored toliko drugih "robovanja" necu da robujem jos i cetki sa prirodnim dlakama. Treba da je kvasim 15 min, susim, perem samponom, regeneratorom, cesljam, bajem... Dobroj sintetici ne fali bas nista sto se tice pravljenja pene a ne moras da radis nista od gore pobrojanog :D.
Moja prva propala posle godinu dana :). Ništa od pobrojanog nisam radio, krenule dlake da ispadaju. A tačno, sintetička se osuši za 5 minuta.

Jedino što je totalno drugačija pena, bar sa ovom sintetikom koju sad imam.

Nabaviću još koju pa ću probati. Iskreno mi se više sviđa ideja sintetičke.

Mašinicu, žilete i sapun da mi odgovaraju sam našao. Samo još četka.

Last edited:
Omega, maggard, yaqi cetke, izbor je veliki.
Licno mislim da tu nema mnogo razlike u tehnologiji izrade samih sintetickih vlakana kod bilo kojeg brenda, ono sto cini razliku je gustina cvora, njegova dubina ili nacin lijepljenja vlakana.

Lijevo je Omega sa drvenom drskom, malo rjedja ali svakako odlicno radi posao, italijani sigurno znaju sta rade.
U sredini je 26 mm maggard cvor na drugoj drsci na kojoj je prethodno bio boss cvor braon ali mi se nije ugodio pa smo ga zamijenili ovim, malo veca cetka ali pravi dosta pjene i ovaj cvor je dosta gusci od klasicnih 24 mm
Desno je tuxedo u izvedbi quartermoon, on je najmeksiji i dosta je floppy na licu i bez pritiskanja ulupa i on brdo pjene

Back