Sad se sjetih da sam juce, pohvalivsi Nesin odabir zileta, napisao da dugo nisam koristio Personnu. Kasnije se sjetih da to nije potpuno tacno!
Mozda bi bilo bolje da sam jos juce ostavio ovaj upis, pa kad je
Vintage Petak za satove - da bude i za brijace... ali nema veze.
Elem, sjetih se da sam i te kako znao koristiti Personnu, ali u nesto drugacijem izdanju. Naime, kako kad su satovi u pitanju, tako sam i u ovom hobiju (ako se ova, za nas mnoge ovdje puka potreba, moze nazvati hobijem) sam imao "svete gralove", a mnoge sam tokom godina i pronasao.
Jedan od njih, meni mozda i "najsvetiji", ovaj je moj GEM Junior Bar, poznatiji kao "Lather Catcher", iz 1907. godine!
Uzasno ga je tesko naci, a u ovakvom, skoro pa NOS izdanju, sa sve kutijom i originalnim ziletima - gotovo nemoguce. Bukvalno mi je trebalo nekoliko godina da ga ulovim. Em je sav kao kakvo umjestnicko djelo, em brije - jos uvijek! - kao da mu je 19, a ne 119 godina!
Naravno, njegove originalne zilete sam ukljucio u fotke, jer su dio kompleta, ali ih ne koristim. Srecom pa u njega mogu moderni GEM Personna SS PTFE zileti, koje je lako naci.
View attachment 160676View attachment 160677View attachment 160678View attachment 160679