Safety razors ("masinice" tj. britve za brijanje)

Nepodesivih brijača ima, postoje radnje koje prodaju opremu za frizerske salone, ali sa podešavanjem nema nigdje. A kupio bih i jazavca kad bih našao, četkice sa tretiranom svinjskom dlakom se već mogu naći.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Pravo je čudo da su se i skroz metalni DE brijači pojavili, nije ih bilo 30+ godina.
Gillette koji se toliko vremena i borio da zatre klasiku zarad ketridža - sada izbacuje na tržište DE brijač. :adore::w00t: Doduše, nije da ga proizvodi beli Zapadnjak u nekakvoj fabrici Gillette-a kao u zlatnoj eri klasike... Ali ipak, istorijski trenutak.

Za jazavca je (po meni) i bolje što ih nema - jer bi sigurno bili neki mali čvorovi, sa nižom gradacijom kvaliteta dlake - a preskupi.
Na netu postoji odlična ponuda jazavaca (Maseto i Frank shaving).
Jazavac, zbog mekoće dlake, zahteva delikatno pakovanje čvora (gusto nabijeno), i nešto dublje pakovanje u dršci, tj. tako rade kvalitetni proizvođači, i kvalitni jazavci koštaju u trocifrenim evro/dolarskim iznosima.
Jedino što valja kupiti u nižem cenovnom rangu su pomenuti Maseto i Frank shaving (prednost Masetu):

https://www.ebay.com/itm/2241852910...MRXwmixYXeKxkErZ8DED|ampid:PL_CLK|clp:2047675

https://www.ebay.com/itm/2241830117...v3s6U7Ag2dFTOQ6IkZKg|ampid:PL_CLK|clp:2047675

https://www.ebay.com/itm/2244991122...MpxIMF2InPCWpumgmrC2|ampid:PL_CLK|clp:2047675

https://www.ebay.com/itm/2744698637...m5V1v5%2BiCIe9ei1Tuc|ampid:PL_CLK|clp:2334524

Hvala!
Upravo onp što tražim, a cijena prostojna.
Još kad bi mi preporučio i brijač,neki po tvom ukusu.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Čestitke. Javite utiske posle brijanja pa da vam se pridružim. Mislim stvarno, gde ide dobar automatik a da nemaš dvostrani brijač

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Pre nego kažem utisak da naglasim da sam ja od onih kojima vetar može da oduva bradu :)

Iskreno, posle prvog brijanja - sviđa mi se ovaj brijač. Koristio sam žilete koji su došli uz njega, ok su mi, ali, trenutno su mi Timor žileti favoriti. Probaću i sa njima al za nekoliko dana :).

Brijač je težak drška je debela i to mi se sviđa. Postoje zarezi na dršci koji olakšavaju da se ona ne kliza (knurling - ne znam srpsku reč).

Glava brijača je mrvu uža od dužine žileta i to mi malo smeta. Žilet štrči sa strana iz glave i oseća se pod prstima.

Uglavnom - meni skroz ok. Ostaje :)

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Hteo sam da probam i naravno kupim Gillete king C u lilly-u. Sinoc je palo prvo brijanje sa njim i njegovim ziletima koje sam dobio u kutiji. prvi utisak je da je rucica brijaca veoma teska sto se meni i svidja ali je brijanje dosta nezno. Potseca me na wilkinson plastikaner. mislim da sa ostrijim ziletom se moze malo popraviti utisak ali... Odgovarace ljudima koji nemaju jaku bradu a opet beze od brijaca sa 3,4,5, ostrica

Moja brada je dosta jaka i ostrija, tako da mi ipak vise odgovara neki ostriji zilet iagresivniji SR

Heheheh, imam ga i ja. Meni je ok ali ja sam sa slabom bradom :). Što bi rekli - mogu da se obrijem na promaji :)

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Imate i ovdje thread o brijanju , svaka cast.

Ako nekog interesuje da nauci vise imate odlican forum sa puno korisnih informacija zove se savrseno brijanje

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Sjetih se da sam nekada znao i na ovoj temi ostaviti post, pa kako vidim da se polako bude neke davno zaboravljene teme - da i ovu probudimo iz zimskog sna.

Evo, za nas koji se brijemo na PRAVI nacin, bez kojekakvih plastika, masina i cuda :sneaky:😁, dvije kombinacije skorijeg datuma koje sam uslikao, vise ni sam ne znam za koji forumu.
Uglavnom, za svakodnevno brijanje, ostao sam odan uglavnom Svabama i Talijanima (Mühle, Speick, Proraso itd.), ali mi se u rotaciji cesto nadju i razni drugi brendovi/proivodi.

llli.jpgaq1a.jpg

Dobra tema jer i ja od 2021 sam poceo da se brijem na tradicionalan nacin. Kupio ocu za rodjenan a posle i sebi heheh.
koristim Merkur progrres i GEM a u planu mi je da kupim neku Lambdu.
od sapuna najvise mi odgovara Barrsiter and Mann

Samo da pohvalim izbor - Barrister and Mann ima fantasticne proizvode! Jos uvijek imam nesto prezivjelog sapuna "Fougère Gothique", kupljenog prije par godina.

Posto imam bradu samo se izbrijavam po vratu i obrazima, godinama sam se izbrijavao do krvi dok sam bio u hotelijerstvu.

Na kraju sam poceo da se brijem klasicnim ziletima i to me je spasilo. Samo sam zavireo u ovaj hobi, koji isto zna da te odvede u ludilo

Koristim vec godinama, ima vise od 10 ovaj isti brijac Edwin Jagger DE89, Astra zilete i Dove sapun zeleni, ne znam sto zeleni, a ne beli, ali eto tako radi posao. Nista ne stavljam posle brijanja samo se obrisem peskirom i to je to.

Posto imam bradu samo se izbrijavam po vratu i obrazima, godinama sam se izbrijavao do krvi dok sam bio u hotelijerstvu.

Na kraju sam poceo da se brijem klasicnim ziletima i to me je spasilo. Samo sam zavireo u ovaj hobi, koji isto zna da te odvede u ludilo

Koristim vec godinama, ima vise od 10 ovaj isti brijac Edwin Jagger DE89, Astra zilete i Dove sapun zeleni, ne znam sto zeleni, a ne beli, ali eto tako radi posao. Nista ne stavljam posle brijanja samo se obrisem peskirom i to je to.
ume da navuce i samo kupujes sapune i losione. Generalno dugo traju , bar meni, pa se samo gomila a probao bih ovaj, onaj i tako ode :ROFLMAO:
Prvi brijac mi je bio Muhle r89 ali je blag bio za mene.

Samo da pohvalim izbor - Barrister and Mann ima fantasticne proizvode! Jos uvijek imam nesto prezivjelog sapuna "Fougère Gothique", kupljenog prije par godina.
Barrister je najbolje sto sam probao za te pare i moram da pohvalim i Whooly KAW. TOBS, Fine sam probao i vise nikad . Previse mi iritiraju lice

Vrlo interesantna tema, jer se ja iskreno nikad nisam bavio ovim dok sam se brijao i koristio sam najobičnije Gillete brijače.

Međutim, ne brijam se još od 2016. godine, kad sam počeo puštati bradu, i iskreno, to mi je jedna od boljih odluka koju sam doneo.

Idem kod berberina svake tri do četiri nedelje, i to je to. 😊

Eeeeee, moraćemo da te preobratimo u brijadžiju, kako se to kaže na tajnom jeziku ostalih brijadžija. Na ovoj temi ima ljudi koji učestvuju i na bratskom forumu Savršeno brijanje, a kod njih ima i jedna tema o satovima. Možda forumi ne sarađuju formalno, ali iz prve ruke mogu da kažem da nas tamo poštuju kao kolege koji se bave nečime što određuje ljude koji drže do sebe, pa ga zato nazivam bratskim. A kad još krene priča o mekim četkama koje prave penu gustu kao grčki jogurt, podesivim brijačima, britvama, šavetama (to je britva, ali ona u koju se stavlja jednokratni žilet kakva se može videti kod frizera), pa onda o raznim proizvodima kao što su sapuni i kreme za brijanje, aftershave, stipsa... Da pomirišeš nekoliko sapuna koje su kolege spomenule, ili nemački Tabac, brzo bi te privukli. Kod tebe se pravi aftershave Windsor (proizvodi ih Alpa, evo linka https://www.alpa.cz/en/assortment/colognes-aftershaves), komšije Slovaci prave sapun Barbus, a za to smo pre nekoliko godina iscimali kolegu da donese tovar iz Praga. Naravno, ima i drugih zanimljivih stvarčica, ali prvo treba da te preobratimo, pa onda u akciju ;)

Last edited:
nekad svratim na taj forum. Dobar je
znate kako, nesto sto moras da radite jako cesto pretvoris u uzivanje da jedva cekas da probas neki noc sapun ili asftershave, brijac...
Jos ja bradu ne trpim bas, iritira me, pa se brijem cesto.

Back