Satovi i olimpijske igre

Zanimljiva tema definitivno.
Kodak za koji ja iskreno nisam znao da pravi satove ili se samo reklamirao...

86093k5_26.jpeg

Omega definitivno dominira:
Olimpijski džepni sat; Los Anđeles 1932.

Omega-Specialities-Olympic-Pocket-Watch-1932-1 (1).jpg

Još jedan džepni model:

IMG_6995a.jpgIMG_7010a.jpg

Omega sa zimskih O.I. iz Vankuvera 2010.-te

omega-speedmaster-vancouver-2010-watch1.jpgomega-seamaster-vancouver-2010-watch-caseback1.jpg

Limitirana serija "Richard Mille" RM011 prodavao se samo u Severnoj Americi povodom zimskih O.I. u Vankuveru.

richard-mille-watch.jpeg

Mozda ne mjere vrijeme Usainu Boltu, ali ovi iz Heuera imaju ubjedljivo najljepseg olimpijca :)

MSharapova Olympic Opening Ceremony.jpg

(moja) Maria i Tag Heuer F1... :)

I jos malo iskopanih:

27-5-2011916.jpg
Atina 2004 - Swatch
DSC_0012-2.jpg
Seoul 1988 - Swatch
grantland_bs_collectibles_008.jpg
Tehnicki ovo nije rucni sat ali je lijep :) - Longines za Zimske, samo ne znam koje
il_570xN.353447364_ag2q.jpg
Atlanta 1996 - Swatch
IMG_1168.jpg
Moskva 1980 - Slava (ovaj mi se posebno svidja)
Nisis   GE123 Swatch Watch Athens Olympic.JPGSUDK107.jpg
2 x Atina 2004 - Swatch
TorinoAA.JPG
Torino 2006 - Hamilton
DSC09890-2.jpg
Moskva 1980 - Zara (cini mi se, nikad za ove cuo, ali je mozda i najljepsi od ove grupe)...
:)

Lijepi su ovi Swatch-ovi satovi, to je dizajn za mlade i one "sportske tipove", fini su, mada su za mene ovi Rusi posebno lijepi, jer imaju taj šmek, pravi oni pravljeni za tu epohu...Nekako su mi originalni..

Seiko ti rusi su ozbiljni satovi a ovi swatch igracke.tolika je razlika da ih nema svrhe porediti.

Evo još dva olimpijca:

poljot_olmz-1.jpg
$%28KGrHqMOKpwE6VoeeiU4BOs,sPngKg%7E%7E60_3.JPG

Oba primerka su elegantni satovi tog doba, a zanimljivost kod ovog je u tome da nema olimpijski logo, tj. što odstupa od česte prakse.

Evo "iskopao" sam po netu još slika ruskih Olimpijaca:
Evo nekoliko interesantnih Zimovih satova , poneki i sa Medom koji je bio zaštitna "maskota" OI u Moskvi
goeie1.jpg357588d1291530666-franken-week-mos1.jpg22_09_2010_Pobeda_7_-_1.JPG
Dvije slave koje zaista dobro izgledaju:
538267159_tp.jpg4822197236_7b20c0deb0_z.jpg
Ni Amerikanci, koji su i bojkotovali ove igre, nisu bili izuzetak,
Ovaj Timex je interesantan, ima odličan !pepsi" dizajn i logo OI Moskva.
371260588.jpg

Ma na stranu sto su rusi ozbiljni satovi sa ozbiljnim mehanizmom bitno je da su izradjeni stvarno povodom olimpijade.swatch jednostavno stancuje satove i stavlja logo raznih olimpijada tako da mislim da mu nije mesto medju olimpijskim satovima.kao da ja sad na neki sat nalepim olimpijski znak onako bezveze.

Ovdje se krije jedna Slava poput one tvoje :)

Ovi Timexi imaju sta i da kazu, vjerovarno su napravljeni i lansirani na trziste prije odluke Amerikanaca da bojkotuju olimpijadu (zvanicni razlog je bio ruska invazija na Avganistan) a koja odluka je donijeta u posljednjem trenutku tako da su ovo satici podrske timu koji se nikada nije takmicio :)

Ovo je dobra tema.
Ja iskopao jos jednog rusa, ovaj je bas mocan:

lucz1980.JPG

Ovdje se krije jedna Slava poput one tvoje :)

Ovi Timexi imaju sta i da kazu, vjerovarno su napravljeni i lansirani na trziste prije odluke Amerikanaca da bojkotuju olimpijadu (zvanicni razlog je bio ruska invazija na Avganistan) a koja odluka je donijeta u posljednjem trenutku tako da su ovo satici podrske timu koji se nikada nije takmicio :)

Ovo je dobra tema.
Ja iskopao jos jednog rusa, ovaj je bas mocan:

View attachment 32888
Ovaj Luch je moćan... Sviđa mi se što je cifer reljefast... Odlično... Rusi me iz dana u dan iznenađuju po svim stavkama... Šta rade Rusi...
Da , imas dobro oko, Slava i jest poput one moje samo moja nema ovaj simbol OI....nažalost...

Evo nasao sam Darwil-ov Olimpijac. Vrlo je jednostavan bez nekih posebnih detalja, u dnu je simbol OI..Automatic..
$(KGrHqMOKiUE6,V8p5v(BOqcFkfoo!~~60_12.JPG

Back