Seiko 5 - koji kupiti?

Re: seiko 5

Gledam sad sliku i nesto razmisljam.
Seiko 5 je stvarno odlican sat, i tu nema greske, nego kod ta dva modela sto si postavio, mozes jedino da imas problem ako nekad budes hteo da stavis koznu narukvicu npr., posto nije bas standardna, ali ako to ne planiras, samo napred.

Re: seiko 5

Rus je u pravu, ali srećom, postoje zamenske metalne. Kada kupuješ sat, neka ti narukvicu obavezno nameste u prodavnici i onda je probaj, a sitniji problemi sa kopčom se mogu rešiti na licu mesta.

Ukoliko narukvicu podešavaš kod kuće, može se desiti da nešto pokvariš, pa se može desiti da moraš da platiš popravku.

nisu fotografije, ali nisam rekao da sam postavio fotografije :) pa za sada ne nameravam da stavim koznu narukvicu. svakako cu da je namestim u prodavnici, da i ti ljudi imaju malo posla :D mada kada sam kupovao prethodni sat namestili su mi oni narukvicu i objasnili da kod metalnih mora da bude malo opustenije,ali meni je sat leteo oko ruke pa sam morao kod kuce da ga stelujem...srecom sve je ok :)

danas sam bio do neke prodavnice da pogledam uzivo i probam seiko 5. Razocarao sam se kada sam shvatio koliko je mali, ne znam koliki mi je obim zgloba ali sat koji trenutno imam je 47mm i to mi je ok, a seiko 5 izgleda da je 38mm? da li je to slucaj kod svih 5ica??

ok, hvala na informacijama :) moracu da sacekam da se zaposlim da bih mogao da priustim sebi mehanicki sat sa malo vecim obimom :D

Ako trazis neki mehanicki sat za pristojne pare a da je velikog precnika onda Seiko 5 nije to sto trazis.
Oni su generalno mali.
Mali,sitni al' dinamitni.

predlog za neki drugi? :) pronasao sam orient black mako sa 41mm, mada mislim da je i to malo, ali njega nema kod nas a narucivanje preko neta mi ne odgovara..

Mehanicki tog precnika za te pare, tesko.
Imas casio G-shock, oni su svi veceg precnika, naravno ako ti odgovara takav sat.

predlog za neki drugi? :) pronasao sam orient black mako sa 41mm, mada mislim da je i to malo, ali njega nema kod nas a narucivanje preko neta mi ne odgovara..

Nije to toliko malo koliko ti se cini..to je odlican sat...a i preko neta ima jedan decko posten koji je vrlo korektan sa cenama

ne znam, svestan sam da je extra sat mozda se samo nisam navikao na toliki precnik ali deluje mi smesno na mom zglobu.. g-shock mi nije resenje posto me vise interesuju analogni.. najverovatnije cu dodati malo vise novca i uzeti neki Chronograph.. :)

41 mm nije malo...To je bas taman.Moj drug nosi pepsi Mako,tako da je to satina za te pare.Slobodno mozes i preko neta da narucis. :D

A da vidis J. Springs, veceg su precnka od 5ica (ne svi, naravno) a ista masina ih pokrece. (J.Springs je Seikov podbrend)

EDIT: Kad ti tab stoji otvoren sat vremena, desi se da ljudi vec napisu to sto si ti napisao :D

mislim da sam nasao sat za sebe zahvaljujuci Nesi :) izgleda odlicno i zadovoljava sve moje prohteve samo ga nisam uspeo pronaci na sajtu poklon ducan ali oticicu da ga isprobam uzivo :)) hvala jos jednom svima na razumevanju i strpljenju :D

Drago mi je ako sam pomogao. Posedujem sat sa linka i veoma sam zadovoljan. Imaju više prodavnica u gradu, a ja sam kupio svoj sat na početku Kneza. Pogledaj i ostale njihove modele, a zapiši model sa linka koji sam dao, pa možeš da im odmah tražiš. Osoblje je veoma ljubazno, a imaju i časovničara.

Back