Seiko 5 satovi clanova foruma

možda si upravu, kako mi preporučuješ poliranje, da ga odnesem kod časovničara na poliranje ili da sam pokušam? koja pasta?

E'o buraz, pretresi malo ovu temu, posto svako ima neki svoj fazon. Naci ces razlicite odgovore, pa sta ti se svidi.

http://www.svetsatova.com/forum/f108/poliranje-sata-1422.html#.VIs_sntW_uQ

Bezbroj uputstava imas i na "watchuseek" forumu.

Ja ove svoje sa celicnim narukvicama nikada jos nisam polirao, ali znam da je moj stari nosio svoje satove zlatarima na Carsiji... jednom je bio zadovoljan, a drugi put je ovaj mahnuo k'o ni sebi ni svom. Bolje bih ga ja kuhinjskom krpom ispolirao.

Last edited:
Koje ti posjedujes satove, imas li vintage satove i sl: Izvinjavam se, ako nisma previše upučen u predhodne postove?

Ma kakav ja... jedan budilnik, plastikaner, i onaj ugradjeni, na rerni, i to je to... :laugh: :flapper:

Sad bez zezanja, ja stainless steel imam samo na Omegama i ni na cemu drugom (prije toga imao na Longines Hc-u i Fortisu, ali, kratko, oba su, nazalost, otisla), ali sve su to bili novi satovi, nisam ih nikada polirao. Sve ostalo mi je na koznim kaisevima. Inace kozne najvise volim.

E sad sto se poliranja tice, tu sam, a vidim i ostali koriste isto, upotrebljavao Cape Cod krpice, mozes ih naci na ebay-u.

A za brusene dijelove, vec nekoliko forumasa je predlozilo onaj grublji dio kuhinjske spuzve.

ok archy, koju pastu za poliranje da uzmem, koja je najoptimalnija.. Mogu li na čarsiji negdje naci pastu za srebro ili nesto tako slično?

Ove Cape Cod krpice su vec natopljene u sredstvo za poliranje. Tu ne moras nista dodavati. Probaj to naci, ima ih svuda online. A za staklo, tu je Polywatch, rastura kako dobro ispolira staklo, mada to raja radi i sa pastom za zube.

arch_m. sunđer ili kuhinjska spužvica ne može polirati čelik, čeličnu narukvicu treba oprati u ultrazvuku od nečistoće i strojno ispolirati

Ja nisam nikada probao. Govorim mu generalno za satove, ne za narukvicu, jer s narukvicama nemam nikakvog iskustva, dakle, za poliranje kucista, poliranih i brusenih dijelova, evo i za staklo... ali, da budem iskren, sam sam samo Cape Cod i Polywatch koristio.

Zato sam predlozio zlatare jer mi je i stari znao njima dati sat na poliranje. A cime oni race narukvice, to ces ti mnogo bolje znati.

ok prijatelji, hvala na savjetu, nabavit cu cape cod krpice, a za staklo mi svakako ne treba ništa.. obično ukoliko je to moguče, platim da mi se ugradi novo staklo.. nekako volim da je staklo savršeno bez ikakvih vidljivih linijica

Problem je sto se ono vrlo lako grebe, nije kao safirno, *ebiga, pa sam ja za svaki slucaj sebi nabavio taj Polywatch, stvarno super polira.

Last edited:
Probao ja jedanput sa sundjerom.....po meni on samo dobro "zasjaji" deo koji poliras i tako pokrije sitne manje abrazije.....ali o pravom poliranju.....tu pomaze strojno, masinsko...
Ili ja nisam dobro pritisnuo ( kada sam nezan) :lol:

nokru, prelistaj malo temu koju je postavio arch_m, vise clanova je imalo dobrih iskustava sa sundjerom za sudove.
Njime su uspevali da izvuku mat povrsinu.

Inace za sjajne povrsine i od mene preporuka za cape cod krpice, odlicne su.

Last edited:
Gledaj što radi sunđer sa praškom za suđe i pepelom "lugom" od drva 130 godina stara šetalica polirana pred dva mjeseca

DSCN7313.JPG DSCN7312.JPG DSCN7314.JPG DSCN7315.JPGDSCN7316.JPG

pažljivo pročitam doslovno sve, ali ti tvrdim da sunđer ne može oprati niti suđe, bež ćelične žice i na čeliku ostavlja trag čistoće

za poliranje je vrlo dobar filc DSCN7308.JPG DSCN7308.JPG DSCN7310.JPG

a razno razne otičarske ili zlatarske krpice su za finiš skidanje masnoće ruku, tragova filca, dlačica i prašine

sunđer je za čelik pušiona i pitaj bilo koga od časovničara koje poznaješ ako ti ne odgovore isto kllanjam se do zemlje

Nema sta da pitam bilo koga, slike i rezultati su dovoljni sami za sebe.

Sundjer nije idealna stvar, ali u nekim slucajevima pomaze.

Nokru- zlatarske i optičarske krpice nemaju nikakve veze osim na prvi pogled sa 2m razdaljine.
Zlatarskom krpom za 30min možeš matiranu površinu dovesti do viiiisokog sjaja. Nemože se prati i praktično je za jednu upotrebu.

@ rus, Ja osobno ću zaključat ovu temu, a 10000 članova neka prosude sami, ne može se matirati jedan dio čelične narukvice
ili dijelovi kućišta bez stroja za poliranje sa regulacijom brzine i snage i barem dvije (gruba, fina) uz dodatak razno raznih polir pasti

Back