Seiko Bell-Matic satovi

Re: Seiko Bell-Matic sat

sta kazete, je l' ok?
malo je cuknut na bazelu, kod krunice, ali mislim da to moze da se sredi?

@VLADAN P - ne brini, rusi su rusi - uvek u srcu! :p

Svaka čast Simo, opasna narukvica na Bell-u!
Može Simo, sve se sredi poliranjem će izvući ivice!

Drugari, evo nekoliko slicica... :)

I za kraj - tri drugara: Grubiša, Brzi i Zvonko... :)

img_9310-crop-mala-fin-tri-seika.jpg

Dakle-Za kopanje, sex i posao!? :laugh:

^ pa, ne mora bas nuzno tim redosledom... a zavisi i od afiniteta, neko voli grube igre... :laugh:

@nikola, angel - hvala, ljudi... ok, sad mi je lakse, nisam bas bio potpuno siguran da taj bazel moze da se pegla... :)

Odličan je Simo i dobrodošao u klub! :) Mislim da si jako dobro prošao obzirom na to koliko si ga platio. Izgleda prelepo a još kada se sredi, biće bombona satić! :) Još jednom čestitke na kupovini.

Sad ja postajem nestrpljiv, moram sutra ranom zorom do mog časovničara... ima šator ispred radionice da postavim. :laugh:

Čekamo sad da tolarbo da postavi slike svog zvoniše! :)

I za kraj - tri drugara: Grubiša, Brzi i Zvonko... :)

Dakle-Za kopanje, sex i posao!? :laugh:

Otkud ti Vladane P znas koliko je Sima brz! :) Salu na stranu, Simo cestitke na Bell-u. Vidim ja da ti sa Rusa ode na Japance!

Ma, ja bih pre rekao da je ta slika delovala kao Rorsahov test, pa sad ti vidi sta ti je ciniti... :laugh:

Još uvek nije gotov :( ,ostale su neke sitnice da se srede i verovatno da će do kraja ove radne nedelje sat biti kod mene. Cela priča traje malo duže jer sam ja majstoru rekao da ne žuri i da radi polako što ima i svojih dobrih strana. Danas sam bio da pogledam sat i moram vam reć da ove slike ne mogu ni najmanje da dočaraju koliko dobro izgleda, bukvalno kao da je juče izašao iz fabrike. :)
Ja moram priznati da sam danas proveo dobra 2 sata u radionici, zagledao svaku sitnicu na satu i nisam našao ni jednu jedinu zamerku što se rada tiče, ali majstor želi da dotera još neke detalje.

Biće ovih dana još fotki i iako Seiko nije bio u tako lošem stanju kao Nikolin Heuer, biće i mala foto pričica u temi http://www.svetsatova.com/forum/f108/restauracija-vintage-satova-2422.html! :)

Do tada...

Seiko_Bell-Matic-4006-700236.jpg

Seiko_Bell-Matic-4006-700237.jpg

Seiko_Bell-Matic-4006-700240.jpg

Seiko_Bell-Matic-4006-700235.jpg

Ma...ne znam...ove rupice gde ulazi ona igla što drži kaiš...kanda nisu najbolje ispolirane celom dubinom :confused:

^ :lol:

Zafrkavajte vi, još ću na kraju da ga cimam i to da mi uradi! :laugh:

Ne znam drugari i ja sam se isto to zapitao ali eto, želi čovek da poradi na još par detalja. Ja sam se oduševio kada sam video kako je uspeo da izvuče sve te ivice na kućištu i prelaze između brušenih i poliranih površina, sve je za čistu 10-ku. :)
Nažalost, metalna narukvica nije u baš najsjanijem stanju i svi segmenti su urađeni od presavijenog lima tako da neće moći da se dotera u perfektno stanje ali biće ok a iskreno, ovom satu samo koža i pristaje. :)

Auu dragone, sto kazu sima i vlada sta ima tu jos da se popravi kada je sat savrsen. Hoces uzimati neku koznu narukvicu?

Back