Seiko danas (najsvežije novosti, komentari...)

Ljudi, da li vi sat kupujete za sebe ili da bi selo znalo koliko to cudo na vasoj ruci kosta :) Kakve veze ima dal je neko od neupucenih cuo. Mislite li da su svi culi za "Pagani Zondu", "Koenigseg" i slicne automobile, pa to nikako ne znaci da je Porshce Carrera 911 ekskluzivniji.
Bas me zanima koliko ljudi u Srb zna za "audemars piguet"... Da li mu to umanjuje ekskluzivnost...? Budimo malo realniji u izjavama. Kada bi vrsili anketu, bilo bi nesto ovog tipa:

-pojma nemam, sta je to
-to je sat koji nosi Novak Djokovic
-aaaaa, taaaaaj...dobar sat, kosta sto iljada :D

Vecina ljudi uopste ne zna koji satovi postoje niti ih zanima.ljudi nisu culi ni za longines ni omegu.

Ljudi, da li vi sat kupujete za sebe ili da bi selo znalo koliko to cudo na vasoj ruci kosta :)
Boga mi,i za to i za to. :) Recimo,advokat kod koga teba da obavljam pripravnicki nosi Longines Conquest samo kada ide na bitne sastanke sa kolegama iz Komore.
Sve zavisi od vrste posla kojom se bavi covek.Statusni simbol je u danasnjim uslovima neophodan.Oko toga cemo se svi sloziti.A i slozicemo se da je sat,izmedju ostalog,statusni simbol.Jednostavna logika. :) Zapravo,za mnoge ljude je sat iskljucvo statusni simbol,nazalost...
Sad sto ljudi nisu culi za AP,VC,IWC,JLC,Zenith,itd to je vec njihova stvar u koju ne zelim da ulazim.

.Statusni simbol je u danasnjim uslovima neophodan.Oko toga cemo se svi sloziti.

Nećemo.:)

Status u društvu bi trebalo da određuje veličina nečije ličnosti a ne predmeti koje ta osoba poseduje.
Slažem se da je za neke poslove bitna vlastita prezentacija tog tipa ali...birajte poslove kojima se bavite.
Lično,ne bih se (ako ne moram) bavio poslom gde bi mi ,recimo IWC na ruci,završio pola posla.
To bi značilo da moram da radim sa ljudima kojima je to bitno,a sa takvima ne želim da budem ni u kojoj vrsti kontakta.

Last edited:
Ja satove volim i iskreno drago mi je kad me neko priupita nesto u vezi sata ali retko retko koga to zanima.

Sat kao statusni simbol u nasem drustvu..... Lici mi na pink grand i njihove celnike.Ljudi i institucije koji vecini u Srbiji odredjuju danasnje smernice razmisljanja i ponasanja.
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUj!!!!
I jos jednom: Fuj!

Nećemo.:)

Status u društvu bi trebalo da određuje veličina nečije ličnosti a ne predmeti koje ta osoba poseduje.
Slažem se da je za neke poslove bitna vlastita prezentacija tog tipa ali...birajte poslove kojima se bavite.
Lično,ne bih se (ako ne moram) bavio poslom gde bi mi ,recimo IWC na ruci,završio pola posla.
To bi značilo da moram da radim sa ljudima kojima je to bitno,a sa takvima ne želim da budem ni u kojoj vrsti kontakta.
Rekao sam da je sat,izmedju ostalog,statusni simbol.Ne da on iskljucivo odredjuje status..Daleko bilo. :D Ljudi u Srbiji bi prepoznali samo Rolex verovatno i to bi 95% njih pomislili u sebi da je kopija.
Naravno.Nikada ne teba biti rob materijalnih stvari...Sve to stoji,ali za npr. advokaturu nije da nije bitno.Sa svakim advokatom sa kojim sam razgovarao u vezi pripravnickog je imao sjajan sat.Ali sjajan.Cak me je jedan Tissot Visodate odusevio da sam morao da pitam coveka gde ga je kupio. ^^

@backarelli
Ne stigoh da ti na vrijeme odgovorim "prozivanje" pošto sam na odmoru pa mi net nije baš dostupan!
Nađi jedan moj post gdje sam napisao da je Seiko loš proizvod! Nikada nisam popljuvao Seiko- nikada! Dapače,ne znam broja postova gdje sam nekom preporučio Seiko!d Ono što sam napisao u ovoj temi je čista objektivnost,a toga kod tebe nema! Kod tebe je Seiko i samo Seiko.
Kada pišem o nečemu,dobro se raspitam jer je ne moguće da imam iskustva o svakom brendu!
Inače,sat koji sada nosim je ~ 15,nisam siguran! Od njih je 1 bio Seiko,a sada je kod brata i i dalje odlično radi.

Oooo Hadži , pa gde si čoveče ? icon_wave.gif

Nadam se i verujem, da je bilo extra na odmoru. Nego, to moje pusto boldovanje se može protumačiti i na pogrešan način. Ja sam inače glasan (da ne kažem, vičem) i kad pričam, te su mi takvi i postovi. :D
Nije mi nikako bila namera da te uvredim, podcenim ili "prozovem" , taman posla ! To mu dodje nekako, kao forumska rasprava ili delenje mišljenja sa ostalim članovima. Nisam mislio ništa loše veruj mi, te ti se i izvinjavam jer verujem da zbog mojih podebljanih slova, to tako izgleda .
Ja jesam obožavalac japanskih brendova (Seiko, Citizen, Casio) , ali isto tako ima i drugih švajcarskih, ruskih, nemačkih (nemačkih najmanje) brendova koje volim. Pa ceo forum zna, da ako izleti "višak para", prvi na listi je upravo švajcarac. (victorinox) . Što se Seika tiče, za mene on ostaje brend koji je u samom vrhu liste kada je u pitanju "cena-kvalitet" , koji prvo poštujem :adore: , a samim tim i volim .
Još jednom ti se izvinjavam ( ne ironično, već istinski) , zbog mojih postova koji izgledaju kao da "urlam" i ne primerno. Nije mi to bila namera...

Veliki PozzzZZZ :top:

Pa Japanski proizvodi dominiraju zbog odnosa cena-kvalitet.
Samo neko misli da prednjaci Casio a neko Seiko!Pa dovoljno je da se pogleda kvalitet Seiko skx007 i njegova cena!Monster takodje ima jako prihvatljivu cenu a o kvalitetu ne treba trositi reci.
Za 100e se bolji sat od Casio Edia ne moze naci!
Dovoljno da bilo ko u 5 napisanih recenica shvati koliko je Japan uticajan u svetu satova.Zapravo,koliko Japan prednjaci,bolje receno.

Hadži , zaboravih da ti ostavim jedan link sa veoma zanimljivim štivom za pročitati... verujem da će te zanimati (kao i sve druge članove) i vrlo je interesantno !

Tekst je na engleskom jeziku, ali je lagan i razumljiv za čitanje. Evo i jednog odlomka...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
So far, so good- but there are some people questioning TAG Heuer’s claim that the Calibre 1887 is “100% in-house”- could the Calibre 1887 simply be a modified Seiko movement?

There’s an interesting post at WatchUSeek that compares several key elements of the Calibre 1887 with the Seiko 6S37 movement and concludes that they are “basically” the same movement with a new plates and bridges. Yet the TAG Heuer press release says:

“The Calibre 1887 is the fifth movement designed 100% in-house by TAG Heuer“
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo linka...

TAG Heuer Watch Reviews | 1887 Calibre: In-house Design?

Edit: zanimljivo je pročitati i komentare , gde se oglasio i sam Babin...

Last edited:
^baki - zna to Hadzija jako dobro ;).
Cela prica je bila dosta bucno ispracena i na WUS-u, a cini mi se da je Brazilac koji je otkrio "prevaru", to uradio bas na tom forumu. Ovo je dovelo cak i do uclanjivanja Babina (CEO-a TAG Heuera) i davanja slicnih izjava na WUS-u.

Ne znam sta reci - ovo je pre svega dokaz koliko je kvalitetan (Seikov) mehanizam ;) a zatim moram reci da mi se svidja i kako ga je TH doradio a na kraju krajeva - Carrera 1887 je verovatno najlepsi TAG Heuer do sada :)

Last edited:
ja ne znam strane jezike i ne pratim strane forume.zanima me da li je bilo govora o breitlingovom kucnom mehanizmu.

Naravno :) - evo linka. Par ljudi je krenulo da sumnjici (The White Rabbit pre svih) a zatim je Bruno Brazil zakucao dokazima :thumbdn:

^ Iako je bilo sumnjicenja da je za B01 Breitling "kraduckao" od ETA-e, zasad se ipak smatra ga se radi o kompletnom, mada jos uvek nesigurnom in-house mehanizmu. Naime, bilo je problema sa funkcijama hronbografa na B01.
Nazalost - Braitling mi je van radara u poslednje vreme i nisam ispratio sta su novo uradili (znam da su izbacili B04 kao B01 + GMT)...

Back