Seiko danas (najsvežije novosti, komentari...)

Ok. Kontam,gledam i nigdje nema slike poleđine! A i da ima,ista je kao i na standardnon MM300: monoblok i cunami talas na njemu.

Ja jesam istinski zaljubljenik u dress satove < 40mm, ali Marine Master 300m (ali ne sa ovim zlatnim detaljima) je jedan od retkih modela koje bih bez prethodne probe kupio! Da li je cena opravdana ili ne...da li će ista vremenom opadati ili ne...poteškće oko servisiranja...sve to pada u vodu. Ako ikada odlučim da pazarim divera "za sva vremena"-definitivno ću se potruditi da to bude pomenuti model.

Ja jesam istinski zaljubljenik u dress satove < 40mm, ali Marine Master 300m (ali ne sa ovim zlatnim detaljima) je jedan od retkih modela koje bih bez prethodne probe kupio! Da li je cena opravdana ili ne...da li će ista vremenom opadati ili ne...poteškće oko servisiranja...sve to pada u vodu. Ako ikada odlučim da pazarim divera "za sva vremena"-definitivno ću se potruditi da to bude pomenuti model.

....+1

[h=1]Seiko Astron GPS Chronograph by Giugiaro Design[/h]Poznati italijanski automobilski i industrijski dizajner Giugiaro sa kojim je Seiko u proslosti vec imao saradnju je uradio limitiranu seriju od 5000 primeraka seikovog Astron GPS hrono modela.

Seiko-Astron-GPS-Solar-Chronograph-Giugiaro-Design-solider-thumb-1600x1067-25361.jpg
Seiko-Astron-GPS-Solar-Chronograph-Giugiaro-Design.jpg
Seiko-Astron-GPS-Solar-Chronograph-Giugiaro-Design-caseback.jpg

Evo i live fotki novog MM 1000 Hi-Beat modela.

Kuciste je titanijumsko precnika 48,2mm, visine 19,7mm. Mehanizam koji pokrece ovaj model je 8L55 koji radi na 36.000 Bph i ima rezervu snage od 55 casova. Uradjen je u limitiranoj seriji od 700 primeraka, a MSRP je 6400€.

1 (1).jpg

1 (2).jpg 1 (3).jpg 1 (4).jpg

1 (5).jpg 1 (6).jpg 1 (7).jpg

A gabarita,brate mili!? Nije mogao biti veći, a uža narukvica.
Mehanizam,hm,ubrzan 8L35 ili promjenjeno ime za 9s85!?
Kako god MM300 mi je ljepši.....cijena na stranu.

Dobro kazes HADzI, glomazan. Cifer mi je ok, kazaljke, markeri. Ali definitivno prevelik i jos su tu robusnost naglasili ukoso obradjenim bezelom.Ja nikada nisam bjezao od velikih satova ali ovako kuciste nasadjeno na usku narukvicu. Na gumi mi deluje jos gore.

Seiko Prospex Kinetic GMT "Landmaster"

Celicno kuciste precnika 45.6mm, hardlex crystal, wr 100m, mehanizam kinetic 5M85. MSRP pocinje od 410

Seiko Prospex Kinetic GMT 1.jpg
Seiko Prospex Kinetic GMT Land.jpg

[h=3]Marinemaster 1000 m quartz "tuna" SBBN029[/h]Kuciste precnika 49,4mm, visina 15,4mm, mehanizam quartz 7C46

2.jpg

Marinemaster 1000 m "Emperor Tuna" SBDX016

Kuciste 48,2mm, visina 17,4mm, mehanizam automatski 8L35

3.jpg

Oba modela dolaze u limitiranoj seriji od po 700 primeraka.

1.jpg

Back