Seiko vs Tissot

Don_Krstic

New member
Posle dugo vremena razmišljanja i dvoumljenja, definitivno sam odustao od Certine DS1, jedan od razloga je što oni u sat od skoro 500 evra ugradđuju ETA mehanizam u standardnoj izvedbi...

Pa pošto sad nemam novca za Fortisa 610.10.11M, odlučih se da za sad uzmeme najbolje za najmanje, a ostatak da ostavim u fond za neki skuplji sat...:D

Izbor sam sveo na Tissot PR50 automatic T34.1.483.31

Cena mu je oko 250 USD
U njemu kuca ETA 2824-2, ima safirno staklo i WR 50m je.

Drugi kandidat je Seiko 5 Sports SNZG15J1

Cena oko 120 USD
Mehanizam 7S36B, hardlex staklo i WR 100m

Ono što sam našao na netu je da je ta B verzija seiko mehanizma unapređena samo na polju tačnosti i mogućnosti preciznijeg podešavanja.

E sad šta vi mislite da li Tissot vredi dodatnih stotinak dolara i šta bi ste vi pre uzeli, sat je za svaki dan?

Attachments

• Seiko5SNZG15J.jpg
    Seiko5SNZG15J.jpg
    181.1 KB · Views: 44
  • snzg15j1-1.jpg
    snzg15j1-1.jpg
    94.8 KB · Views: 34
  • t34148331m.jpg
    t34148331m.jpg
    13.6 KB · Views: 30
  • SNZG15J1_bk.jpg
    SNZG15J1_bk.jpg
    68.1 KB · Views: 27
  • T2XxlXXipbXXXXXXXX_!!214998028.jpg
    T2XxlXXipbXXXXXXXX_!!214998028.jpg
    246.5 KB · Views: 20
Ovaj Tissot imam sa crnom koznom narukvicom. Lep je, elegantan, i zato ga nosim samo za vecernje izlaske(svecanije prilike), jedino je za danasnje pojmove velicine mali precnik (oko 37 mm).
Ova seiko je lep i meni se vise svidja za svakodnevno nosenje. (da li ga ima kod nas?)
Pozdrav

Nekako i ne bi poredio ova dva sata. Jedan je elegantna drugi sportska varijanta. Meni se ne sviđa Tissot što je tolko mali, na mojoj (gabaritnoj) ruci se izgubi, nema ga nigde.

@Nikola, malo me zbunio izbor, zato sto su satovi potpuno razliciti - jedan eleganjci, a drugi military, odnosno sportski, kako ko voli, pa je malo nezahvalno uporedjivati ih...
Jesi li video uzivo oba?
Moram da priznam da mene Tissot uzivo nije bas odusevio, nekako mi je... 'nako. Elegantan, ali ne previse, ni pravi dress watch, a za moj ukus pomalo dosadan za svaki dan... i malo manji nego sto bi trebalo (opet, po mom misljenju, naravno :)). S obzirom na tvoje godine i aktivnosti, nekako verujem da ga neces bas mnogo nositi...
Drugim recima, glasam za Seiko. :D Mislim da za svoju cenu vise nudi i da ces ga dugo i sa zadovoljstvom nositi. A razliku u kinti stekuj, pa kad se "steknu uslovi" casti sebe necim sto zaista zelis!
Poz!

edit: pretece me @nickname :)

Last edited:
odlučih se da za sad uzmeme najbolje za najmanje, a ostatak da ostavim u fond za neki skuplji sat...:D

Ja bih na to gledao sa praktične strane.
Ako si već rešio da skupljaš pare za neki skuplji sat predlažem da poslušaš sam sebe(pogledaj citat).
Dakle-Seiko.
Verujem i da ćeš ga lakše prodati (izgubiti manje novca) kad dođe vreme za kupovinu drugog sata.

slazem se sa prethodnicima......
mislim da ovaj tissot nije vredan dodatnih 100$ :thumpdown:

Da li si ti video taj Tissot uživo? Ne može da se pohvali baš nekim kvalitetom izrade, pogotovo narukvice, a što kaže sima hrabri, sat je 'nako! Ja jednostavno ovde ne vidim sat koji može da predstavlja konkurenciju Seiku.

Pozdrav

Ja u principu i jesam za Seiko i slažem se sa vama... Prečnik nije problem jer su mi zglobovi malo tanji. Seiko nisam video uživo a Tissot jesam i Seiko mi je lepši bar na slikama izgleda. Tissot nije loš sa kožnom narukvicom, ali ništa posebno, uzeo sam ga u razmatranje samo zato što je jedan od najpovoljnijih Swiss Made automatika, i eto da bude kao neka referenca, jedino taj mehanizam i safirno staklo su mu neka prednost... Mada ni mehanizam nije neki preterani plus, samo što ima mogućnost ručnog navijanja i hak funkciju, ali to se manje više i ne koristi, a što se tiče robusnosti i preciznostim mislim da su tu negde... Inače G- Shock bi koristi za neke baš izrazito sportske aktivnosti... Ali u svakom slučaju sam želeo da dobijem i neku potvrdu sa vaše strane jer sam očekivao ovakve odgovore...:D

Giga mislim da ga nema kod nas u ponudi....

Eto sad počinjem da razmišlja i o Seiku SKX007, šta mislite o njemu i svakodnevnom korišćenju, da nije previše kabast? Počinje više da mi se sviđa od ovog SNZG15, jedino što umesto 7S36B ima 7S26, ali mislim da u praksi je to zanemarivo?

Nije, odličan je i prilično je svestran sat. Moći ćeš da ga nosiš u gotovo svim prilikama a može lepo da se uklopi i uz odelo ukoliko ga staviš na kvalitetnu kožnu ili čeličnu narukvicu.

Zašto misliš da je 7s26 inferioran u odnosu na 7s36 mehanizam?

Pozdrav

Evo da i ja kazem rec,dve... :hello:

@Don_Krstic:

Iskreno ti preporucujem Seiko SNZG15J1, naime, pre dva meseca sam kupio Seiko snzg13, znaci njegovog brata "blizanca", samo sto kod mog sata kuciste nije matirano i sto ima metalnu narukvicu, sve ostalo je potpuno identicno. Moja iskustva sa njim su za sada odlicna, jako lep sat, veliki precnik kucista, veoma jasan i citljiv cifer, dobra iluminacija i sto je najvaznije veoma dobro drzi vreme. Jako lepo lezi na ruci, nije ni prevelik ni premali, bas onako :top: Narukvica nije preterano kvalitetna ali nije ni losa uopste na cupa dlake sa ruke, sve u svemu za te pare je odlican sat! :congrats:

Nadam se da sam ti malo pomogao pri izboru!

Pozdrav!

Banja hvala što si mi preno svoje utiske... Jesi ga uzeo kod nas ili preko neta i ako jesi gde?

Dragon, ne mislim da je inferioran, to sam više onako samo pomenuo, i sam sam napisao da je to sve u praksi zanemarivo, bar po iskustvo onih koji ih koriste neko duže vreme... Inače ja se nadam da ću sad krajem februara dobiti vizu, i ako Bog da otići u SAD u maju, pa ću konačnu odluku napraviti na licu mesta kad vidim i probam oba sata... A ako ne bude ništa od toga onda on line kupovina, e tu ćete morati malo više da mi pomognete u izboru... :D

Uzeo sam ga kod nas, tacnije, kod Beric satova u Novom Sadu za 19300 din., ali je narucen od Vitanov u Bgd (posto u N.Sadu nije bilo tog modela), posto je Beric zastupnik Vitanova za N.Sad.
Procitao sam jos odavno jednu temu oko narucivanja istog sata preko neta (ne znam preko kojeg sajta), ne mogu sad da se setim svih detalja, ali od prilike racunica je sledeca,a to je da ti izadje skoro isto para preko neta i da kupis kod nas. Ne znam da li se u medjuvremenu sta promenilo ali kad uzmes u obzir sve to ( vreme cekanja, pitanja oko garancije, placanje itd.) onda ti je bolje uzeti kod nas za isto toliko para,nemoras da cekas sat a i Vitanov ti garanciju daje na 2 godine.

Isto tako u slucaju ne daj Boze reklamiranja, Bgd ti je blizu a stvarno ne znam kakva je procedura reklamiranja u inostranstvu. U svakom slucaju, ja bih uzeo sat kod nas, jedino bas ako je razlika u ceni velika onda bi se odlucio na kupovinu preko neta, ali kao sto sam i napisao cena ti skoro izadje isto.

Ako te interesuju moji prvi utisci i slike sata imas temu koju sam pokrenuo kada sam ga kupio: http://www.svetsatova.com/forum/f68/kupovina-sata-2367-4.html (Mislim da je u medjuvremenu koja slika nestala ali nema veze.)

Pozdrav!

Kad te carina odere, u nekim slučajevima cijena koju si u konačnosti platio veoma je blizu one u dućanu, pa je možda bolje kupiti ovdje.
Ali ne uvijek. Npr. cijena Monstera na Chronograph.com
je 205$. Na to dodaj 10% carine i pdv, u konačnosti izađe oko 200€.
A sad pogledaj cijenu kod Vitanova 345€ Vitanov
Treba sve opcije pogledati pa onda poduzimati neke mjere.

Pozdrav.

@Banja hvala na info, ali mislim da im je to mnogo jaka cena... U USA je oko 120$ sa porezom... Stvarno mi nisu jasni, pa da ih uvoze onako kako bi ih mi uvezli bez ikakavog popusta opet imaju zaradu koja je ogromna (preko 33%)... Gledam i Casio satove, G-shock koji sam ja platio skoro 100 evra je tamo 60 dolara to je duplo manje...

@Simo monsteri su im na tom sajtu zaista najpovoljniji, kao i SKX007 koji je 155$ sa gumenom narukvicom, kod nas je on 36000 dinara...

Evo ga jedan Seiko u koji sam se sinoć zaljubio... Cena mu je oko 390$ ali mislim da vredi svakog centa a i više...:D

^ da, da, video sam vec taj seiko i odlepio... :) mada nisam bas siguran da bih dao toliko para za njega, iako ne sumnjam u kvalitet...

nego, u vezi s tvojim buducim mezimcem - 007 bi ti takodje bio sjajan izbor, po odlicnoj ceni, ako ga uzmes "preko", sa tog sajta! :)

Da, SKX007 je mi ja baš lep, razmišljam možda i o SKX013, zbog mog obima zgloba koji je oko 17cm...:)

Još jedno pitanje ima li kakvih razlika izmđu ovih J koji su proizvedeni u Japanu i K koji nisu?

Taj Seiko Spirit mi je prelep, baš mi je onako elegantan i po meni mnogo bolji izbor od DS1, i još je jeftiniji nekih 200$... Ima čak i safirno staklo...:D

da, bilo bi najbolje da probas i jedan i drugi i da vidis koji ti bolje cuci, mada mislim da bi 007 bio ok!
mozda OVO moze da pomogne. :)

inace, o razlikama izmedju J i K je diskutovano onoliko... ali se svodi na to da nema nikakve razlike u kvalitetu.

Last edited:
Back