P Pobeda New member Mar 4, 2012 #1 Pozdrav drugovi,smatram da je DDR imao veoma razvijenu industriju satova i da su bili i kod nas dosta zastupljeni, pa zato postavljajte ovde slike vaših istočnonemačkih satova. Evo da ja počnem sa mojom Ruhlom.
Pozdrav drugovi,smatram da je DDR imao veoma razvijenu industriju satova i da su bili i kod nas dosta zastupljeni, pa zato postavljajte ovde slike vaših istočnonemačkih satova. Evo da ja počnem sa mojom Ruhlom.
VLADAN P Super Moderator Staff member Mar 4, 2012 #5 Da se ne ponavljam evo gde sam malo pisao o njoj-http://www.svetsatova.com/forum/f75/ruhla-satovi-2649.html Jedino mogu da dodam da mislim da je unutra UMF 24 Caliber. Tropicalized-znači zaštitu mehanizma od vlažnosti.Predviđen za korišćenje u tropskim uslovima. EDIT- Sad saznadoh da onaj beli čepić pozadi služi da se kroz njega oslobodi krunica i onda se mehanizam izvlači sa strane stakla. Last edited: Mar 4, 2012
Da se ne ponavljam evo gde sam malo pisao o njoj-http://www.svetsatova.com/forum/f75/ruhla-satovi-2649.html Jedino mogu da dodam da mislim da je unutra UMF 24 Caliber. Tropicalized-znači zaštitu mehanizma od vlažnosti.Predviđen za korišćenje u tropskim uslovima. EDIT- Sad saznadoh da onaj beli čepić pozadi služi da se kroz njega oslobodi krunica i onda se mehanizam izvlači sa strane stakla.
anbeast New member Mar 4, 2012 #6 Da,da, znam da sam o tome negde, nekad procitao nego sam bio lenj da potrazim. Hvala!
P Pobeda New member Mar 4, 2012 #7 Evo jedan zanimljiv sajt o Ruhla satovima Ostalgie-Ruhla Watches of the GDR Vladane veoma lep i interesantan sat,kako ti se pokazao sa tačnošću? Evo naišao sam na tom sajtu na tropicalized Ruhlu,piše da je UMF 24 kalibar Ruhla Eurochron Tropicalized Black Plastic Case with Black Dial UMF 24 Caliber � Ostalgie-Ruhla Watches of the GDR
Evo jedan zanimljiv sajt o Ruhla satovima Ostalgie-Ruhla Watches of the GDR Vladane veoma lep i interesantan sat,kako ti se pokazao sa tačnošću? Evo naišao sam na tom sajtu na tropicalized Ruhlu,piše da je UMF 24 kalibar Ruhla Eurochron Tropicalized Black Plastic Case with Black Dial UMF 24 Caliber � Ostalgie-Ruhla Watches of the GDR
VLADAN P Super Moderator Staff member Mar 4, 2012 #10 d1d said: Vladane veoma zanimljiva ruhla, kojih je dimenzija? Click to expand... Precnik je 40 mm bez krunice .Pravi sat. Pobeda said: Vladane veoma lep i interesantan sat,kako ti se pokazao sa tačnošću? Click to expand... Nazalost,nikada nisam merio njegovu preciznost.Znam samo da ne odstupa previse.
d1d said: Vladane veoma zanimljiva ruhla, kojih je dimenzija? Click to expand... Precnik je 40 mm bez krunice .Pravi sat. Pobeda said: Vladane veoma lep i interesantan sat,kako ti se pokazao sa tačnošću? Click to expand... Nazalost,nikada nisam merio njegovu preciznost.Znam samo da ne odstupa previse.
P Pobeda New member Mar 6, 2012 #11 Backarelli, da li je to Glashutte sa pozlacenim kucistem?Kada ga sredis postavi par slika da ga vidimo u osvezenom izdanju:thumbup:.
Backarelli, da li je to Glashutte sa pozlacenim kucistem?Kada ga sredis postavi par slika da ga vidimo u osvezenom izdanju:thumbup:.
backarelli Well-known member Mar 6, 2012 #12 Pobeda said: Backarelli, da li je to Glashutte sa pozlacenim kucistem?Kada ga sredis postavi par slika da ga vidimo u osvezenom izdanju:thumbup:. Click to expand... ...ma jeste. Možda zato i bude poteškoća pri sredjivanju. I ja ne mogu da čekam da ga završim, da sevnu slike !:thumbsup:
Pobeda said: Backarelli, da li je to Glashutte sa pozlacenim kucistem?Kada ga sredis postavi par slika da ga vidimo u osvezenom izdanju:thumbup:. Click to expand... ...ma jeste. Možda zato i bude poteškoća pri sredjivanju. I ja ne mogu da čekam da ga završim, da sevnu slike !:thumbsup: