Slike ruskih satova

Спасибо, товарищ Сима:beer:
Za moderaciju: a da uvedete neki smajli sa votkom? ;-)

Pola moderacije je ionako stalno pod gasom, još nam samo smajli sa votkom fali. :laugh: Nećemo se nikada (o)trezniti. :lol:

[off topic]

evo, nasao sam jedan smajli koji bi mogao da posluzi! :D

vodka.png

На здоровье!
[/off topic]

Nešo,svaka čast!
Baš je lepo videti toliko lepih ''Rusa'' na jednom mestu.:man_in_love:
Nadam se da ćemo,uskoro,organizovati druženje ljubitelja starijih satova(makar i sa vaše strane reke) i da ćemo ih videti uživo.:)

Odlična ideja, Vladane. Nešto razmišljam da bi moglo da se to obavi već ovog vikenda, pa ću nešto kasnije ovo i predložiti na odgovarajućoj temi.

O.T. Nešo,ovog vikenda će se ljudi vraćati sa odmora(raspust) pa neće biti moguće preći reku...

Nešo,deluje kao dobro očuvan primerak.Volim tu nijansu plave na ciferu.Pretpostavljam da znaš da je unutra mašinica 2414.
Što se kaiševa tiče i ja sam u potrazi.ANGEL je skoro pisao o nekim kaiševima(u fazonu nato,ili sam ja to tako shvatio) negde u Delta Sitiju.Ako se ne oglasi pitaj ga preko P.P.

[ot]

ako ne gresim, angel je spominjao da je video te nato/zulu kaiseve u prodavnici massimo dutti u delta sitiju ili u uscu... video sam ih i ja, deluju kvalitetno, mada ih nisam "opipao". jedino sto je izbor nikakav, ima valjda dva modela. ako neko uskoro ide, moze da pogleda pa da javi...?

[/ot]

Ako nekoga zanima, na pijaci u Zemunu sam našao narukvice kakve ima Vladan P za 120 dinara. U pitanju su platnene narukvice, a prodaje ih neki deda na kartonskoj kutiji. Postoje u svetloplavoj, crvenoj, zelenoj i crnoj boji, podsećaju na NATO, ali su, naravno, kineske proizvodnje. Nekim narukvicama je potrebno friziranje zbog končića koji vise, ali se to lako može srediti pomoću upaljača.

Ako nekoga zanima, na pijaci u Zemunu sam našao narukvice kakve ima Vladan P za 120 dinara. U pitanju su platnene narukvice, a prodaje ih neki deda na kartonskoj kutiji. Postoje u svetloplavoj, crvenoj, zelenoj i crnoj boji, podsećaju na NATO, ali su, naravno, kineske proizvodnje. Nekim narukvicama je potrebno friziranje zbog končića koji vise, ali se to lako može srediti pomoću upaljača.

Pomenute narukvice-
Pijaca Vidikovac-150 din.
Pijaca Lazarevac-80 din.:p

nar1.jpgnar2.jpg

Evo mašine koja je trenutno u opticaju:

159.JPG 161.jpg

P.S.
Nisam mogao da uslikam "smiley" pozu :shout: ,tj 10:09:39.Inače još jedna ovakva "kulira" u kutiji. :lol:

Last edited:
I veoma je precizan :yes4: .Best buy za satove iz tog ranga,obzirom na ovakvo stanje očuvanosti.

Last edited:
Ево једног чичице међу руским сатовима "Кировские", сат који је производила Прва Московска фабрика сатова у периоду од 1955 до 1962. Од 1963. године сатови су променили назив у "Пољот". Ове сатове краси кућиште јединственог краба (врста ракова) дизајна по чему су јединствени и веома тражени међу колекционарима. Ови сатови су прављени искључиво за руско тржиште и никада нису извожени на запад. Наравно све је исписано на руској ћирилици. Има руски механизам на мануелно навијање под ознаком 2408 са 16 рубина. Димензије кућишта је 35мм без крунице. Мој примерак има изузетно леп цифер са мноштвом линија познатији као сунце. Сату сам ставио адекватну старинску кожну наруквицу. Морам да похвалим тачност овог сата, за 48 сати касни мање од пола минуте.

Сат очекује рестаурација у скоријем периоду.

Ево пар сличица

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

... и за крај моји фаворити

07.jpg

Cestitke, bursa, vrlo lep Kira! :)
Ovi "sunce" ciferi su zaista retki i upecatljivi, i izgleda da je u super stanju, a i kuciste deluje odlicno ocuvano! Uglavnom su imali crvene sekundare, ali ima ih i sa ovakvim, zlatnim, dok druge dve kazaljke uvek imaju isti oblik. Postoji dosta varijacija cifrarnika, a meni je najinteresantniji onaj koji je, u stvari, prava "kraba":

270809d1269722405-green-brown-kirovskie-crab-c1.jpg

slika pozajmljena

Vrlo ih je tesko naci u dobrom stanju... ja sam uspeo da dodjem do jednog, ali mu je kuciste u jadnom stanju, pa ceka da stigne na red za restauraciju... naravno, kacim sliku kad bude gotov. :)
Inace, meni su posebno zanimljivi zbog svog prilicno mastovitog i, rekao bih, hrabrog dizajna za svoje vreme - unutrasnji prsten na "krabama" pravljen je u razlicitim bojama - crvenoj, tirkiz, tamno i svetlo zelenoj, plavoj, braon, zlatnoj, crnoj... Kao neki ruski swatch! :)
I jos da dodam da je fabrika, pre nego sto je dobila naziv Poljot, nosila ime Sergeja Kirova, ruskog komuniste i revolucionara, koji je bio jedan od Staljinovih najzescih protivnika, i koji je, veruje se, bio i jedna od njegovih prvih zrtava - ubijen je u svojoj kancelariji 1934. godine, a njegova smrt je dovela do politicke tenzije koju je Staljin iskoristio da bi poceo sa svojim cuvenim cistkama.

Невиђено је тешко доћи до доброг примерка ових сатова, под тим подразумевам да је кућиште у релативно очуваном стању и да је цифер неоштећен. Дефинитивно интересантан сат.

Back