Bilo je nesto oko toga kako su liku koji je to uslikao trazili da cenzurise fotku posto se vratio u Moskvu, kako ne bi ispalo da je vojnik ukrao drugi sat(posto verovatno jeste).
Evo obe verzije fotke. View attachment 63170View attachment 63169
Кад смо ушли у систем летњег и зимског рачунања времена, мој деда је поред старог векера поставио још један сат, како би знао колико је сати "по старом", а колико "по новом" времену. Бабин брат је, кад дође из Аустралије у завичај, такође носио два сата на руци. Један је мерио време у нашој временској зони, а други у Аделаиди, где су му остали жена и син. Сасвим логично би било претпоставити како је личност на фотографији мобилисана у удаљеном крају света, а пошто су и тад постојале временске зоне, желео је да зна колико је сати у његовом родном крају, а колико у Берлину, где мора да буде. Уосталом, можда се заветовао палом другу да његовој породици преда бар сат кад наступи мир. Много је било таквих случајева, сувише много да би неко малициозно објашњење било вероватно.
Lepi satovi, posebno je interesantna okrugla Amfibija ( tip 420 ) . Koje je boje brojčanik, braon , bronzani ?Ako možeš postavi jednu bolju fotku brojčanika pod pravim uglom, bez blica.
Ne znam da li znaš i da li ti je to bitno , poslednja Amfibija nije skroz Amfibija ( prsten , krunica ).
tako je,sto se tice krunice i prstena. krunica je stavljena druga jer je njegova bila polomljena i prsten je drugi jer je jako neugledan. dobro oko A, sto se tice fotke postavicu sutradan bolje jer je sad jako lose svetlo i nece ispasti kako valja. Kod Amfibije 420 je neka nijansa braon-bronzanog....
Unapred hvala za fotke. E hajde sada da te pitam. Kako je legla ta krunica sa Komandirskog, da li je navoj identičan, da li se krunica navrne do kraja ? Pitam jer me interesuje , relativno često ljudi stavljaju krunice sa Komandirca na Amfibije ali čini me se da se krunice Komandirca ne navrnu do kraja na Amfibijino kućište tj navoj tube . Kao da ostane deo navoja "neiskorišten".
Sto se tice krunice -nije legla do kraja i ostao je deo navoja ne iskoriscen,ali trenutno nisam imao originalnu krunicu pa sam ovu stavio,ali svakako radim na tome da pribavim jos neke delove za Komandirce i Amfibije pa cu je zameniti.