Slike ruskih satova

Svaka čast spop.
Zasluženi aplauz.
http://
30kyemq.gif

Attachments

• Applause.gif
    Applause.gif
    192.1 KB · Views: 77
Last edited:
Veoma lep aviator :congrats:

Mogu li da pitam koliko si ga platio?

Last edited:
U ovoj kratkoj fotoreportaži videćete rusku verziju navijača za satove. Sprava koju ćete videti nije navijač u klasičnom smislu, već nešto mnogo naprednije. Pomenuto čudo tehnike izgleda ovako:
IMG_5056.jpg
Kao što rekoh, u pitanju nije obična kutija na navijanje, jer se zapravo i ne kreće, osim ukoliko je vi ne pomerite. Pomenuta naprava jednostavno prenosi energiju na satove.
IMG_5057.jpg
Jedna od retkih mana je da jedan uređaj deluje na samo jedan sat.
IMG_5059.jpg
Inače, geografsko poreklo je garantovano.

IMG_5061.jpg
Na sledećoj slici vidite i naprednu verziju uređaja, koji se koristi za punjenje raketa, i to onih koje lete 24h.

IMG_5062.jpg
Ovo su supertajne oznake, ali dok čekam da me ulovi KGB/FSB, jednostavno moram da ih podelim sa vama: 7% alc 1L, a proizvođač je pivara... ovaj... htedoh da kažem supertajni zavod Baltika iz Petrograda.
IMG_5064.jpg
Klasični satovi dobijaju energiju jedino kada se proslone uz pomenuti model, budući da nemaju narukvice od pola metra dužine.

IMG_5067.jpg
Kao što vidite, veličina je impozantna. Naravno, ovde mislim na uređaj :)

IMG_5069.jpg
U ovom trenutku, jedna raketa je upravo priključena na njega kako bi se spremila za let u svemir.

Živeli :beer:

jel neko moze da mi kaze nesto vise o ovom satu ....npr kada je proizveden,...:)

Attachments

• generalskie.jpg
    generalskie.jpg
    286.9 KB · Views: 148
Ovde možemo videti jedan tenkovski sat ( na mehanizmu se vidi da je proizveden marta 1945. godine ) , proizvođač je Molnija ( Молния ) tj. Čeljabinski časovničarski zavod ( Челябинский часовой завод «Молния» skraćeno ЧЧЗ , inače skraćenica za Čistopoljski časovničarski zavod tj. Bostok je takođe ЧЧЗ ali logo je drugačije dizajniran pa ih je lako raspoznati ).
picture.jpeg2.jpeg3.jpeg4.jpeg5.jpeg6.jpeg7.jpeg

Interesantno je da je praktično identičan brojčanik a rekao bih i mehanizam ugrađivan i u stone satove. To se zove ruska univerzalnost ( ako valja za tenk valja i za kućni sat ) .
508946540_0.jpg508946540_1.jpg508946540_2.jpg508946540_3.jpg508946540_4.jpg508946540_5.jpg508946540_6.jpg

Back