Raketa sa gornje strane kućišta i nije toliko loša, dok je sa donje strane mjestimično nagrižena. Brojčanik joj je veoma dobar, dok je staklo kod broja pet malčice napuklo. Kućište od Starta je u prilično lošem stanju, dok je brojčanik baš loš. Toliko je loš da nisam mogao razaznati koje je marke i čije je proizvodnje, pa sam guglao i tražio po fotografijama istovjetni sat kako bih zaključio o kojem se satu radi. I na kraju, na jedvite jade nađem samo jedan, i to sa 2MČZ mehanizmom, a kod mene je mehanizam od Slave. Onda sam pomislio da je neko nekada zamijenio mehanizam. Uglavnom, mehanizmi funkcionišu bez problema, satovi su tačni i mnogo mi se sviđaju. Našao sam ih prije par godina, nakon smrti jednog mog djeda, velikog komuniste i rusofila, pa i nije čudo što je posjedovao ruske satove. Uz ova dva sata, pronašao sam i divan Darwil (special flat lord 71) ali o njemu ću u odgovarajućoj temi. Dugo sam razmišljao šta da uradim s njima i mislio sam ih se riješiti, odnosno prodati. Međutim, žao mi je da ih se ja rješavam. Stari su, lijepi su, rade savršeno, neka ih, neka stoje. Sve u svemu, sada sam se zaljubio u ruske satove i odlučio sam kupiti Komandirski K-35 ili Amfibiju 420.
Može li mi iko reći preciznije koliko su stari ovi moji satovi?