Slike ruskih satova

Kamera mi je katastrofa to znam, sada sam napravio nove dve slike sa mobilnim koji pravi 10 puta bolje slike. NA ciferu je zalazak sunca na pucini, ili neka ogromna eksplozija :lol: a na poklopcu je jedan delfin i izlazak sunca.
Kako da skratim narukvicu uz pomoc prirucnog alata? Narukvica ima L zakljucavanje.
Pozdrav

Attachments

• Bild0696.jpg
    Bild0696.jpg
    94.7 KB · Views: 216
  • Bild0698.jpg
    Bild0698.jpg
    78.4 KB · Views: 153
Jel mi može neko reći nešto bliže o ovom satu? Trebalo bi da je Vostok Amfibija.
Koliko bi bilo razumno platiti ovo? Hvala!

Attachments

• amfibija.jpg
    amfibija.jpg
    42.2 KB · Views: 204
Hvala. Pobeze mi Amfibija za 2200d zbog sporijeg ucitavanja stranice :-)
Uh, nisam znao da si forumaš odavde. Ja sam ga kupio lupivši cenu koja je bila za dinar veća od tvoje. Satić delujeje OK, danas ili sutra ide kod časovničara na proveru i zamenu narukvice. Iako narukvica nije loša, staviću je na jedan drugi sat sa kojim se lepše uklapa. Jedina mana je što je staklo blago izgrebano, što se lako može srediti.

Neka je sa srećom! Šta da se radi takve su ti aukcije :-) Jesi li dobio neku metalnu narukvicu? Meni je prodavac rekao da ce mi, ako pobedim, dati i neku metalnu, kad sam pitao da li je ova sa slike originalna. Pozdrav!

Hvala, drugari. Evo i slika da se vidi to izgrebano staklo. Koliko znam, u pitanju je pleksi, koje se može lako srediti. Nešto razmišljam da uzmem šmirglu i pastu, pa da krenem na posao.

Što se tiče narukvice, dobio sam ga uz neku crnu, kako sam i rekao, ali nisam dobio metalnu. Doduše, kada sam bacio ambalažu, kao da sam čuo da je nešto zvecnulo. Eh, 'bem mu lebac, možda sam ostao bez jedne narukvice .:banghead:

IMG_0581.jpgIMG_0580.jpg
pencil.png

Eh, šteta ako je tako otišla. Ako je za utehu, nije bila originalna, ali je (bila) lepa po rečima prodavca. Kad se ispolira i kad se stavi neka lepša narukvica biće fin satić taj vodozemac :-). Jel znaš gde može da se kupi pasta za poliranje displeja? Pozdrav!

Ako si mislio na poliranje stakla, ima na forumu kako je član Koska 23 to uradio: http://www.svetsatova.com/forum/f108/restauracija-vintage-satova-2422-7.html#post25795

Ne znam za specijalnu pastu, ali koliko vidim, obična pasta za zube radi posao. Doduše, ako ne skupim hrabrost, prepustiću poliranje časovničaru.

Što se tiče narukvice, kupila mi je supruga kada je išla u grad, pa bi se pokušaj da je zamenim završio nezgodno po mene ;-)

Uhh, da, nikakav pokušaj zamene u tom slučaju ne dolazi u obzir :-)) Tu pastu koriste po mobil shopovima i koliko se sećam nije skupa, al da me ubiješ ne mogu da se setim gde ima i koliko je. Mislim da poliranje nije neka nauka, ja sam probao pastom za zube da malo ispoliram moj sportski sat i fino radi posao. Odosmo u OT. Pozdrav!

Ne razdvajaj familiju Komandirskie.:)
Naravno da nisu ''za istu vreću'' ali ista ruska duša provejava kroz njih.
I Amfibije i klasični Komandirskie imaju svojih prednosti i mana.
Moram priznati da su mi podjednako dragi:)

ma, taman posla, 'di cu na rusiju, nego samo kazem da su meni zanimljivije amfibije za skupljanje jer su neobicnije, imaju mnogo mastovitije i raznolikije cifere, imale su ranije i kucista u vise varijanti, koja su se razlikovala od klasicnih komandirskih, drugacije kazaljke, fluorescentu tacku na koroni... a komandirski su manje-vise tipski, a masine su iste.

Velika je ovo tema,imalo bi svašta da se kaže...ali ,uglavnom,slažem se sa tvojom konstatacijom o amfibijama.

Ma, ostalo je samo da složno zapevamo „Kaljinku" i prekinemo off-topic:

Калинка, калинка, калинка моя!
В саду ягода малинка, малинка моя!

Ах, под сосною, под зеленою,

Спать положите вы меня!
Ай-люли, люли, ай-люли,
Спать положите вы меня.

Калинка, калинка, калинка моя!

В саду ягода малинка, малинка моя...

Back